News

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Γιώργο Κυπαρίσση για την απαγωγή του

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της πολυήμερης απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, ξεκίνησε.

Ο «King of the parts», όπως αποκαλεί η αγορά τον Γιώργο Κυπαρίσση, που θεωρείται από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στον κλάδο των ανταλλακτικών αυτοκινήτου, είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 21 Δεκεμβρίου 2021, κοντά στο σπίτι του στο Ντράφι. Οι απαγωγείς του τον κράτησαν όμηρο για 66 ημέρες, ζητώντας ως λύτρα ιλιγγιώδη ποσά. Αρχικά ζητούσαν 1.000.000 ευρώ, ενώ ύστερα από διαπραγματεύσεις έριξαν το ποσό στα 800.000 ευρώ, χρήματα που τελικά πήραν.

Αναμένεται η απολογία των τεσσάρων ατόμων
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, τα οποία κατηγορούνται για 12 βαριά αδικήματα που σχετίζονται με την απαγωγή. Ο ένας από τους κατηγορουμένους γνώριζε το θύμα και του είχε προτείνει μάλιστα να συνεταιριστούν σε κάποια δουλειά.

Ο «βασιλιάς των ανταλλακτικών» στην κατάθεσή του με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τον καθημερινό εφιάλτη που βίωνε στα χέρια των απαγωγέων του, ενώ χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που αναγνώρισε τη φωνή ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων. «Ηταν αυτός που με φρόντιζε» είπε με σιγουριά.

«Τις πρώτες μέρες με είχαν δεμένο με μονωτική ταινία στο στόμα και στα μάτια, γυρισμένο μπρούμυτα, με χειροπέδες. Με βαρούσαν, δεν μου έδιναν φαγητό. Μου έβαλαν το κεφάλι στην μπανιέρα, με χαράκωσαν με ξυριστική μηχανή. Οταν ένας από τους απαγωγείς με έδερνε, έλεγα “Παναγία μου” και μου απαντούσε “εγώ είμαι η Παναγία”. Σε δύο μήνες έχασα 11 κιλά. Εγώ απέφευγα να τους αντικρίσω. Ακόμη κι όταν πήγαινα στο μπάνιο φορούσα κουκούλα, γιατί φοβόμουν μήπως με σκοτώσουν» είπε ο επιχειρηματίας για τα βασανιστήρια που υπέμεινε.

Η αγριότητα των απαγωγέων φάνηκε και από τη συμπεριφορά τους ακόμα και την ημέρα που απελευθέρωσαν τον Γιώργο Κυπαρίσση. «Λίγο πριν με αφήσουν ελεύθερο σε ένα δάσος, με έλουσαν με χλωρίνη για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους από πάνω μου. Από όλα τα άτομα είχα ακούσει τις φωνές δύο ατόμων: ενός κακού, που με χτυπούσε, μου έλεγε ότι με μισεί και μου ζητούσε λεφτά, κι ενός καλού, που με φρόντιζε» συνέχισε ο επιχειρηματίας.

Ο όμηρος απελευθερώθηκε στην περιοχή του Τατοΐου και περπάτησε μέχρι να βρει ταξί, με το οποίο πήγε αμέσως στη ΓΑΔΑ. Οι απαγωγείς τον είχαν αφήσει σε σχετικά ερημικό σημείο με ένα μαντίλι δεμένο στα μάτια, ενώ είχε προηγηθεί διαδρομή αρκετής ώρας με αυτοκίνητο για να αποπροσανατολιστεί. Οι δράστες είχαν πλήρη εικόνα για την οικονομική άνεση του Γιώργου Κυπαρίσση, καθώς η επιχείρησή του στο Μενίδι θεωρείται από τις μεγαλύτερες στον χώρο των ανταλλακτικών. Και ο ίδιος άλλωστε λάτρευε τη φανταχτερή ζωή, χωρίς όμως να φανταστεί ότι έτσι θα έπεφτε θύμα απαγωγής.

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: fanpage.gr