Stories

Είναι ένας άντρας χωρίς social media περισσότερο ελκυστικός;

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι σίγουρα πιο μυστήριος…

Συνήθως, αμέσως μετά τη συνάντησή μας με ένα άτομο, ιδίως αν αυτό μας ενδιαφέρει, το «εξετάζουμε» στο Instagram. Δεν είμαστε αδιάκριτοι, ακολουθούμε απλά τη φυσική ροή των πραγμάτων. Στην εποχή μας, έχουμε όλοι μια διπλή ζωή: την πραγματική και την εικονική. Από το κινητό μας, λοιπόν, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για το άτομο που πριν από λίγα λεπτά, μοιραζόταν τους προβληματισμούς, τις ιδέες και το χρόνο του μαζί μας. Αυτό ήταν πιο ενδιαφέρον όταν βρισκόμασταν σε κάποιο μπαρ είναι η αλήθεια. Τώρα περνάμε κατευθείαν στη δεύτερη φάση που κοιτάζουμε φωτογραφίες και stories για να αποκτήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν ένας άντρας δεν έχει social media; Είναι αυτό αρκετό για να κάνει μια γυναίκα να τον κοιτάξει διαφορετικά και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον; Ας τα βάλουμε κάτω. Πριν από μερικά χρόνια, αποφάσισα να κάνω ένα μεγάλο διάλειμμα από τα social media. Αν εξαιρέσουμε τις πρώτες δύσκολες ημέρες, οι επόμενες ήταν πραγματικά υπέροχες. Μιλάμε για μήνες, ίσως και χρόνο. Αυτό που με «ανάγκασε» να ασχοληθώ ξανά και μάλιστα ακόμα πιο ενεργά, είναι η φύση της δουλειάς μου. Ωστόσο, η εποχή που οι ειδοποιήσεις και οι ανούσιες ειδήσεις δεν με έκαναν να κοιτάζω το κινητό μου κάθε 2 λεπτά, είναι στην καρδιά μου. Ήμουν ήρεμος. Και κερδισμένος από αυτή την αποχή, θα έλεγα.

Είναι ένας άντρας χωρίς social media περισσότερο ελκυστικός; 1

Από τις απλές συζητήσεις με φίλους, γνωστούς, άτομα που έτυχε να μοιραστούμε μια ξύλινη μπάρα για ένα βράδυ και φλερτ που τελικά δεν έμειναν απλά στις κολακείες, με ρωτούσαν για τα social media και για ποιο λόγο κρατούσα αυτή τη στάση. Στην αρχή, έμοιαζε λίγο ενοχλητικό, στη συνέχεια, όμως, έμεναν για κάποιο ανεξήγητο(;) λόγο εντυπωσιασμένοι. Ας επικεντρωθούμε στα φλερτ, αυτό ίσως είναι πιο ενδιαφέρον.

Πρώτον, δεν χρειαζόταν να ανησυχούν για χαζές και περίεργες selfies μας που μπορεί να συνοδεύονται από ακόμα πιο ανόητες λεζάντες. Οι περισσότερες λεζάντες όχι μόνο αγγίζουν το «δήθεν», το ξεπερνούν και μάλιστα με σχετική ευκολία. Επιπλέον, όσοι είναι εξαιρετικά δραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφιερώνουν αρκετές ώρες εκεί, ενθουσιάζονται όταν ένα άτομο καταφέρνει και διαβάζει ένα βιβλίο αντί για μια αποστειρωμένη ανάρτηση ενός wannabe φιλόσοφου. Με θλίψη παραδέχομαι ότι ανήκω πια στην δεύτερη κατηγορία.

Είναι ένας άντρας χωρίς social media περισσότερο ελκυστικός; 2

Στην αρχή του log out μου, δεν πίστευα ποτέ ότι οι γυναίκες θα με αντιμετώπιζαν διαφορετικά, αλλά όπως αποδεικνύεται, οι χρήστες του διαδικτύου έλκονται από κάποιον που προτιμά να βάζει στο αθόρυβο το κινητό του και δεν χαρίζει τα like του στην Kim Kardashian. Αν κάνετε μια αναζήτηση στο Twitter και γράψετε «man with no social media» θα καταλάβετε τι εννοώ. Ίσως αποφασίσετε να απενεργοποιήσετε και εσείς τους λογαριασμούς σας μετά από αυτό. Εντάξει, δεν πιάνει πάντα το κόλπο αλλά υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να εντυπωσιάσετε μια κοπέλα αν και, ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας περνά πιο ευχάριστα με τα social media αφού και να θέλετε, δεν μπορείτε να γνωρίστε τη φίλη, μιας φίλης που έχει μια γνωστή που τη λένε Μελπομένη.

Το πρώτο που σκέφτεται μια γυναίκα για έναν άντρα χωρίς social media, είναι το γιατί έχει αποφασίσει να μην ακολουθήσει την εποχή του. Τι κρύβει; Συγκεκριμένα, όταν πρόκειται για ραντεβού, η μη εύρεση πληροφοριών ήταν πάντα μια αιτία ανησυχίας και για τις δύο πλευρές. Εκείνοι που δεν έχουν Instagram, ανησυχούν για το πώς μπορεί να επηρεάσει τις γνωριμιές τους, ενώ όσοι είναι ενεργοί, κάνουν πάντα την ίδια ερώτηση στην παρέα τους: «Μήπως είναι απλά ένας παράξενος και δεν έχει social media;»

Είναι ένας άντρας χωρίς social media περισσότερο ελκυστικός; 3

Στο Reddit, για παράδειγμα, οι χρήστες έχουν θέσει ερωτήσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα εδώ και χρόνια. «Οι γυναίκες βρίσκουν περίεργο ή ακόμα και creepy έναν άντρα χωρίς παρουσία στο ίντερνετ;» και «ποια είναι η πρώτη σας εντύπωση για έναν άντρα που δεν χρησιμοποιεί Facebook ή Instagram; Eίναι ανατριχιαστικός;».

Η πλειοψηφία των απαντήσεων σε αυτές τις ερωτήσεις, συμφωνούν ότι, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν εύκολους τρόπους για να γνωρίσετε κάποιον, αυτόματα βοηθούν στο να χαθεί η ουσία της πραγματικής γνωριμίας. Με λίγα λόγια, οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν έναν άντρα που έχει κακή σχέση με τα γνωστά εικονίδια γιατί είναι «μυστήριος».

Επίσης, την αποχή σας από τα social media, θα την λατρέψουν τα άτομα που ζηλεύουν εύκολα. Σε ορισμένες γυναίκες αρέσει το γεγονός ότι οι άντρες που δεν έχουν κοινωνικά μέσα δικτύωσης, δεν έχουν την ευκαιρία να στείλουν DM στην πρώτη ευκαιρία που θα εμφανιστεί. Καταλαβαίνετε πού το πάμε, μην παριστάνετε τους ανήξερους. Για το τέλος, κρατήσαμε το καλύτερο. Αφού δεν έχετε social media, δεν θα δείτε τον τρόπο που επέλεξε η πρώην σας για να σε ξεπεράσει. Εμένα, τουλάχιστον, με βοήθησε. Ας τσεκάρω τώρα τα μηνύματά μου, το κινητό μου χτυπά εδώ και ώρα.

Πηγή: playboy.gr

Back to top button