Τεχνολογία

Οι Χρήστες Χρησιμοποιούν το Instagram Περισσότερο, το Facebook και το Snapchat Λιγότερο

Ο χρόνος που ξοδεύουν οι χρήστες στο Instagram αναμένεται να μεγαλώσει μέσα στο 2019, ενώ το Facebook δείχνει να μη συνέρχεται από το περσινό drop στο engagement.

Σε μια νέα έρευνα από το eMarketer, εκτιμάται ότι ο χρόνος που ξοδεύτηκε στο Facebook το 2019 έχει μειωθεί, συγκριτικά με τα αντίστοιχα νούμερα που δημοσιεύτηκαν πέρσι.

Το Instagram, από την άλλη πλευρά, αναμένεται να αυξήσει τον μέσο ημερήσιο χρόνο που δαπανάται από τους χρήστες κατά ένα λεπτό κάθε χρόνο, μέχρι το 2021.

Το eMarketer αναφέρει ότι ο μέσος ημερήσιος χρόνος που δαπανάται για το Snapchat έχει οριοθετηθεί.

Το engagement του Facebook σε πτώση

Ο μέσος ημερήσιος χρόνος που δαπανάται στο Facebook από Αμερικανούς ενήλικους χρήστες μειώθηκε κατά 3 λεπτά το 2018. Το eMarketer το αποδίδει στο Facebook που αποθαρρύνει την παθητική κατανάλωση περιεχομένου, δηλαδή τα videos.

Σύμφωνα με το eMarketer και τις ενημερωμένες εκτιμήσεις του, οι χρήστες του Facebook θα περάσουν κατά μέσο όρο 38 λεπτά την ημέρα στην πλατφόρμα (σε όλες τις συσκευές), χρόνος ο οποίος έχει μειωθεί κατά 2 λεπτά από την προηγούμενη πρόβλεψη.

Οι Χρήστες Χρησιμοποιούν το Instagram Περισσότερο, το Facebook και το Snapchat Λιγότερο 2

Κοιτώντας μπροστά, στο 2020, ο μέσος ημερήσιος χρόνος στο Facebook θα μειωθεί στα 37 λεπτά.

Η Debra Aho Williamson, expert analyst του eMarketer, αναφέρεται στη συγκεκριμένη πρόβλεψη:

“Η συνεχιζόμενη απώλεια των νέων ενηλίκων χρηστών του Facebook, καθώς και η εστίασή του στην κατάργηση των clickbait posts και videos προς όφελος εκείνων που δημιουργούν “καλά δαπανημένο χρόνο”, οδήγησε σε μικρότερη αφιέρωση χρόνου στην πλατφόρμα το 2018, από ότι αναμέναμε προηγουμένως.”

Λιγότερος χρόνος που αφιερώνεται στο Facebook μεταφράζεται σε λιγότερες πιθανότητες οι marketers να αναζητήσουν εκεί το κοινό τους.

Ο χρόνος θα δείξει αν το Facebook προχωρήσει σε αλλαγές που θα οδηγήσουν ξανά τους χρήστες του να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο, και να αγαπήσουν ξανά το δημοφιλές social media κανάλι.

Δες τη Νέα Οδοντόκρεμα με σφραγιστική δράση!

The post Οι Χρήστες Χρησιμοποιούν το Instagram Περισσότερο, το Facebook και το Snapchat Λιγότερο appeared first on Digital Marketing Νέα και eCommerce στην Ελλάδα | Grow Digital.

***ΕΚΤΑΚΤΟ! Βρείτε... τη σελίδα Teo Kanistras Official και στο Facebook - Like ΕΔΩ!

Πηγή

Tags
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker