Ψυχολογία

Πώς να αντιμετωπίσετε τη συναισθηματική κούραση

Η συναισθηματική εξάντληση είναι μια κατάσταση στην οποία νιώθετε συναισθηματικά εξουθενωμένοι και έχετε στερέψει από ψυχικά αποθέματα λόγω του συσσωρευμένου στρες από την προσωπική σας ζωή ή τη δουλειά σας, ή το συνδυασμό αυτών των δύο.

Οι άνθρωποι που νιώθουν συναισθηματικά εξαντλημένοι μπορεί να νιώθουν ότι πλέον δεν έχουν καθόλου δύναμη ή έλεγχο σε όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή τους. Νιώθουν ότι παγιδευτεί σε μια κατάσταση.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη συναισθηματική κούραση 1

Πώς να το αντιμετωπίσετε;

Η λύση στο πρόβλημα είναι ένα χαρτί κι ένα μολύβι. Και όμως. Σε ένα λευκό χαρτί, το οποίο θα χωρίσεις στη μέση, θα γράψεις στα αριστερά όσα έχεις. Στα δεξιά, θα σημειώσεις όσα σου λείπουν. Όσα όμως σου λείπουν πραγματικά. Αποδεδειγμένα η αριστερή στήλη θα “γκρεμίσει” τη δεξιά. Αυτό το χαρτί κράτησε το κάπου που θα το βλέπεις συχνά. Ανανέωνέ το καθημερινά.

Το σώμα σου θα αρχίσει να αντιδρά θετικά, θα νιώσεις μια ανακούφιση και μια διέγερση. Ο οργανισμός αντιδρά στη συνειδητοποίηση ότι όσα έχει είναι αρκετά για να τον κάνουν ευτυχισμένο. Ότι η παροδική αποδιοργάνωση που αισθάνεται δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα έχει κατακτήσει με κόπο ως σήμερα.

Πηγή: govastileto.gr

Back to top button

Adblock Detected

Απενεργοποιήστε το Ad Blocker για να συνεχίσετε