Quantcast
«Ομπρέλα»: Ένα γλυκύτατο Animation που θα σας κάνει να δακρύσετε όσο κανένα
ViralTeo Kanistras

«Ομπρέλα»: Ένα γλυκύτατο animation που θα σας κάνει να δακρύσετε όσο κανένα

Διαρκεί μόλις 8 λεπτά χωρίς να ακούγεται η παραμικρή λέξη. Ίσως γιατί αυτά που θέλει να μιλήσουν είναι η εικόνες και η καρδιά.

Η μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Ομπρέλα» («Umbrella») που μεταφέρει ένα εξαιρετικό μήνυμα ελπίδας και είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα διεκδικεί υποψηφιότητα για τα φετινά Όσκαρ στην κατηγορία του, ενώ ήδη έχει αποσπάσει διακρίσεις.

Βραζιλιάνικης παραγωγής, η «Ομπρέλα» είναι η πρώτη ταινία που υπογράφει το δίδυμο Helena Hilario και Mario Pece.

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του Τζόζεφ, ενός μικρού αγοριού που ζει σε ένα ορφανοτροφείο και ονειρεύεται να αποκτήσει μία κίτρινη ομπρέλα. Μέχρι που συναντά ένα μικρό κορίτσι που του ξυπνά μνήμες από το παρελθόν.

«Η ταινία μας έκανε να αντικατοπτρίσουμε τη σημασία της κατανόησης, της παρατήρησης και της αντίλψης του διπλανού μας και να μην κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε τα βιώματα που κρύβονται πίσω από τις ενέργειές τους», λέει η Hilario.

«Ο καθένας μας περνά καταστάσεις που δεν μπορούμε να φανταστούμε, συνεπώς θα πρέπει να είμαστε ευγενικοί μεταξύ μας. Για αυτό και θεωρήσαμε, ότι πρέπει να εστιάσουμε αυτήν την αφήγηση γύρω από την ενσυναίσθηση και την ελπίδα που χρειαζόμαστε όλο και περισσότερο. Πάντα θέλαμε να δημιουργήσουμε μία ταινία χωρίς διαλόγους και με τη χρήση του animation, της μουσικής και να αφήσουμε μόνη την αφήγηση να γεννήσει συναισθήματα και αντανακλάσεις», προσθέτει.

«Σε αυτούς τους καιρούς που δεν μπορούμε να δώσουμε και να λάβουμε αγκαλιές η Ομπρέλα μας αγκαλιάστηκε από το κοινό και τα ΜΜΕ της χώρας μας», λέει η Hilario.

Η πραγματική ιστορία
Όλα ξεκίνησαν, όταν η Hilario έλαβε ένα τηλεφώνημα από την αδελφή της το 2011. Εκείνη της είπε ότι είχε επισκεφθεί ένα ορφανοτροφείο για να δώσει χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά.

Υπήρχε ένα μοναδικό αγοράκι, το οποίο δεν ήθελε κανένα από τα παιχνίδια. Όταν τον ρώτησε τι θα ήθελε, εκείνο απάντησε μία ομπρέλα. Ο λόγος ήταν ότι η τελευταία εικόνα που είχε από τον πατέρα του ήταν να κρατά μία ομπρέλα σε μία βροχερή μέρα. Στο παιδικό μυαλό του χρειαζόταν την ομπρέλα για να ενώσει ξανά την οικογένειά του.

«Φτιάχνοντας αυτήν την ταινία, το όνειρο και ο στόχος μαςήταν να μεταφράσουμε μία επώδυνη εμπειρία σε τέχνη και να μεταδόσουμε ένα όμορφο μήνυμα συμπάθειας και ελπίδας. Ένα λυπητερό γεγονός μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε μία γλυκιά ιστορία. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε πόσο πολύτιμες είναι οι αναμνήσεις και πρέπει να μπαίνουμε στη θέση του άλλου λίγο, προτού βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα», εξηγεί η Hilario.

Οι δύο σκηνοθέτες χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικόττηα. Όταν έγραφαν το σενάριο, δεν είχαν καμία εμπειρία πάνω στο animation.

«Δεν βιαστήκαμε, πήραμε τον χρόνο μας, ξέραμε βαθιά μέσα μας, ότι μία μέρα η ιστορία μας θα πάρει σάρκα και οστά. Μας πήρε κάποια χρόνια να κερδίσουμε εμπειρία με το animation, προτού ανοίξουμε το δικό μας στούντιο το Stratostorm, το 2014», αναφέρει η Hilario.

Η «Ομπρέλα» διεκδικεί υποψηφιότητα για τα φετινά Όσκαρ. Εάν τελικά μπει στους διεκδικητές του χρυσού αγαλματιδίου, θα είναι η πρώτη βραζιλιάνικη ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που θα προταθεί για Όσκαρ.

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: tilestwra.com