LifeStyle

O Αλέξανδρος Καλπακίδης από το Α ως το Ω: “Παράδειγμα προς μίμηση οι ”Άγριες Mέλισσες”

” Παναγιώτ’ έναν γλυκύ βραστό”, ” Παναγιώτ’ μία πορτοκαλάδα” και ο καλοσυνάτος Παναγιώτης με καρδιά μικρού παιδιού – κατά κόσμον Αλέξανδρος Καλπακίδης– τρέχει με μεγάλη προθυμία να τους εξυπηρετήσει όλους και να βγάλει το μεροκάματο του. Ζει, όμως, σε ένα μικρό χωριό το Διαφάνι που είναι γεμάτο από ”άγριες μέλισσες” και δεν τον αφήνουν να κάνει ήσυχος τη δουλειά του. Το όνειρο του να πάει μετανάστης στην Αμερική για μία καλύτερη ζωή ναυάγησε και  αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω. Όλα αυτά, βέβαια, συμβαίνουν στο δημοφιλές σήριαλ ” Άγριες μέλισσες” του ANT1 και ο ταλαντούχος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, δεν υποδύεται απλώς το ρόλο του Παναγιώτη, αλλά τον ερμηνεύει με τρόπο συναρπαστικό και αφοπλιστικό. Μετά από τόσα χρόνια τριβής και πείρας στο σανίδι, σε διάφορα σίριαλ και ταινίες, βρίσκεται στο πιο ώριμο σημείο της καλλιτεχνικής του πορείας και έχει ντυθεί το ρόλο του καφετζή Παναγιώτη με απόλυτη πειθώ και ακρίβεια, βγάζοντας αλήθεια και ψυχή! Είναι άμεσος, φυσικός και λιτός. Με μία λέξη είναι έξοχος!  Είναι άξιος πολλών” μπράβο” και συγχαρητηρίων. Έχει σφραγίσει το ρόλο  του καφετζή με το αποτύπωμά του και έχει καταφέρει να μας μεταφέρει- νοερά φυσικά- στο Διαφάνι στο καφενείο της Βιολέτας. Φέτος, είναι η χρονιά του, από πέρυσι δηλαδή που συμμετέχει στο ονειρικό cast της θρυλικής τηλεοπτικής αυτής σειράς. Αν και, από όσο γνωρίζω, τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στο θέατρο και διακαής του πόθος κάποια στιγμή στο μέλλον- παρόλο το ότι έχει παίξει πιο πολύ ελληνικό ρεπερτόριο και του αρέσει- είναι να υποδυθεί όλους τους ρόλους των έργων του Τσέχοφ και να παίξει σε έργα του Στρίντμπεργκ και του Ίψεν. Του άξιζε  αυτή η καλλιτεχνική αναγνώριση και η τεράστια αποδοχή του κόσμου, γιατί είναι ένας από τους ηθοποιούς που ξεχωρίζουν στον χώρο της Τέχνης. Τόσα χρόνια δουλεύει ασταμάτητα , κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους, με σεμνότητα, ήθος, ταπεινότητα και αξιοπρέπεια. Δεν τον είδαμε ποτέ- και ούτε πρόκειται να τον δούμε- να φιγουράρει σε εξώφυλλα ή site κίτρινου τύπου. Ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα του και είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του με πλήρη αυταπάρνηση. Ο εξαιρετικός ηθοποιός Αλέξανδρος Καλπακίδης από το Α ως το Ω!

Άγριες μέλισσες: Αποδείχθηκε ότι είναι το σίριαλ της δεκαετίας και κάτι που έλειπε από την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Δίνει χαρά σε όλους εμάς που παίζουμε σε αυτό και κάνει χαρούμενους όλους τους τηλεθεατές που μας παρακολουθούν. Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε μία μεγαλύτερη ευθύνη. Πρέπει να γινόμαστε πιο καλοί κάθε μέρα που περνά..
 Βιβλία: Είναι καλό να έχουμε πολλά στη βιβλιοθήκη μας και είναι ακόμη καλύτερο να διαβάζουμε όσο πιο συχνά μπορούμε γιατί το πνεύμα μας γίνεται πιο πλούσιο και το έχουμε πολλή ανάγκη αυτό.
Γάμος: Παντρεύτηκα πριν δύο χρόνια , μετά από 10 χρόνια σχέσης και είμαι πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος!
Δράμα ή κωμωδία: Αχ και τα δύο τα λατρεύω πραγματικά! Για κάποιους λόγους, όμως, με επιλέγουν πιο συχνά για κωμωδίες και αυτό με τιμά, γιατί θεωρώ ότι η κωμωδία είναι πιο δύσκολο είδος από το δράμα.
Ελαττώματα: Νομίζω ότι έχω αρκετά. Δεν μπορώ να μου αλλάζουν το πρόγραμμά μου την τελευταία στιγμή , είμαι τελειομανής, πεισματάρης και αθυρόστομος( γέλια ).
Ζωή: Είχα την τύχη να ζήσω σε διαφορετικά μέρη. Γεννήθηκα στη Γερμανία και μεγάλωσα στην Ελλάδα μέχρι τα 17 μου χρόνια. Ξαναγύρισα στη Γερμανία και έμεινα εκεί αλλά επτά χρόνια για θεατρικές σπουδές και επέστρεψα τελικά στην πατρίδα μου.
Ηθοποιός: Είναι το μόνο που ξέρω να κάνω και πιστεύω ότι είναι ένα επάγγελμα- τρόπος ζωής, που,  κατά τη γνώμη μου, φέρει μεγάλη ευθύνη γιατί προάγεις την Τέχνη η οποία κατ’εμένα λειτουργεί εκπαιδευτικά . Είναι το ύψιστο λειτούργημα!
Θέατρο: Το θέατρο λείπει ένα χρόνο τώρα δυστυχώς… Είναι ένας χώρος, όπου επιτελείται η ύψιστη μορφή της Τέχνης, είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού που δεν πρέπει να σταματά ποτέ. Ακόμη και στον πόλεμο δεν είχαν σταματήσει τα θέατρα να δουλεύουν. Πρέπει να βρεθούν λύσεις και τώρα με την πανδημία.
Ιατρικό εμβόλιο κορωνοϊού:  Να το κάνουν όλοι όσοι πρέπει να το κάνουν.
 Καλοκαιρινά σχέδια: Διακοπές και γυρίσματα.
Λογαριασμοί: Πολλοί και φουσκωμένοι, δουλεύουμε για να πληρώνουμε λογαριασμούς, ειδικά τον τελευταίο χρόνο.
Μυθοπλασίες: Να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες και να εμπιστευτούμε περισσότερο τους Έλληνες συγγραφείς για τη μυθοπλασία στην ελληνική τηλεόραση. Παράδειγμα προς μίμηση οι ” Άγριες μέλισσες”.
Νέα γενιά ηθοποιών: Είναι πάρα πολύ καλή η γενιά των νέων ηθοποιών! Ειδικά,  στις ”Μέλισσες”, υπάρχουν αρκετά υποσχόμενοι ηθοποιοί που έχουν να δώσουν πολλά στο μέλλον και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο.
Ξένο ή ελληνικό ρεπερτόριο: Ελληνικό ρεπερτόριο και από το ξένο τους συγγραφείς Strindberg, Τσέχοφ και Ίψεν.
Οργή: Οργή απέναντι στη βία, ψυχική οργή. Οποιοδήποτε είδος βίας από όπου κι αν προέρχεται, με εξοργίζει. Δεν έχουμε χρόνο στη ζωή μας για βία, έχουμε χρόνο μόνο για αγάπη και το εννοώ με όλη την έννοια της λέξης.
Πεπρωμένο: Το πιστεύεις ή δεν το πιστεύεις, εγώ δεν είχα αποφασίσει από μικρός ότι θα ακολουθήσω το επάγγελμα του ηθοποιού.  την απόφαση την πήρα στα 21 μου χρόνια στο Βερολίνο. Άρα το” πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”.  Ο κάθε άνθρωπος δεν θα ξεφύγει από το γραμμένο του θέλει δεν θέλει …
Ρόλοι: Μου αρέσουν οι  πολυσύνθετοι ρόλοι και αυτοί που με οδηγούν σε άγνωστα μονοπάτια της ψυχής μου.
 Συγκρούσεις: Κάθε υγιής σύγκρουση κάνει καλό, και όχι μόνο κάνει καλό, αλλά επιβάλλεται. Εννοώ, αυτές με επιχειρήματα, διαλόγους και απόψεις. Οποιαδήποτε  άλλου είδους σύγκρουση που εμπεριέχει βία, μακριά από εμένα.
Τύψεις: Δεν έχω τύψεις αντίστοιχες του Macbeth (γέλια )
Υπόσχεση: Να γίνομαι καλύτερος σε αυτό που κάνω και αυτή την υπόσχεση την δίνω πρώτα στον εαυτό μου και μετά στους άλλους.
Φιλοζωία: Τα αγαπώ πολύ τα ζώα! Μεγάλωσα με γάτες, σκύλους και κότες στο χωριό. Σήμερα, ταΐζω τα αδέσποτα στους δρόμους.
Χαμόγελο: Πρέπει να χαμογελούμε και μάλιστα πολλές φορές την ημέρα. Το χαμόγελο δίνει ζωή και επιβάλλεται! Εγώ πάντως γελάω πολύ.
Ψέμα: Όλοι έχουμε πει τα ψεματάκια μας, αρκεί να μην είναι σοβαρά και να έχουν άσχημες επιπτώσεις στους άλλους. Καμιά φορά ένα μικρό αθώο ψεματάκι μπορεί να κάνει και καλό.
Ωραίο φινάλε: Να έχουμε ένα ωραίο φινάλε και να έχουμε μία καινούργια αρχή, μόλις τελειώσει η πανδημία.

Δες τη ΝΕΑ Οδοντόκρεμα με σφραγιστική δράση που αποτρέπει τη δημιουργία της τερηδόνας και της οδοντικής πλάκας!


Πηγή: cosmopoliti.com

Back to top button