Ζώδια

Άνδρας Τοξότης: Ένα από τα πιο θετικά ζώδια με μεγάλη αυτοπεποίθηση

Οι Τοξότες κυβερνώνται από το Δία, τον πλανήτη της καλής τύχης, και σίγουρα έχουν ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο καλής τύχης. Αν ελπίζετε να παγιδέψετε έναν Τοξότη, να θυμάστε πάντα ένα ζωτικό σημείο, ότι αυτός ο άνδρας πρέπει να νοιώθει ελεύθερος! Μπορεί να είναι ο πιο άνετος, και πιο ανέμελος άνδρας που γνωρίσατε ποτέ, αλλά εάν νοιώθει ότι υπάρχει κάποιο αόρατο σχοινί γύρω απ’ το λαιμό του θα φύγει πριν βρείτε το χρόνο για να αναρωτηθείτε τι πήγε στραβά. Ο Τοξότης είναι ο αιώνιος αισιόδοξος, ένα από τα πιο θετικά ζώδια με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

‘Eχει καλή αίσθηση του χιούμορ, και το γνωρίζει! Πράγματι αυτός ο εραστής νομίζει ότι γνωρίζει τα πάντα, και δεν του αρέσει να του λένε ότι ίσως κάνει λάθος. Ενώ δεν είναι τόσο ισχυρογνώμων όπως ο Κριός, ή τόσο αυταρχικός όσο ο Λέων γενικά μπορείτε να πείτε ότι είναι ζώδιο της Φωτιάς, γιατί αυτός ο άνδρας φαίνεται να διατηρεί τη λαμπερή του προσωπικότητα βρέξει χιονίσει. Αν σας έχει έλξει ένας άνδρας που έχει καλή αίσθηση του χιούμορ, και μια γοητεία στο χαμογελαστό του πρόσωπο, ένας άνδρας που φαίνεται να σας δέχεται σαν φίλη αμέσως μετά τη συνάντηση σας, ένας άνδρας που μιλά με ενθουσιασμό για τα χόμπι του και τα σπορ και ενδιαφέρεται να σας γνωρίσει στους φίλους του, ίσως να έχετε συναντήσει τον Κο Τοξότη (ιδιαίτερα αν δεν έχετε ποτέ συναντήσει κάποιον που να σας κάνει να γελάτε όπως αυτός). Δεν θα ήταν πολύ δύσκολο να μαντέψετε το ζώδιο αυτού του άνδρα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να στέκεται εκεί λέγοντας ανέκδοτα, ή να ακτινοβολεί χιούμορ και γοητεία, θα είναι όμως γεμάτος ενέργεια, έστω κι αν επέστρεψε πριν  λίγο από το αγαπημένο του άθλημα. Κατά κάποιο τρόπο αισθάνεστε από ένστικτο ότι μ’ αυτόν τον άνδρα μπορείτε να ξεκουραστείτε και να διασκεδάσετε και ότι ποτέ δεν θα νιώσετε παγιδευμένη από έναν κτητικό και ζηλιάρη εραστή, που αν συμβαίνει να είστε και σεις ζωδιακά λάτρης της ελευθερίας, είναι σίγουρα μια ευλογία. Νοιώθετε τόσο άνετα, σαν να τον ξέρατε όλη σας τη ζωή.

Σας αρέσει η αγορίστικη του γοητεία, ο καθαρός και ειλικρινής τρόπος ομιλίας του, μέχρι να σας πει ότι δεν του αρέσει το φόρεμα σας, ή ότι το βάψιμο σας είναι υπερβολικό. Ναι, ένα άλλο καλό χαρακτηριστικό αναγνώρισης είναι ότι πάντα λέει τη γνώμη του.

Οι λέξεις που θα μπορούσαν να τον περιγράψουν καλύτερα είναι έλλειψη λεπτότητας, αλλά αν ποτέ καταλάβαινε ότι μιλώντας τόσο ειλικρινά θα μπορούσε να σας πληγώσει (βαθιά), θα τρόμο κρατιόταν. Συνήθως δεν έχει μέσα του ούτε ίχνος κακίας, εκτός όταν χρειάζεται (ακόμη και τότε δυσκολεύεται), αλλά μερικές φορές οι χιουμοριστικές και έξυπνες παρατηρήσεις του μπορούν να έχουν τόσο δηλητήριο όσο με το ζώδιο που προηγείται – το Σκορπιό!

Αν γνωρίσατε λοιπόν κάποιον που δείχνει να είναι η ζωή και η ψυχή του πάρτι, κάποιον πολύ αισιόδοξο, περιπετειώδη και λίγο τζογαδόρο, που ίσως ηθικολογεί πιο πολύ απ’ ότι πρέπει, και προσπαθεί να σας πει πως να ζείτε τη ζωή σας χωρίς να σας γνωρίζει καθόλου, αξίζει να ριψοκινδυνεύσετε και να ρωτήσετε αν είναι Τοξότης!

Το σύμβολό του είναι ο Τοξότης, και πιθανώς να έχετε ήδη ανακαλύψει ότι ο Τοξότης είναι ειδήμων στο να τοξεύει και να κτυπά το κέντρο του στόχου. Εάν θελήσει να πει μια από τις τελευταίες περιπετειώδεις ιστορίες του πετυχαίνει να κάνει τους άλλους να στέκονται γύρω και να τον ακούν. Είναι πολύ εύκολο γι’ αυτόν να κρατήσει το κοινό, και να το κάνει να κρέμεται από κάθε του λέξη, γιατί κάνει κάθε τι να ακούγεται πολύ ενδιαφέρον – και για μια ακόμα φορά το ξέρει.

‘Oμως παρόλο που είναι θαυμάσιος ρήτορας δεν είναι τόσο καλός ακροατής αν πιστεύει ότι αυτά που λένε οι άλλοι είναι βαρετά. Ίσως να μην είναι τόσο ανήσυχος όσο ένας Δίδυμος αλλά έρχεται δεύτερος. Εάν θέλετε να σας προσέξει θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ.

Οι Τοξότες υποτίθεται ότι αγαπούν τα σπορ, και πολλοί από αυτούς διαπρέπουν σ’ αυτά. Αν ο Τοξότης σας είναι εξαίρεση σ’ αυτό, πρέπει να έχει σχέση με το δικό του ατομικό ωροσκόπιο, επειδή σπάνια έχω συναντήσει Τοξότη που να προτιμά να χουζουρεύει μ’ ένα βιβλίο αντί να κάνει κάτι πιο δραστήριο (εκτός κι αν υπάρχει κάποιο καλό αθλητικό πρόγραμμα στην τηλεόραση). Εάν έχετε δυσκολίες να μαντέψετε το ζώδιο αυτού του γοητευτικού άνδρα που πρόσφατα συναντήσατε, και νοιώθετε ότι θα σας χλευάσει αν τον ρωτήσετε ποιο μήνα γεννήθηκε, ρωτήστε για τη δουλειά του, αυτό θα σας βοηθήσει.

Οι Τοξότες υποτίθεται ότι γίνονται θαυμάσιοι φιλόσοφοι, δικηγόροι, δάσκαλοι, αθλητικοί παράγοντες, πολιτικοί, διερμηνείς, συγγραφείς και ταξιδιωτικοί πράκτορες. Εάν δεν ταιριάζει σ’ όλα αυτά, κοιτάξτε πως ντύνεται. Ο άνδρας Τοξότης προτιμά να ντύνεται με άνετα ρούχα. Δεν είναι πάντα πολύ ευτυχής με πουκάμισο, γραβάτα και κουστούμι, αλλά συχνά πρέπει να το ανέχεται για τη δουλειά του. Βασικά, είναι ευτυχέστερος όταν φοράει τζινς και πουλόβερ. Δεν είναι από τους άντρες που ενδιαφέρονται για τη μόδα, δεν τον ενδιαφέρουν τα “ονόματα σχεδιαστών” αν κάτι είναι άνετο το αγοράζει.

Ο Τοξότης εραστής είναι πολύ ιδιαίτερος, θα φέρει πολύ χαρά στη ζωή σας, και θα σας χαρίσει την αίσθηση της περιπέτειας που είναι γενέθλιο του χάρισμα. Αγαπά ό,τι τον διεγείρει, όμως μην ξεχνάτε ότι είναι γεννημένος τζογαδόρος, η ζωή η Ίδια είναι γι’ αυτόν ένα μεγάλο παιχνίδι, θα ριψοκινδυνεύσει όσο κανένα άλλο ζώδιο, γιατί γνωρίζει ότι γεννήθηκε κάτω από το πιο τυχερό ζώδιο. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζει τίποτα περί αστρολογίας, θα έχει ίσως ένα εσωτερικό συναίσθημα ότι η τύχη είναι δίπλα του σχεδόν πάντα. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή νοιώθει τόσο τυχερός, κάνει μερικές φορές δύσκολη τη ζωή στους γύρω του.

Δεν είναι πολύ καλός με τα χρήματα, αφήνοντας τον λογαριασμό του να έχει παθητικό επειδή είναι πεισμένος ότι κάτι καλό θα εμφανισθεί! Αν καταλήξετε μ’ έναν Τοξότη εραστή ίσως περάσετε μερικές νύχτες άυπνη ανησυχώντας πώς θα πληρώσετε τους λογαριασμούς, ενώ αυτός θα κοιμάται σαν μωρό γνωρίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά. Και με την τύχη του Τοξότη, έτσι γίνεται!

Αυτός ο άνδρας δεν θα είναι ίσως πάντα τόσο ρομαντικός όσο θα ελπίζατε αλλά, όπως τα άλλα δύο ζώδια της Φωτιάς, ο Κριός και ο Λέων, μπορεί να ερωτευθεί κεραυνοβόλα , και σίγουρα πολύ φλογερά. ‘Oμως να θυμάστε ότι ενώ ίσως να σας ορκίζετε τη μια στιγμή αιώνια αγάπη, το επόμενο πράγμα που κάνει είναι να κανονίσει να φύγει το Σαββατοκύριακο με τους φίλους του. ‘Oμως, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την πίστη του, απλά δεν του αρέσει να αισθάνεται δεμένος.

Είναι ένα ελεύθερο πνεύμα και θέλει να μείνει έτσι. Η έξυπνη γυναίκα αναγνωρίζει αυτή την ανάγκη στον άνδρα Τοξότη της- του επιτρέπει να νοιώθει νέος και ελεύθερος, αλλά τον αφήνει να δει ότι και αυτή είναι πολύ ανεξάρτητη, και ό,τι ισχύει γι’ αυτήν ισχύει και για τον άλλον. Ποτέ δεν γίνεται κτητική και ζηλιάρα (ακόμα κι αν κατά βάθος νοιώθει έτσι μερικές φορές). Δεν είναι επειδή ο Τοξότης θέλει ν’ αλλάζει συνέχεια συντρόφους, γιατί αν ερωτευθεί κάποια πολύ, θέλει πραγματικά να είναι για πάντα. Εάν αρχίζετε να σκέφτεστε ότι αυτός ο άνδρας μπορεί να είναι δύσκολος, είναι αλήθεια, μερικές φορές μπορεί, αλλά θα είναι ένας πολύ γενναιόδωρος και ενθουσιώδης εραστής που θα θέλει αληθινά να σας κάνει την ευτυχέστερη γυναίκα στον κόσμο.

Τώρα, έχοντας αποφασίσει ότι σας αρέσει η ιδέα ενός χαρούμενου Τοξότη σαν μέρος της ζωής σας, πού θα τον συναντήσετε; Εφόσον είναι τύπος εξωστρεφής τα μέρη του κυνηγιού θα είναι εκεί που αθλείται, ή μπορεί να τον συναντήσετε όταν έχετε κι οι δυο βγάλει έξω τους σκύλους σας για βόλτα (Οι Τοξότες αγαπούν να έχουν γύρω τους ζώα). Μπορεί να γυμνάζει τους αθλητικούς του μυς στο τοπικό γυμναστήριο, ή να παίζει στην ποδοσφαιρική ομάδα, ή μπορεί να σας τον συστήσουν οι φίλοι σας στο μπαρ ή στην παμπ. Του αρέσει η δραστήρια κοινωνική ζωή, και θα δεχτεί προσκλήσεις και την τελευταία στιγμή.

Ο Τοξότης είναι επίσης το ζώδιο του “μακρινού ταξιδευτή” και δεν έχω συναντήσει ποτέ Τοξότες που δεν ήθελαν να έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν ταξίδι για κάποιο νέο τόπο. Νοιώθετε σχεδόν ότι οι βαλίτσες πρέπει να είναι πάντα κλειστές, καθώς τα ταξίδια είναι ένα βασικό μέρος της ζωής τους. Αν συναντήσετε τον Τοξότη σας στις διακοπές, θα περάσετε φανταστικές εβδομάδες, γιατί κατά κάποιο τρόπο γίνεται πιο ρομαντικός κάτω από τ’ αστέρια. ‘Oμως προσέξτε, μπορεί να ψάχνει για άλλη μια Τοξοτίσια περιπέτεια, γιατί ενώ είναι τελείως ειλικρινής με τα περισσότερα πράγματα, ίσως διστάσει να σας πει ότι υπάρχει κάποια άλλη στη ζωή του. ‘Oπως και τα άλλα δύο ζώδια της Φωτιάς, είναι αυθόρμητος όταν βλέπει μια γυναίκα που θέλει και με την συνηθισμένη τύχη του Δία θα περιμένει να πέσετε στην αγκαλιά του χωρίς να σκεφθείτε το αύριο!

Αν ψάχνετε μόνο για ένα ειδύλλιο στις διακοπές και τον συναντήσετε κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις εντάξει, αλλά θα ήταν ασφαλέστερο αν τον συναντούσατε στο δικό του πάτριο έδαφος αντί να κάθεστε δίπλα του στο αεροπλάνο που πετάει για Ελλάδα. Αν σχετίζεστε ήδη μ’ ένα Τοξότη, αλλά περιμένετε ακόμη για να προσδιορίσει τη ν ημερομηνία γάμου, ίσως να περιμένετε για πολύ καιρό. Αυτός ο εραστής είναι ικανός να είναι τελείως παραδομένος σε μια γυναίκα και συγχρόνως να διατηρεί την ελευθερία του.

Ο Τοξότης μπορεί να ενδιαφέρεται πολύ για σας μέχρι να αρχίσετε να μιλάτε για μόνιμη σχέση, τότε ξαφνικά εξαφανίζεται. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να αποδείξετε ότι είστε ένα χαρούμενο, ανέμελο άτομο, που δεν έχει κακή διάθεση επειδή, καθώς ο ίδιος είναι τόσο θετικός, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με κάποια που έχει αρνητικές τάσεις. Πιστεύει αληθινά ότι τα σημερινά σύννεφα θα γίνουν αύριο το φως του ήλιου, και ενώ ίσως να μην του αρέσει να παραδέχεται ότι έχει κάνει λάθη στη ζωή του, είναι πιο πιθανό να τα αγνοήσει πιστεύοντας στην ικανότητα του να ξεπερνά σχεδόν κάθε καταστροφή που μπορεί να προκύψει.

Είναι ένας θαυμάσιος άνδρας που δίνει ηθική υποστήριξη και κουράγιο όταν τα χρειάζεστε, θα ανυψώσει το ηθικό σας αμέσως. Ο Τοξότης όταν σας πρωτοσυναντήσει θα σας τηλεφωνεί αδιάκοπα, όμως μην προσπαθήσετε να κάνετε το ίδιο. ‘Eχει σχέση πάλι με το θέμα της ανεξαρτησίας. Του αρέσει να του κάνουν δώρα, αλλά μην υπερβάλλετε – δεν θέλετε να νομίσει ότι προσπαθείτε να κερδίσετε την καρδιά του μ’ αυτόν τον τρόπο! Είναι συνήθως εύκολο να βρείτε δώρα που θα τον ευχαριστήσουν, ιδιαίτερα αν είναι λάτρης των σπορ – μια καινούργια ρακέτα του τένις, μπαστούνια του γκολφ, ή ένα ποδήλατο γυμναστικής.

Οτιδήποτε έχει σχέση με είδη ταξιδιού, ή έναν παγκόσμιο άτλαντα – και αγαπά πολύ τα ψυχαγωγικά δώρα. ‘Eχετε αποφασίσει λοιπόν τι χρειάζεται για να είστε η τέλεια αδελφή ψυχή για τον Τοξότη εραστή; Σας αρέσει μια ζωή γεμάτη δράση που σίγουρα δεν θα είναι βαρετή; Είστε προετοιμασμένη να κάνετε παραχωρήσεις – μόνο και μόνο για να τον κάνετε να νοιώθει ευτυχισμένος; Δεν θέλει βέβαια μια “γυναίκα που να λέει πάντα ναι” αλλά απολαμβάνει μια φιλονικία μαζί σας, και του αρέσει να ακούει να υπερασπίζεστε αυτά που πιστεύετε.

Εάν συμφωνείτε μαζί του συνέχεια ίσως να βαρεθεί γρήγορα. ‘Oταν είναι πεισμένος ότι είναι σωστός είναι σχεδόν πάντα ευτυχισμένος, και βεβαίως πρέπει να είστε προετοιμασμένη να πάρετε το μέρος του αν οι άλλοι άνθρωποι διαφωνούν μαζί του. Είναι ένας από τους πιο πιστούς και ανεκτικούς εραστές, και περιμένει από σας την ίδια πίστη και υποστήριξη. Ενώ κατά καιρούς ίσως να δείχνει ότι είναι ο πιο ανεύθυνος άνδρας που γνωρίσατε ποτέ – ένα πραγματικό παιδί κατά βάθος, ένας άνδρας που θα ξόδευε τα τελευταία του χρήματα για να γιορτάσει μια επέτειο – κατά βάθος δεν θα αργήσετε να καταλάβετε ότι ο Τοξότης εραστής θα σας κάνει να νοιώθετε νέα στην ψυχή για πάντα. Ενώ η ζωή σας ίσως να φαίνεται μερικές φορές να έχει πολλές θετικές και αρνητικές διακυμάνσεις, οι θετικές θα σβήνουν όλα τα άλλα.

‘Eχει μια εκπληκτική ικανότητα να φέρνει το χαμόγελο στο πρόσωπο σας και να σας κάνει να πιστεύετε όπως αυτός ότι η τύχη πραγματικά λάμπει επάνω στον Τοξότη. Και πραγματικά λάμπει!

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: cosmopoliti.com

Back to top button

Adblock Detected

Απενεργοποιήστε το Ad Blocker για να συνεχίσετε