Έρευνα

Αυτό είναι το φάρμακο που οι γιατροί δεν θέλουν να ξέρεις! Βάλε κανέλα και μέλι και…

Αυτό είναι το φάρμακο που οι γιατροί δεν θέλουν να ξέρεις! Βάλε κανέλα και μέλι και δες τις περισσότερες ασθένειες να θεραπεύονται στο λεπτό!

Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται το μέλι ως φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών! Αν λοιπόν το σκέφτεσαι ακόμα, σταμάτα!

Αν λοιπόν έχεις και εσύ πρόβλημα με την καρδιά σου, κάνε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, και άπλωσέ την πάνω στο ψωμί σου, αντί για μαρμελάδα. Έτσι μειώνεις τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Η τακτική χρήση της, βοηθά επίσης στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς.

Το μυστικό της κανέλας για την υγεία που δεν γνώριζε κανείς! Γιατί το κρύβουν από τη δημοσιότητα;

Σύμφωνα με έρευνα διατροφολόγων, η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Ισχύει όμως αυτό για όλες τις κανέλες που κυκλοφορούν στην αγορά;

Η κανέλα πράγματι περιέχει ουσίες που εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, με τα συστατικά της να βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

  Η φρικτή ζωή των υπαλλήλων που ελέγχουν τι θα εμφανιστεί στο Facebook

Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί πιθανόν να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη, ενώ ένα από τα συστατικά της -η σιναμαλδεύδη, φαίνεται να επιδρά στα αιμοπετάλια εμποδίζοντας τον σχηματισμό θρόμβων. Ωστόσο, όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην κανέλα Κεϋλάνης!

Στην αγορά πάλι, πέρα από την κανέλα Κεϋλάνης που συνήθως βρίσκουμε στα μπαχαροπωλεία, κυκλοφορεί και η πιο οικονομική κασσία, ένα συγγενές είδος που καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και την Ινδονησία. Και μπορεί γευστικά να θυμίζει την κανέλα, όμως δεν έχει τις ευεργετικές ιδιότητες της και επιπλέον, έχει ως και 1.200 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα στην ουσία κουμαρίνη, που είναι τοξική και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά και το συκώτι.

Βέβαια, στις συσκευασίες που κυκλοφορούν στην αγορά, η κασσία αναγράφεται ως κανέλα και έτσι δεν είναι εύκολο να τις ξεχωρίσεις. Να ξέρεις πάντως ότι η αυθεντική κανέλα Κευλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum Zeylanicum και έχει ξυλάκια με ανοιχτό χρώμα και πολλές στρώσεις που σπάνε εύκολα και έχουν πολύ γλυκό άρωμα. Η κασσία από την άλλη, έχει σκούρα ξυλάκια, χοντρά, με λίγες στρώσεις και δεν σπάνε εύκολα.

  Ghosting: Μην κυνηγάς φαντάσματα, δεν θα στείλει

Πηγή: olivemagazine.gr

Back to top button