ΚόσμοςTeo Kanistras

Οι 35 πιο ασφαλείς χώρες παγκοσμίως για τις γυναίκες – Η θέση της Ελλάδας

Μια νέα μελέτη της Compare the market Australia αποκαλύπτει τις 35 πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο για single γυναίκες με την Ισλανδία να βρίσκεται στην 1η θέση ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται στην 24η θέση!

Η έρευνα ανέλυσε και κατέταξε τις χώρες του ΟΟΣΑ βάσει παραγόντων όπως η ασφάλεια, η ευτυχία, το κόστος ζωής, οι ετήσιοι μισθοί, αριθμό δραστηριοτήτων αλλά και τα δικαιώματα των γυναικών για να αποκαλύψει τις χώρες όπου είναι καλύτερο να ζουν οι γυναίκες.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την έρευνα παρακάτω αλλά και εδώ: https://www.comparethemarket.com.au/home-loans/features/single-women-liveability-index/

  • Η Ισλανδία ανακηρύχθηκε η καλύτερη χώρα για τις single γυναίκες, χάρη στην υψηλή βαθμολογία ασφάλειας και ευτυχίας της χώρας, τον υψηλό ετήσιο μισθό και τον αριθμό δραστηριοτήτων στην περιοχή
  • Από την άλλη πλευρά, το Μεξικό αποκαλύπτεται ως η χειρότερη χώρα για να ζήσουν οι single γυναίκες, έχοντας τον χαμηλότερο ετήσιο μισθό από τις χώρες που μελετήθηκαν, καθώς και μια από τις χαμηλότερες βαθμολογίες ασφάλειας. Ωστόσο, η χώρα έχει το φθηνότερο κόστος ζωής μεταξύ των χωρών που μελετήθηκαν.
  • Η Ελβετία χαρακτηρίζεται ως η ασφαλέστερη χώρα και έχει τον υψηλότερο βασικό μισθό για τις γυναίκες.

Οι 35 πιο ασφαλείς χώρες παγκοσμίως για τις γυναίκες – Η θέση της Ελλάδας

Η Ισλανδία ανακηρύσσεται η καλύτερη χώρα για να ζήσουν οι αδέσμευτες γυναίκες. Ως μία από τις ασφαλέστερες χώρες της λίστας, η Ισλανδία έχει δείκτη ασφάλειας 76,59 στα 100. Το μέσο κόστος ενός διαμερίσματος στην Ισλανδία είναι ένα από τα υψηλότερα στη λίστα μας, στα 1.642 δολάρια. Ωστόσο, οι δυνατότητες κέρδους είναι εξίσου υψηλές, με τον μέσο μισθό στην Ισλανδία να ανέρχεται στα 84.636 δολάρια ετησίως.

Η Δανία είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα για τις γυναίκες που ζουν μόνες τους. Η Δανία είναι μία από τις πιο ασφαλείς χώρες που αναλύθηκαν, με βαθμολογία ασφάλειας 73,5 στα 100. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η Δανία είναι επίσης μία από τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κατάλογό μας. Το μέσο κόστος ενός διαμερίσματος στη Δανία είναι 1.322 δολάρια το μήνα και το μηνιαίο κόστος διαβίωσης είναι αντίστοιχα υψηλό. Παρόλα αυτά, ο μέσος ετήσιος μισθός στη Δανία είναι επίσης μεγαλύτερος από ό,τι στις περισσότερες χώρες, στα 68.336 δολάρια ετησίως.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 24η θέση με 52.34 βαθμό ασφάλειας, μέσο όρο τίμης ενοικίου στα $491, και βαθμό ευτυχίας 5.788/10 ξεπερνώντας την Ιαπωνία αλλά και την Αυστραλία στη λίστα!

Παρά το γεγονός ότι δεν κατατάσσεται στις 10 καλύτερες χώρες για να ζήσουν οι γυναίκες, η Ελβετία είναι η ασφαλέστερη χώρα για τις γυναίκες, με βαθμολογία ασφάλειας 78,14. Η χώρα έχει επίσης τον υψηλότερο μέσο μισθό 94.547 δολάρια. Εν τω μεταξύ, η Λετονία είναι η χώρα με το φθηνότερο κόστος διαμερίσματος (462 δολάρια) και η Ιρλανδία έχει τα περισσότερα μπαρ και κλαμπ ανά 100.000 άτομα(27,3).

Η Hannah Norton, εκπρόσωπος της Compare the Market Australia, σχολιάζει:
“Το να ζει κανείς μόνος του μπορεί να είναι τρομακτικό και ιδιαίτερα για τις αδέσμευτες γυναίκες σε όλο τον κόσμο, με τις ανησυχίες για την ασφάλεια, τον προϋπολογισμό και τη μοναξιά να αποτελούν συχνά μια σημαντική ανησυχία. Παρά τις ανησυχίες αυτές, πολλές γυναίκες εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να μετακομίσουν στο εξωτερικό, ενώ δεν έχουν δεσμούς με την πατρίδα τους.

“Η μετακόμιση στο εξωτερικό μπορεί να αποτελέσει μια σπουδαία εμπειρία για τις γυναίκες, ώστε να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και, ανάλογα με το πού θα επιλέξουν να μετακομίσουν, να εξοικονομήσουν χρήματα. Ωστόσο, συνιστάται στις γυναίκες να εξετάζουν διάφορους παράγοντες, όπως η ασφάλεια, το κόστος ζωής, οι δυνατότητες μισθοδοσίας και τα πράγματα που μπορούν να κάνουν, πριν αποφασίσουν πού θα μεταναστεύσουν.

“Η έρευνά μας διαπιστώνει ότι οι σκανδιναβικές χώρες είναι συνήθως οι καλύτερες για να ζήσουν οι ανύπαντρες γυναίκες, με την Ισλανδία, τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία να βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα. Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν συνήθως υψηλά πρότυπα ασφάλειας, επίπεδα ευτυχίας και μισθούς, γι’ αυτό και κατατάσσονται τόσο ψηλά”.

Οι 35 πιο ασφαλείς χώρες παγκοσμίως για τις γυναίκες – Η θέση της Ελλάδας

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Back to top button