ΣχέσειςTeo Kanistras

Σχέση αφοσίωσης: Πώς να καταλάβετε αν ο σύντροφός σας είναι αφοσιωμένος σε εσάς;

Οι σχέσεις είναι ικανοποιητικές, αλλά μπορεί επίσης να είναι δύσκολες. Ο καθένας αναζητά κάτι διαφορετικό σε έναν σημαντικό άλλον και η εύρεση του κατάλληλου συντρόφου απαιτεί δουλειά και από τις δύο πλευρές.

Η φούσκα των πρώτων εβδομάδων του ραντεβού με κάποιον νέο μπορεί να είναι συναρπαστική, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα ερωτήματα σχετικά με το αν είστε ή όχι σε μια αφοσιωμένη σχέση.

Μια αφοσιωμένη σχέση προκύπτει όταν ένα ζευγάρι συμφωνεί σε ένα ορισμένο επίπεδο δέσμευσης ο ένας στον άλλο. Το επίπεδο μπορεί να διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι. Για παράδειγμα, κάποιοι μπορεί να συνάψουν μονογαμική σχέση ενώ άλλοι μπορεί να προτιμούν να δεσμευτούν σε μια ανοιχτή σχέση.

Θα πρέπει να έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι σημαίνει για εσάς το να είστε δεσμευμένοι και να μάθετε για τον ορισμό του συντρόφου σας. Αν και η έννοια της δέσμευσης μπορεί να φαίνεται προφανής, είναι σημαντικό να αποκτήσετε σαφήνεια.

Σχέση αφοσίωσης: Πώς να καταλάβετε αν ο σύντροφός σας είναι αφοσιωμένος σε εσάς;

Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να πιστεύει στις ανοιχτές σχέσεις και για αυτούς, δέσμευση σημαίνει ειλικρίνεια για τους σεξουαλικούς συντρόφους, αλλά όχι απαραίτητα σεξουαλική αποκλειστικότητα. Εάν το άλλο άτομο δεν συμφωνεί με αυτόν τον ορισμό, μπορεί να τερματίσει τη σχέση σε εκείνο το σημείο.

Είναι κατανοητό ότι στους ανθρώπους δεν αρέσει να έχουν τέτοιου είδους συζητήσεις. Ωστόσο, το να είσαι ώριμος ενήλικας σημαίνει ότι αισθάνεσαι άνετα να συζητάς άβολα θέματα και μπορείς να το κάνεις με σαφή, άμεσο, ανοιχτό τρόπο.

Τα πιο απτά σημάδια που δείχνουν ότι είστε πράγματι σε μια αφοσιωμένη σχέση

  • Σας απεικονίζουν με θετικό πρίσμα: Τα άτομα σε δεσμευμένες σχέσεις τείνουν να απεικονίζουν τους συντρόφους τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. ελαχιστοποιούν τα ελαττώματά τους και τονίζουν τα θετικά τους χαρακτηριστικά. Αυτό μπορεί μερικές φορές να τους κάνει να έχουν αυταπάτες σχετικά με τις αρνητικές ιδιότητες του συντρόφου τους, αλλά εφόσον αυτά τα πράγματα δεν είναι επιβλαβή, κρατά τους ανθρώπους χαρούμενους στις σχέσεις τους.
  • Μιλούν ως “εμείς”: Κάποιος που αισθάνεται αφοσιωμένος μιλάει για τον εαυτό του ως εμείς. Για παράδειγμα, αν ρωτήσετε ένα αφοσιωμένο άτομο, “Τι κάνατε αυτό το Σαββατοκύριακο;” αντί να απαντήσουν με “πήρα τα σκυλιά και έκανα πεζοπορία”, θα πουν, “Πήραμε τα σκυλιά και κάναμε πεζοπορία”.
  • Καλύπτουν τις ανάγκες σας (και το αντίστροφο): Όσοι επιλέγουν να είναι σε σχέσεις είναι αφοσιωμένοι επειδή ικανοποιούν ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες (π.χ., μερικοί άνθρωποι επιθυμούν σεξ κάθε μέρα, ενώ άλλοι θέλουν έναν σύντροφο που να αισθάνεται άνετα να τους δίνει κάποια ανεξαρτησία), οπότε αν οι σύντροφοι ικανοποιούν ο ένας τις ανάγκες του άλλου, είναι πιθανό να είναι πολύ αφοσιωμένοι στη σχέση. Εάν προσπαθείτε να βρείτε έναν τρόπο να κάνετε τον σύντροφό σας πιο αφοσιωμένο, κάντε καλή δουλειά για να καλύψετε τις ανάγκες του.
  • Είναι πολύ ικανοποιημένοι: Ο ισχυρότερος προγνωστικός παράγοντας δέσμευσης είναι η ικανοποίηση. Εάν αισθάνεστε πολύ ικανοποιημένοι, είναι πιο πιθανό να θέλετε να δεσμευτείτε σε μια σχέση.
  • Δεν δίνουν σημασία στους άλλους: Οι άνθρωποι σε δεσμευμένες σχέσεις δεν δίνουν προσοχή σε πιθανούς εναλλακτικούς συνεργάτες. Μπορεί να μην παρατηρούν καν ελκυστικούς ανθρώπους γύρω τους. Εάν τα μάτια του συντρόφου σας είναι στραμμένα μόνο σε εσάς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νιώσει δέσμευση απέναντί ​​σας.
  • Κάνουν θυσίες: Οι δεσμευμένοι κάνουν θυσίες ο ένας για τον άλλον και δεν περιμένουν να επιστραφούν οι χάρες, τουλάχιστον όχι αμέσως. Έχουν μια πιο μακροπρόθεσμη άποψη για τα πράγματα και παίρνουν αποφάσεις με βάση το τι είναι καλύτερο για τη σχέση, όχι τι είναι καλύτερο για τους εαυτούς τους ως άτομα.

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: tromaktiko.gr

Back to top button