ΤεχνολογίαTeo Kanistras

Πώς μπορεί το νέο iPhone 14 να σου σώσει τη ζωή;

Η Apple, παρουσίασε το iPhone 14 το οποίο διαθέτει μια εφαρμογή, η οποία δύναται να είναι σωτήρια για κάποιον που θα εμπλακεί σε ατύχημα

Είναι σαφές ότι η Apple θα εξακολουθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να παραμένει στην πρωτοπορία και του βιομηχανικού κλάδου των smartphones. Η δημιουργία και η παρουσίαση του νέου iPhone 14, μεταξύ άλλων, διαθέτει ενσωματωμένη μια εφαρμογή, η οποία μπορεί να συμβάλλει στην έγκαιρη διάσωση του οδηγού και των επιβατών ενός οχήματος.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, το καινούργιο κινητό τηλέφωνο έχει την εφαρμογή «Crash Detection», όπως ονομάζεται, η οποία αντιλαμβάνεται την περίπτωση που ένας οδηγός εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, χάρη στο ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο το οποίο μπορεί να μετρήσει δυνάμεις έως και 256 g και σε ένα εξελιγμένο γυροσκόπιο.

pos-mporei-to-neo-iphone-14-na-sou-sosei-ti-zoi

Σύμφωνα με την Apple, οι αισθητήρες που υπάρχουν στη συσκευή -και αφορούν σε αυτά- «συνεργάζονται» με τα ενσωματωμένα βαρόμετρο, μικρόφωνο και το σύστημα GPS. Όταν αυτά καταγράψουν δυνάμεις επιβράδυνσης και ήχους που ταιριάζουν με αυτές που αναπτύσσονται σε περίπτωση σύγκρουσης.

Όταν συμβεί αυτό, το iPhone 14 κάνει αυτόματα κλήση έκτακτης ανάγκης ακόμα και στην περίπτωση που ο οδηγός ή και οι επιβάτες έχουν χάσει τις αισθήσεις τους ή έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να φτάσουν το κινητό τηλέφωνό τους.

pos-mporei-to-neo-iphone-14-na-sou-sosei-ti-zoi

Η εφαρμογή «Crash Detection» λειτουργεί και με το Apple Watch που φορά κάποιος στο χέρι του στο οποίο εμφανίζεται η ένδειξη «διεπαφή κλήσης έκτακτης ανάγκης», σε περίπτωση σύγκρουσης.

pos-mporei-to-neo-iphone-14-na-sou-sosei-ti-zoi

Όπως ανακοίνωσε η Apple, η εφαρμογή «Crash Detection» εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε έπειτα από περισσότερες από ένα εκατομμύριο ώρες δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες κίνησης στον δρόμο. Μάλιστα, για την ολοκλήρωσή της, η εταιρεία χρησιμοποίησε πολλά δεδομένα από αναλύσεις συγκρούσεων οχημάτων, ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος περιπτώσεων και να είναι αξιόπιστη.

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: newsauto.gr

Back to top button