ΠερίεργαTeo Kanistras

Ένα Επιστημονικό «Ατύχημα» Μάλλον Έδειξε τι Βλέπουμε Όταν Πεθαίνουμε

Μια νέα έρευνα μας δείχνει τι μπορεί να συμβαίνει τις τελευταίες στιγμές πριν πεθάνει ένας άνθρωπος.

Ένα επιστημονικό «ατύχημα» έδειξε ότι η άποψη που θέλει τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια σου, στιγμές πριν το τέλος, μπορεί να έχει μια βάση.

Τα στοιχεία ανακαλύφθηκαν από μια ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι έκαναν μετρήσεις στα εγκεφαλικά κύματα ενός 87χρονου άνδρα που είχε αναπτύξει επιληψία.

Ωστόσο, ο ασθενής έπαθε μια μοιραία καρδιακή προσβολή την ώρα που η ομάδα έκανε μια νευρολογική ανάγνωση, η οποία έδωσε νέα στοιχεία σχετικά με το τι μπορεί να συμβαίνει όταν πεθαίνει κάποιος.

Αυτή ήταν η πρώτη καταγραφή που έγινε ποτέ στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου που πεθαίνει. Έδειξε ότι για 30 δευτερόλεπτα πριν και για ακόμη 30 μετά τον θάνατο, τα εγκεφαλικά κύματα ακολούθησαν κινήσεις αντίστοιχες με αυτές που έχουν όταν ονειρευόμαστε ή φέρνουμε στο μυαλό μας αναμνήσεις.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ίσως να πρόκειται για κάποιο flashback, πριν το τέλος.

Ο Dr. Ajmal Zemmar, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, η οποία παρουσιάστηκε στο Frontiers in Aging Neuroscience, είπε στο BBC ότι «τα πάντα έγιναν κατά τύχη, δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε τέτοιου είδους πείραμα και να καταγράψουμε αυτά τα σημάδια».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι οι άξιες αναφοράς αναμνήσεις μάλλον διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Με αυτό ήθελε να τονίσει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο, αφού, όπως είναι φυσικό, δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα από μια περίπτωση.

Το συγκεκριμένο τυχαίο γεγονός επιβεβαίωσε και μια μελέτη που έγινε σε ποντίκια εργαστηρίου το 2013, όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι και αυτά μετέδιδαν εγκεφαλικά κύματα 30 δευτερόλεπτα μετά τον θάνατό τους.

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: vice.com

Back to top button