Ψυχολογία

10 σημάδια που δείχνουν ότι ανήκετε στα ευτυχισμένα ζευγάρια

Tα ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα, έχουν κάποια χαρακτηριστικά που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα άλλα. Δείτε ποια είναι αυτά και ανακαλύψτε αν ανήκετε κι εσείς στα ευτυχισμένα ζευγάρια!

1. Πηγαίνουν για ύπνο την ίδια ώρα κάθε νύχτα (εκτός φυσικά αν κι οι δύο δουλεύουν δύσκολα ωράρια). Θυμάστε την αρχή της σχέσης σας, όταν δεν βλέπατε την ώρα να πάτε στο κρεβάτι για να κάνετε αγκαλίτσες; Τα χαρούμενα ζευγάρια αντιστέκονται στον πειρασμό να πάνε για ύπνο διαφορετική ώρα, πχ για να δουν μια ταινία ή να κάτσουν στον υπολογιστή. Πάνε για ύπνο μαζί, ακόμη κι αν ο ένας ξυπνήσει νωρίτερα για να απλώσει π.χ. ένα πλυντήριο, όταν ο άλλος κοιμάται. Και όταν τα σώματα τους ακουμπάνε, προκαλείται ερωτική ανατριχίλα που ικανοποιείται, εκτός αν ο ένας από τους δύο είναι εξαντλημένος.
2. Καλλιεργούν κοινά ενδιαφέροντα. Όταν καταλαγιάζει το πάθος, συμβαίνει συχνά να ανακαλύπτετε ότι έχετε λίγα κοινά ενδιαφέροντα. Παρ’ όλ’ αυτά, οι κοινές σας δραστηριότητες είναι σημαντικό να είναι ενδιαφέρουσες και για τους δύο, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Αν δεν υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα, τα χαρούμενα ζευγάρια τα δημιουργούν! Την ίδια στιγμή, τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός δεν μπαίνουν στην άκρη, γιατί αλλιώς υπάρχει εξάρτηση. Μην κάνετε το σύντροφό σας να βαρεθεί.

3. Κρατιούνται χέρι χέρι όταν περπατούν μαζί. Δεν μένει ο ένας πίσω και ο άλλος μπροστά. Τα χαρούμενα ζευγάρια περπατούν άνετα αγγίζοντας ο ένας τον άλλο. Όταν βρίσκονται σε μέρη όπου υπάρχει πολυκοσμία, συντονίζονται μεταξύ τους με μια ματιά.

4. Η εμπιστοσύνη και η συγχώρεση είναι τρόπος ζωής. Σε μια χαρούμενη σχέση, όταν υπάρχει ένταση και ο χωρισμός φαίνεται αναπόφευκτος, ο ένας συγχωρεί τον άλλον ολόψυχα, κάνει το μετέωρο βήμα της πεποίθησης  να διορθωθεί. Υπάρχει εμπιστοσύνη στο καλό που υπάρχει στον καθένα μας, κρυμμένο κάτω από στρώματα μικρότητας, οργής ή ζήλιας.

5. Επικεντρώνονται στα θετικά, παρά στα αρνητικά στοιχεία του συντρόφου. Κανείς δεν είναι τέλειος. Αν ασχοληθείτε, θα βρείτε πολλά στραβά στο σύντροφό σας. Αν περνάτε κατάθλιψη, θα βρείτε πολλά στραβά στον εαυτό σας. Και οι δύο αυτές προοπτικές είναι ψυχοφθόρες και σας αποσπούν από αυτό που έχει πραγματική σημασία και είναι τα θετικά στοιχεία του συντρόφου ή του εαυτού, αυτά που ανθίζουν παρ’ όλες τις προσωπικές δυσκολίες του καθενός. Επικεντρωθείτε στα θετικά με την ταπεινότητα του «ουδείς αναμάρτητος».

6. Αγκαλιαστείτε αμέσως μόλις βρεθείτε στο σπίτι μετά τη δουλειά. Η «δερματική μνήμη» μας έχει τριών ειδών αναμνήσεις: ‘καλή επαφή’, που σημαίνει αγάπη, ‘κακή επαφή’, η βία και ‘μη-επαφή’, παραμέληση. Τα ζευγάρια που αγγίζονται με αγάπη, ‘ντύνονται’ ο ένας τη θετικότητα του άλλου και με αυτόν τον τρόπο ‘ανοσοποιούνται’ ενάντια στον κόσμο ολόκληρο.

7. Λένε «σε αγαπώ» και «καλημέρα» κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο «δανείζουν» ο ένας στον άλλον λίγη υπομονή για να αντιμετωπίσουν καθημερινές μικρο-ενοχλήσεις, όπως μποτιλιαρίσματα, μεγάλες ουρές, αγενείς υπαλλήλους ή ενοχλητικούς πελάτες.

8. Λένε κάθε φορά καληνύχτα ανεξάρτητα από το πώς αισθάνονται. Έτσι λέτε στο σύντροφό σας ότι ακόμη και αν αισθάνεστε άσχημα για κάτι που έκανε ή παρ’ όλη την κούραση της ημέρας, αυτό που έχει σημασία είναι που είστε μαζί και η διάρκεια της σχέσης σας είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε περιστατικό της στιγμής.
9. Κατά την ώρα που είναι μακριά ο ένας από τον άλλον, επικοινωνούν τουλάχιστον μια φορά, για να επιβεβαιώσουν ότι είναι και οι δύο καλά και για να συγχρονιστούν καλύτερα όταν βρεθούν. Όταν ο σύντροφός σας περνάει μια απαίσια μέρα, είναι λίγο δύσκολο να ενθουσιαστεί με κάτι καλό που σας έτυχε. Δίνετε προτεραιότητα στην επούλωση των μικροπροβλημάτων της καθημερινότητας για να μπορέσετε να εκτιμήσετε και οι δύο τα θετικά αποτελέσματα ή τυχερά περιστατικά. Και τα καλά και τα κακά είναι και για τους δύο σε ένα χαρούμενο ζευγάρι.
10. Να είστε περήφανοι για το σύντροφό σας. Τα χαρούμενα ζευγάρια ευχαριστούνται να είναι μαζί σε κοινωνικές περιστάσεις και σέβονται ο ένας τον άλλον για αυτό που είναι. Επίσης συχνά τα βλέπετε να ακουμπάνε μεταξύ τους, ώμο με ώμο, από το χέρι ή με λιγότερο εμφανή τρόπο. Δεν επιδεικνύονται, αλλά αισθάνονται άνετα ο ένας με τον άλλον. Είναι μαζί και αυτό φαίνεται.

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: cosmopoliti.com

Back to top button

Adblock Detected

Απενεργοποιήστε το Ad Blocker για να συνεχίσετε