CelebritiesUncategorised

10+1 ερωτήσεις στην Ανατολή Κωνσταντινίδου

Η Ανατολή Κωνσταντινίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε  στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς της είναι η Μαρία Χρυσοχόου, βλάχικης καταγωγής, από την Πυλαία και ο Πέτρος Κωνσταντινίδης, ποντιακής καταγωγής, από την Πιερία και έχει έναν αδερφό τον Λαυρέντιο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών και Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του ΠΑ.ΜΑΚ. και στη Δημόσια Διοίκηση του Πανεπιστημίου Νεάπολις της Πάφου. Είναι πτυχιούχος της αγγλικής, γερμανικής και ιταλικής γλώσσας. Είναι εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διορισμένη μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ και έχει υπηρετήσει σε δημόσια σχολεία της νησιωτικής(Λέσβο, Θάσο)  και ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας Το 2010 εκλέχτηκε για πρώτη φόρα Δημοτική Σύμβουλος στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και συνεχίζει μέχρι και σήμερα , όπου αισίως συμπληρώνονται δώδεκα  χρόνια με το συνδυασμό Δύναμη Ενότητας του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Παιδείας, Πρόεδρος της Ισότητας των Φύλων, Μέλος του Δ.Σ της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Μέλος του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.  Το 2012 ,2015 και το 2019 συμμετείχε στις εθνικές εκλογές ως υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ήταν μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ το 2013-2016. Το 2015 εμπνεύστηκε της δράση « ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ » για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Από το 2013 είναι Αντιπρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών ( Ε. Ν. Α ) με δράση σε όλη την Ελλάδα. Συμμετέχει σε φιλανθρωπικά σωματεία (Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Ασβεστοχωρίου κ.α), σε ομάδες και πρωτοβουλίες εθελοντισμού (ΛΑΜΨΗ , ΑΝΤΗΡΙΔΑ, Παιδικές Καρδιές κ.α) και σε τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους (Σύλλογος Απανταχού Γηγενών Γυναικών Επιστημών «Αρχαία Στρέψα», «Κίνηση Πολιτών- ίδρυσης Λαογραφικού Μουσείου Πυλαίας» , Πολιτιστικός Σύλλογος “Φιλάρετος”κ.α ). Έχει βραβευτεί για το εκπαιδευτικό και κοινωνικό της έργο από το Υπουργείο Παιδείας και πολλούς αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης που ζει. Έχει αρθογραφήσει σε εφημερίδες έντυπες και ηλεκτρονικές και σε ηλεκτρονικά site. Είναι πανέμορφη, δυναμική, δραστήρια, μαχήτρια των αξιών και ενός καλύτερου αύριο, ευγενική, με παιδεία , ήθος και αξιοπρέπεια.

Με προθυμία απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!

-Ασχολείσαι με τα κοινά τα τελευταία 12 χρόνια, επίσης συμμετέχεις ως ενεργό μέλος σε όλες σχεδόν τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ,είσαι αντιπρόεδρος  της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και από 2015 ίδρυσες τη δράση “ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ “ με σκοπό  την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Μίλησε μου για όλες αυτές τις ασχολίες σου και  τις δράσεις σου και την αδιάλειπτη φιλανθρωπική  σου δράση.

 

Η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να έχει έναν προσανατολισμό, μία κατεύθυνση  για να έχει αξία. Για εμένα η ενεργή εθελοντική συμμετοχή μου σε φιλανθρωπικές δράσεις είναι η ελάχιστη ανταπόδοση ως προς τους ανθρώπους που με τίμησαν και με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Η αγάπη για  το συνάνθρωπο και η διάθεση προσφοράς πρέπει να αποδεικνύεται εμπράκτως. Η κοινωνία μας είναι κουρασμένη από την οικονομική κρίση ,την πανδημία και δεν αντέχει  τα πολλά λόγια θέλει έργα. Μέσω των κοινών, μου δόθηκε η δυνατότητα να έχω δημόσιο λόγο και μέσω αυτού θέλησα να στηρίξω όλες τις γυναίκες που δέχονται κάποιας μορφής κακοποίηση. Έτσι δημιουργήθηκε η δράση “ ΛΥΣΕ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗ ” που έχει στόχο την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Είμαστε μία ομάδα εθελοντική δικηγόρων, εκπαιδευτικών,  δημοσιογράφων, ψυχολόγων, ιατροδικαστών και άλλων, που βοηθάμε οποιαδήποτε γυναίκα έχει κακοποιηθεί από το σύζυγο-σύντροφο της. Μας ενδιαφέρει η ενημέρωση , η πρόληψη και γι’ αυτό πραγματοποιούμε ημερίδες σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους. Επίσης , η εκλογή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία και μαζί με άλλους νέους αυτοδιοικητικούς δημιουργήσαμε την Ε.ΝΑ. Σκοπός μας είναι  να ενθαρρύνουμε και άλλους νέους να συμμετέχουν στα κοινά και  να ανταλλάσσουμε καλές πρακτικές μεταξύ των δήμων μας. Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο νέων αυτοδιοικητικών σε όλη την Ελλάδα που κύριο μέλημα μας είναι η συνεργασία ,η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά οφείλουμε να αφήσουμε το αποτύπωμα μας στην τοπική μας κοινωνία, η εκλογή μας να έχει μία προστιθέμενη αξία. Με αυτή την αρχή θέλω να πορεύομαι και να εξελίσσομαι.

1) Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς

Χωρίς νερό… οι στίχοι του τραγουδιού “χωρίς νερό μπορώ χωρίς εσένα όχι” δεν ισχύουν καθόλου για εμένα , είναι το πολυτιμότερο αγαθό, είναι ζωή. Είμαι συνέχεια με ένα μπουκάλι νερό.

2) Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Σε εμπειρίες ζωής όπως είναι τα ταξίδια και στους ανθρώπους που αγαπώ με δώρα, εκπλήξεις και άλλα.

3) Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Δεν κοιμάμαι αρκετά προσπαθώντας να κάνω πολλά πράγματα στη διάρκεια της ημέρας και θεωρώντας ταυτόχρονα ότι είναι χάσιμο χρόνου. Το αποτέλεσμα είναι κάποιες φορές να φτάνω στα όρια της εξάντλησης εις βάρος της υγείας μου.

4) Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Η αγένεια σε συνδυασμό με την αδιακρισία είναι το χειρότερο μου στους ανθρώπους. Είναι στοιχεία τα οποία με απωθούν.

5) Ποια είναι  η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Να βασίζομαι μόνο στις δικές μου δυνάμεις στη ζωή, να είμαι αυτόφωτη.

6) Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Την καλοσύνη. Στην εποχή που ζούμε το να είσαι καλός είναι παρεξηγήσιμο κάποιες φορές από μερικούς ανθρώπους.

7) Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Περνάω ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπώ ,περπατώντας και διαβάζοντας.

8) Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη όμορφη , ένα πολιτισμικό μωσαϊκό , είναι κοσμοπολίτισσα , είναι κιμπάρισσα με πολλές, όμως , αντιθέσεις. Η νύμφη του Θερμαϊκού αδικείται από την έλλειψη καλής τοπικής συγκοινωνίας με αποτέλεσμα η καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών να δυσχεραίνει. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους κεντρικούς δρόμους τις περισσότερες ώρες της ημέρας και η έλλειψη θέσεων στάθμευσης κάνει τη Θεσσαλονίκη πόλη αφιλόξενη δυστυχώς. Την θέλω περισσότερο πράσινη ,θέλω περισσότερα δέντρα ,περισσότερα πάρκα. Το να ζεις περιτριγυρισμένος  από τσιμέντο δε βοηθά στη διάθεση. Ο τίτλος ‘συμπρωτεύουσα” δεν μου αρέσει ,θεωρώ ότι μας χρυσώνουν το χάπι γιατί οι ρυθμοί ανάπτυξης της πόλης είναι πολύ βραδείς σε σχέση με την Αθήνα. Την θέλω τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια των εξελίξεων, επιβάλλεται να γίνει ο ηγέτης της περιοχής, να συνδέει την Ευρώπη με τα Βαλκάνια και την Ανατολή. Μπορεί να γίνει ο πρώτος προορισμός παγκοσμίως ,αρκεί να αλλάξει η νοοτροπία του “δεύτερου ρόλου”.

9) Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Carpe diem. Άδραξε τη μέρα. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα η κάθε μέρα που σου έχει  χαριστεί να την αξιοποιείς  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με ότι σημαίνει αυτό για την καθεμία  και τον καθένα από εμάς. Να ζεις τη ζωή σου όπως εσύ την ορίζεις…

10) Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη

Πρωτίστως, όταν είναι καλά στην υγεία τους η οικογένειά μου ,οι άνθρωποι που αγαπώ είναι για εμένα η μεγαλύτερη χαρά , θέλω οι άνθρωποι μου να είναι καλά σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Επιπρόσθετα, νιώθω ευτυχία  από την άδολη αγάπη που εισπράττω από τους μαθητές μου, από την αυθόρμητη αγκαλιά τους. Το τελευταίο στη σειρά αλλά όχι σε σπουδαιότητα είναι η προσφορά μέσω των κοινών ,ιδιαίτερα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαφορετικής φύσεως κάθε φορά . Το αποτέλεσμα της βοήθειας που εκφράζεται με το ‘’ευχαριστώ’’, με το χαμόγελο είναι η πολυτιμότερη  ανταμοιβή, η κινητήριος δύναμη, ώστε να συνεχίσω να βοηθάω το συνάνθρωπο μου και να νιώθω χρήσιμη στην κοινωνία.

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: cosmopoliti.com

Back to top button