Ψυχολογία

Πως να διαχειριστείτε την αναποφασιστικότητα σας

Ίσως ήδη να θεωρείς τον εαυτό σου αναποφάσιστο, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Μπορείς να μάθεις να παίρνεις αποφάσεις, όπως έμαθες να πηγαίνεις σε συνεντεύξεις για δουλειά ή να οδηγείς αυτοκίνητο. Είναι μια δεξιότητα όπως όλες οι άλλες.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητες σου είναι μόνο μια νοοτροπία. Κάνε ένα βήμα πίσω και ανασυγκροτήσου. Πες στον εαυτό σου, ότι μπορείς να γίνεις ένα αποφασιστικό άτομο!

Πώς να την αντιμετωπίσεις:

Βήμα 1ο: κάνε επιλογές

Αναρωτήσου τι θες να κάνεις ανεξάρτητα αν θα το κάνεις. Πρέπει να ξέρεις ποιες είναι οι προτιμήσεις σου, ώστε να μπορείς να οργανώσεις ένα σχέδιο. Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στις επιθυμίες.

Πως να διαχειριστείτε την αναποφασιστικότητα σας.

Βήμα 2ο: αξιολόγησε τις επιλογές σου

Κάνε μία λίστα με όλες τις πιθανές επιλογές σου. Σημείωσε αυτές που έχουν μία καλή πιθανότητα να εφαρμοστούν. Σε ένα άλλο σημείο, σημείωσε τις επιλογές που είναι λιγότερο ρεαλιστικές. Επίσης, γράψε τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε επιλογής. Να είσαι πάντα σε ετοιμότητα, γιατί άσχετα από την επιλογή σου, υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που μπορεί να μην έχεις υπολογίσει.

Βήμα 3ο: θέσε χρονικό περιθώριο

Αφού αποφασίσεις τι θες να κάνεις, σκέψου πότε θες να υλοποιήσεις τη απόφασή σου. Φρόντισε η χρονική στιγμή να είναι ρεαλιστική για να μπορείς να υλοποιήσεις την απόφαση σου.

Και τέλος μην ξεχνάς: Δεν υπάρχει σωστή και τέλεια λύση ή απόφαση. Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει την επιτυχία του σχεδίου σου. Όμως, το αίσθημα της ελευθερίας ότι αποφασίζω εγώ για τον εαυτό μου είναι σωτήριο και μια ενδεχόμενη χειροπιαστή κίνηση που αποδεικνύεις ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη του εαυτού σου. Όταν αποδεσμευτείς από την αναποφασιστικότητα, θα μπορέσεις να αποκτήσεις τον έλεγχο και την ευθύνη των επιθυμιών και των πράξεων που τις συνοδεύουν, και να νιώσεις πραγματικά ελεύθερος.

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: govastileto.gr

Back to top button

Adblock Detected

Απενεργοποιήστε το Ad Blocker για να συνεχίσετε