StoriesTeo Kanistras

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου Δεν Έχει Ακούσει Ποτέ τη Φράση «Καλύτερα να Μασάς Παρά να Μιλάς»

Η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ το 2019, τα τελευταία τρία χρόνια απασχολεί τα μίντια με τα ακραία tweets της για μετανάστες, ομοφυλόφιλους, πολιτικούς αντιπάλους και «πρότυπα ομορφιάς»

Τα θέματα που απασχολούν κατά περιόδους τον δημόσιο διάλογο στη χώρα μας, όπως είναι απολύτως λογικό, ποικίλουν ανάλογα με την επικαιρότητα. Υπάρχουν, μάλιστα, περιπτώσεις που η πολιτική και το life style εμπλέκονται.

Ωστόσο, δεν είχαμε περιπτώσεις ενασχόλησης πολιτικών προσώπων με τα σώματα άλλων ανθρώπων. Ακόμα και στις εποχές της πιο ακραίας πόλωσης.

Κι όμως. Ο πολιτικός -και όχι μόνο- κόσμος της χώρας ασχολήθηκε διεξοδικά με τα σχόλια που έκανε η γνωστή και μη εξαιρετέα Αφροδίτη Λατινοπούλου, για τα κιλά της παρουσιάστριας Δανάης Μπάρκα. Το γιατί απασχόλησε τον πολιτικό κόσμο αυτό το θέμα, είναι απλό.

Η Α. Λατινοπούλου υπήρξε υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, στην Α’ Θεσσαλονίκης, στις εκλογές του 2019. Αν και βγήκε τρίτη από το τέλος, για πρωτοεμφανιζόμενη δεν τα πήγε άσχημα, καθώς έλαβε περισσότερους από 5.000 σταυρούς.

Με την ιδιότητα αυτή θα απασχολούσε τα Μέσα Ενημέρωσης τα επόμενα χρόνια, κυρίως λόγω του ακραίου λόγου της μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Μετανάστες, ομοφυλόφιλοι και πολιτικοί αντίπαλοι που δεν ανταποκρίνονται στα κυρίαρχα πρότυπα ομορφιάς, ήταν κατά καιρούς τα θύματα της.

Όμως, το σχόλιο που έκανε για τη Δ. Μπάρκα ήταν αυτό που την οδήγησε εκτός των ψηφοδελτίων του κυβερνώντος κόμματος. «Δεν θα είναι αυτή η κυρία υποψήφια με το κόμμα μας στις επόμενες εκλογές», ήταν η διαρροή που έκαναν από την Πειραιώς προς τον Τύπο.

Εδώ χρειάζεται προσοχή. Η Λατινοπούλου δεν διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία. Συνεχίζει να είναι κανονικότατα μέλος της. Απλά δεν θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της. Εκτός και αν η ίδια αποφασίσει να βάλει «πλώρη» για άλλους πολιτικούς προορισμούς, που θα βρίσκονται πιο κοντά στην ιδεολογία της.

Το ζητούμενο, πάντως, είναι άλλο. Το γιατί η Νέα Δημοκρατία ανέχονταν τόσο καιρό τη Λατινοπούλου. Και γιατί αποφάσισε να αντιδράσει τώρα, τρία -σχεδόν- χρόνια μετά την έναρξη της διαδικτυακής εκστρατείας «καλλωπισμού».

Οι «κακές γλώσσες» από τη Θεσσαλονίκη λένε ότι η παραμονή της στο κυβερνών κόμμα είχε να κάνει με την προσπάθεια που αυτό κατέβαλε για να μειωθούν οι διαρροές που δείχνει να έχει -ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα- προς τα δεξιότερα.

Ως προς το «γιατί τώρα», οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το έκανε γιατί η εκλογική της επιρροή στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στη συμπρωτεύουσα, είναι αντιστρόφως ανάλογη με τους διαδικτυακούς ακολούθους της. Δηλαδή μηδαμινή. Επομένως, αφού δεν έφερνε ψήφους, δεν υπήρχε και λόγος να την ανέχονται άλλο.

Κοιτάζοντας, πάντως, το βιογραφικό της εν λόγω κυρίας, δεν δικαιολογείται ιδιαίτερα η φασαρία γύρω από το όνομα της. Το μεγαλύτερο μέρος της είναι αφιερωμένο στην ενασχόληση της με το τένις. Ένα μικρότερο τμήμα με τις σπουδές της στη Νομική, στην οποία πέρασε το 2009 και τελείωσε το 2017.

Όπως η ίδια υποστηρίζει ξεκίνησε να φοιτά κανονικά το 2013, επομένως τελείωσε στα τέσσερα χρόνια. Βέβαια αυτό είναι κάπως αντιφατικό, καθώς η ίδια ήταν μέλος ενός κόμματος που είχε ψηφίσει έναν νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, όπου ήθελε να διαγράφει όσους δεν ολοκλήρωναν τις σπουδές τους στα έξι χρόνια.

Ως προς το επαγγελματικά της, δηλώνει ότι έχει υπάρξει ραδιοφωνικός παραγωγός και ότι έχει εργαστεί για την «προώθηση των Μακεδονικών προϊόντων στο εξωτερικό», χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς έκανε και για πόσο καιρό.

Στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης Λατινοπούλου, αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι η «κανονικοποίηση» του λόγου της άκρας δεξιάς ως δήθεν απάντηση στην πολιτική ορθότητα, κάτι που επισημαίνουν οι διεθνείς μελετητές του φαινομένου.

Φαίνεται ότι η ίδια δεν σκοπεύει να αλλάξει ρότα. Λέγεται πως ήδη συζητάει με τον εκλογικό συνασπισμό «Εθνική Δημιουργία», των Θάνου Τζήμερου, Φαήλου Κρανιδιώτη και Κωνσταντίνου Μπογδάνου, που προσπαθεί να εκφράσει την πιο «σοβαρή» άκρα δεξιά. Και ενδεχομένως, εκεί να ταιριάζει καλύτερα.

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: vice.com

Back to top button

Απενεργοποιήστε το Ad Blocker για να συνεχίσετε!

Please consider supporting us by disabling your ad blocker