Celebrities

Εγκαίνια της έκθεσης “Portraits” του Terry Tsiolis στο Μουσείο Μπενάκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Terry Tsiolis με τίτλο «Portraits». Η έκθεση «Portraits», που θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 5 Δεκεμβρίου, αποτελεί την πρώτη παρουσίαση του έργου του Terry Tsiolis σε μουσειακό χώρο και περιλαμβάνει έργα που δημιούργησε από το 2013 έως σήμερα.

Η συγκεκριμένη σειρά σηματοδοτεί τη μετάβαση του Tsiolis από τις δαπανηρές και σύνθετες φωτογραφίσεις μόδας προς μια πιο οικεία προσέγγιση του δίπολου φωτογράφος-μοντέλο. Περιλαμβάνει φωτογραφίες και σύντομα βίντεο και εστιάζει στην αποτύπωση καθημερινών ανθρώπων από όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, τον σωματότυπο, τη θρησκεία ή την καταγωγή. Η συμπερίληψη όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων είχε πρωταρχική σημασία. Προκειμένου να βρει τα μοντέλα του, απεύθυνε την ακόλουθη ανοιχτή πρόσκληση μέσα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης: «Γεια σας! Θα βρίσκομαι στο στούντιό μου την … [ημερομηνία ] για φωτογράφηση πορτραίτων. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Ανεξάρτητα από ηλικία, χρώμα, μέγεθος, φύλο ή θρησκεία. Επικοινωνήστε μαζί μου, εάν ενδιαφέρεστε».

Το αποτέλεσμα είναι μια εκτενής σειρά έργων στα οποία αποτυπώνεται ο χαρακτήρας του κάθε εικονιζόμενου χωρίς να αναδεικνύεται απαραίτητα ο ρουχισμός του – όπως θα υπαγόρευε μια φωτογράφηση μόδας. Στη σειρά αυτή, ο Tsiolis χειρίζεται τόσο τις βασικές αρχές της φωτογραφίας, η οποία υποτίθεται ότι στοχεύει στην πιστή απόδοση της πραγματικότητας, όσο και τη φωτογραφία μόδας, την οποία χαρακτηρίζει η εξιδανίκευση της ομορφιάς. Αναπτύσσει μια πιο προσωπική, οικεία σχέση με τα μοντέλα του, προκαλώντας τα να εκδηλώσουν τον «αληθινό» τους εαυτό, έναν εαυτό ερωτικό, παράλογο, ειρωνικό, εύθυμο ή ντροπαλό. Με αυτόν τον τρόπο, ο Tsiolis αγκαλιάζει το αισθητικό και το διαφορετικό μέσα από εκδοχή της ομορφιάς και της ατομικότητας. Το 2020, όταν επιβλήθηκαν περιορισμοί λόγω της πανδημίας του Covid-19, ο Tsiolis εστίασε ακόμη περισσότερο στη σειρά «Portraits». Μέσω της εφαρμογής Facetime ήρθε σε επαφή με ανθρώπους από απομακρυσμένους τόπους και περιβάλλοντα, κάτι που του επέτρεψε να δημιουργήσει μια πιο αυθεντική εικόνα της ανθρωπότητας.

Χορηγός της εκδήλωσης των εγκαινίων ήταν η Κάβα Ανθίδης, που μετρά πάνω από 75 χρόνια ιστορίας, η οποία προσέφερε στους καλεσμένους ένα απολαυστικό Gin & Tonic −στην ελληνική εκδοχή του− με Votanikon Gin και Three Cents Tonic.

Λίγα λόγια για τον Terry Tsiolis: O φωτογράφος Terry Tsiolis γεννήθηκε το 1969 στο Montreal του Καναδά. Ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη συνεργασία του με τα περιοδικά μόδας Vogue, Harper’s Bazaar και Vanity Fair. Έχει απαθανατίσει μουσικούς και ηθοποιούς όπως την Rihanna, την Margot Robbie και την Jane Fonda. Ο σχεδιασμός της έκθεσης έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Νέας Υόρκης, Messana O’Rorke. Ο συνοδευτικός κατάλογος σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη και καλλιτεχνικό διευθυντή Michael Kaye, προλογίζει η Samira Nasr και κυκλοφορεί από την ΝΙΚΗ Εκδοτική.

 

Λίλιαν Παγώνη, Terry Tsiolis, Άγγελος Παγώνης.

Terry Tsiolis, Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου.

Χάρης Ντάβλας, Τόνια Σωτηροπούλου.

Ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης και ο Χάρης Ντάβλας στο bar της Κάβας Ανθίδη που προσέφερε στους καλεσμένους ένα απολαυστικό Gin & Tonic −στην ελληνική εκδοχή του− με Votanikon Gin και Three Cents Tonic.

Χάρης Ντάβλας, Terry Tsiolis.

Γιώργος Ντάβλας, Χαρά Ντάβλα

Περικλής Κονδυλάτος, Μέμα Σιμωνετάτου-Αγαπηνού, Βασίλης Ζούλιας, Ρόζα Αρσενιάν.

Θανάσης Χριστόπουλος, Χάρης Ντάβλας.

Χρυσούλα Κέρος, Σαμ Κέρος.

Η Κάβα Ανθίδης προσέφερε στους καλεσμένους ένα απολαυστικό Gin & Tonic −στην ελληνική εκδοχή του− με Votanikon Gin και Three Cents Tonic.

Βασίλης Χήτος, Caroline De Souza.

Sarah Bailey, Terry Tsiolis, Θάλεια Καραφυλλίδου.

Κατερίνα Βαφειά.

Τόνια Σωτηροπούλου.

Βασίλης Μίχας, Βάσω Παπαγιαννακοπούλου, Γιώργος Δέδες.

Μιχάλης Ξηροτάγαρος, Έλια Κεντρωτά.

Δάφνη Καραβοκύρη, Κοσμάς Κουμιανός.

Ελένη Κεχαγιά, Κωνσταντίνος Νούσιας, Γεωργία Δώδου.

Χάρης Ντάβλας, Μαριάννα Κίκιζα.

Ελίνα Σμπώκου, Τζοβάννα Βλαχάβα.

Ελευθερία Κούκου-Αγγελοπούλου, Χριστίνα Φιλιαγκουρίδου.

Έλενα Τοπαλίδου, Terry Tsiolis, Αινείας Τσαμάτης.

Εύα Βλαχάβα, Δημήτρης Μπαμπιολάκης.

Κατερίνα Μαντά, Μαρία Τσουκαλά.

Anastasia Koutsioukis, Θεόδωρος Βάρδας, Τατιάνα Βάρδα, Artemis Kohas.

Τζοβάννα Βλαχάβα, Άννα Τριανταφύλλη.

Έλια Κεντρωτά, Caroline De Souza, Χρυσιάννα Ανδριοπούλου.

Η Κάβα Ανθίδης προσέφερε στους καλεσμένους ένα απολαυστικό Gin & Tonic −στην ελληνική εκδοχή του− με Votanikon Gin και Three Cents Tonic.

Αντιγόνη Σαχινίδου, Νάνσυ Καρυστινού.

Φένια Τσιφτσάκη, Γιώργος Κεσκελίδης.

Φοίβη Παναγιωτοπούλου, Αθηνά Γεωργιάδου.

Αλέξανδρος Κωτσιόπουλος, Ορέστης Φωτεινιάς.

Θάλεια Καραφυλλίδου, Sarah Bailey.

Γιώργος Παπακώστας.

Λίλιαν Παγώνη, Άγγελος Παγώνης.

Μαργαρίτα Βιτάλη-Σαραντοπούλου.

Caroline De Souza.

Ελεάνα Κυρκιλή, Κατερίνα Τερζοπούλου.

Σόνια Αργυρόγλου, Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Στέλλα Βουλγαράκη.

Βασίλης Καλλίδης, Δανάη Βάρδαλη.

Τόνια Σωτηροπούλου, Κατερίνα Σκουλά.

Τόνια Σωτηροπούλου, Χρήστος Αλεξανδρόπουλος, Μιχάλης Μανασσάκης, Βίβιαν Ρουβέλα.

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: cosmopoliti.com

Back to top button

Adblock Detected

Απενεργοποιήστε το Ad Blocker για να συνεχίσετε