LifeStyle

Η Θεοδώρα Σιάρκου από το Α ως το Ω: “Η ψυχολογία είναι σαν το χρηματιστήριο, άλλοτε πάνω άλλοτε κάτω”

Είναι από τις ηθοποιούς που αντιμετωπίζουν το λειτούργημά τους με σοβαρότητα, συνέπεια και επαγγελματισμό! Άλλωστε, ξεχωρίζει για το ήθος, την αξιοπρέπεια και τη σεμνότητα της και ποτέ δεν προκάλεσε – ούτε πρόκειται να προκαλέσει- τον κίτρινο τύπο για να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Απασχολεί  τα ΜΜΕ με τις συνεργασίες της και τους ρόλους που υποδύεται και δεν ξεπουλά την προσωπική της ζωή, χωρίς λόγο, σε ευτελή πρωτοσέλιδα. Ζει ευτυχισμένη με την οικογένειά της και τα παιδιά της. Η ταλαντούχα ηθοποιός, Θεοδώρα Σιάρκου, από το ξεκίνημα της πορείας της έδειξε πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει το επάγγελμα που αποφάσισε να κάνει και τι επιζητεί και αναζητεί με την επιλογή της να γίνει ηθοποιός. Τελείωσε τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έχει παίξει ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο με τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες στα πιο σπουδαία έργα της δραματουργίας, αρχής γενομένης με τον Μιχάλη Κακογιάννη. Πάντα επιλέγει δουλειές που την εξελίσσουν ως ηθοποιό και ως άνθρωπο και διακρίνεται για την παιδεία της και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς της. Το ταλέντο της αδιαμφισβήτητο, την κάνει ξεχωριστή και είναι μία από τις ηθοποιούς που κοσμούν τον καλλιτεχνικό χώρο. Ύστερα από απουσία αρκετών ετών, την βλέπουμε και πάλι στην τηλεόραση στο σίριαλ” Χαιρέτα μου τον πλάτανο”, όπου σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν συμπρωταγωνιστεί στο έργο” Κάντω Τζαβέλλα”- που όλοι πρέπει να δείτε- γιατί είναι ένα από τα έργα που δεν ανεβαίνουν συχνά επί σκηνής λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματός του. Είναι ένας φόρος τιμής σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους και το αίμα τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι σήμερα, και αυτοί είναι βέβαια οι αθάνατοι ήρωες του 1821! Η καταξιωμένη ηθοποιός, Θεοδώρα Σιάρκου, από το Α έως το Ω!

Η Θεοδώρα Σιάρκου από το Α ως το Ω: “Η ψυχολογία είναι σαν το χρηματιστήριο, άλλοτε πάνω άλλοτε κάτω” 2

Αυτοεκτίμηση: Χρειάζεται να βρίσκεται πάντα ψηλά! Αν δεν εκτιμάς τον εαυτό σου, πώς θα εκτιμήσεις τους άλλους;

Βιώματα: Το αποτύπωμά μας στην πορεία της ζωής. Η περιουσία μας.
Γραμμένο (πεπρωμένο):…φυγείν αδύνατον; Δεν ξέρω… ακόμα αναρωτιέμαι!
Διαύγεια: Πόσο ωραία λέξη! Να μπορείς να βλέπεις καθαρά στο εσωτερικό και σε μεγάλη απόσταση. Όλα γίνονται απλά και μαγικά συνάμα.
Επανάσταση 1821: Ελευθερία ή Θάνατος!
Η Θεοδώρα Σιάρκου από το Α ως το Ω: “Η ψυχολογία είναι σαν το χρηματιστήριο, άλλοτε πάνω άλλοτε κάτω” 3
Ζωή: Θείο Δώρο… περιορισμένης χρονικής διάρκειας! Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να το αξιοποιούμε, όσο καλύτερα γίνεται…
Ηθικές Αρχές: Πώς ορίζονται; Τι είναι ηθικό και τι ανήθικο; Ηθικές αρχές απέναντι στο κοινωνικό γίγνεσθαι ή απέναντι στη συνείδηση μας; Μήπως, αυτό που έχει σημασία είναι να μην προξενούμε κακό στους ανθρώπους και να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια;
Θέατρο: Κατάθεση ψυχής, έκθεση, επικοινωνία, μοίρασμα. Δεν θα μπορούσα να υπάρχω χωρίς αυτό.
Ιατρικό εμβόλιο κορωνοϊού: Το κάναμε! Και ο 13χρονος γιος μας, επίσης…
Η Θεοδώρα Σιάρκου από το Α ως το Ω: “Η ψυχολογία είναι σαν το χρηματιστήριο, άλλοτε πάνω άλλοτε κάτω” 4
Κάντω Τζαβέλλα: Η παράσταση που ομόρφυνε το καλοκαίρι μου! Ήρθε ξαφνικά και αναπάντεχα…
Μύρισα σανίδι, που τόσο μου είχε λείψει και βρέθηκα στο πλάι παλιών φίλων και συναδέλφων αλλά και δίπλα σε νέα, ταλαντούχα πλάσματα!  Μεγάλη χαρά!
Λεβεντιά: Αποκαλύπτεται στον ήχο ενός κλαρίνου, ή στο άνοιγμα των χεριών ενός ζεϊμπέκικου.
Μανιέρα: Λίγο πολύ, εμείς οι ηθοποιοί, πέφτουμε στην παγίδα της. Καλό θα ήταν να μην συμβαίνει… Αν όμως δεν γίνεται αλλιώς, ας είμαστε, τουλάχιστον, όσο πιο αληθινοί μπορούμε μέσα σ’ αυτήν.
Νέα γενιά ηθοποιών: Την παρακολουθώ με ενδιαφέρον και σε αρκετές περιπτώσεις υποκλίνομαι.
Ξένο ή ελληνικό ρεπερτόριο: Ρεπερτόριο! Δεν μ’ ενδιαφέρει από που κρατάει η σκούφια του! Οι ανθρώπινες  ανάγκες κι αδυναμίες, δεν έχουν καταγωγή.
Οικολογική καταστροφή: Κλιματική αλλαγή και ανθρώπινη αμέλεια, ανευθυνότητα. Σύγχρονη τραγωδία…
Πίστη: Το οπλοστάσιό μου!  Χωρίς αυτήν, δεν κάνω βήμα.
Η Θεοδώρα Σιάρκου από το Α ως το Ω: “Η ψυχολογία είναι σαν το χρηματιστήριο, άλλοτε πάνω άλλοτε κάτω” 5
Ρόλοι: Αγαπώ τους δραματικούς, αν και οι κωμικοί είναι δυσκολότεροι, κατά την άποψή μου.
Συνέπεια: Στα ραντεβού… πονοκέφαλος! Στις συμφωνίες… must! Στις σχέσεις… ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Τύχη: Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου.
Υπερηφάνεια: Μέγιστη αξία! Δεν την διαπραγματεύομαι.
Φροντίδα: Η μεγαλύτερη εκδήλωση αγάπης. Η ίδια η διατήρηση της ζωής!
Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: Η επιστροφή μου στη μικρή οθόνη, μετά από χρόνια απουσίας. Ωραίος ρόλος, υπέροχοι συνεργάτες, σειρά που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό και συνεχίζει… Ο Πλάτανος είναι πια, το χωριό μου! Σας περιμένω…
Ψυχολογία: Σαν το χρηματιστήριο! Άλλοτε επάνω, άλλοτε κάτω…
Ωραίες δουλειές: Όλα είναι σχετικά . Το παν είναι η ποιότητα. Τα υπόλοιπα μάταια…

Πηγή: cosmopoliti.com

Back to top button