ΤεχνολογίαTeo Kanistras

Νέα γενιά επεξεργαστών και iOS 16 ανακοίνωσε η Apple

Ταχύτερος, νέας γενιάς επεξεργαστής για τους φορητούς υπολογιστές – Βελτιωμένο λειτουργικό σύστημα για τα smartphone με νέες δυνατότητες

Ακόμη ταχύτερο επεξεργαστή και μια νέα γενιά MacBook Air που θα τον εκμεταλλεύεται ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο WWDC η Apple. Παράλληλα έρχονται βελτιώσεις στο iOS που θα διατεθεί στους χρήστες από το φθινόπωρο.

Ίσως η πιο σημαντική ανακοίνωση, που έγινε από τον διευθύνοντα σύμβολο της Apple Τιμ Κουκ αφορά την εισαγωγή του M2, της νέας γενιάς του επεξεργαστή.

Είναι μια εξέλιξη του M1 πάνω στην ίδια αρχιτεκτονική Arm και των 5 nm.

Ο οκταπύρηνος M1 έχει 25% περισσότερα τρανζίστορ από τον αρχικό M1, λιγότερα πάντως από τα εξελιγμένα μοντέλα της πρώτης γενιάς. Ακόμη θα διαθέτει ανανεωμένη νευρωνική μηχανή αλλά και μηχανή media που υποστηρίζει βίντεο 8K H.264 και HEVC για ταυτόχρονη αναπαραγωγή περιεχομένου σε αναλύσεις που θα φτάνουν τα 4K και τα 8K.

Η Apple υπόσχεται ότι ο νέος επεξεργαστής έχει κατά 18% καλύτερες επιδόσεις και ότι θα είναι 1,9 φορές ταχύτερος σε σχέση με «το πιο πρόσφατο τσιπ laptop 10 πυρήνων».

Ο νέος επεξεργαστής θα κάνει πρεμιέρα στη νέα έκδοση του MacBook Air, με πιο λεπτό προφίλ, οθόνη 13,6 ιντσών, βελτιωμένη κάμερα και αυτονομία 18 ωρών.

Σε ό,τι αφορά το λειτουργικό σύστημα για τις φορητές συσκευές, το iOS φτάνει στην έκδοση 16, που θα διατεθεί σε beta μέσα στο καλοκαίρι. Θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο πιθανόν με νέο iPhone 14.

Το iOS 16 θα προσφέρει περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης και βελτιωμένη οθόνη κλειδώματος. Ο χρήστης θα μπορεί μάλιστα να δημιουργεί πολλαπλές τέτοιες οθόνες.

Οι ειδοποιήσεις θα συγκεντρώνονται στο κάτω μέρος της οθόνης κλειδώματος. Ακόμη έχει προστεθεί η δυνατότητα ζωντανής ανανέωσης σε δραστηριότητες που συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή.

Αλλαγές υπάρχουν ακόμη στο Wallet και το Apple Pay όπου προστίθεται η δυνατότητα για πληρωμή αργότερα (Pay Later).

Οι χρήστες θα μπορούν να διορθώνουν λάθη σε μηνύματα που έχουν ήδη στείλει ή ακόμα και να τα αναιρέσουν εντελώς (unsend).

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: protothema.gr

Back to top button

Απενεργοποιήστε το Ad Blocker για να συνεχίσετε!

Please consider supporting us by disabling your ad blocker