ΣυνταγέςCelebritiesLifeStyle

Συνταγή για πατάτες σαν τηγανητές αλλά στο φούρνο

Τραγανές χρυσαφένιες πατάτες βγαλμένες από το φούρνο με ελαιόλαδο GAEA και καπνιστή πάπρικα. Δοκιμάστε τις. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά…

Χρόνος εκτέλεσης: 55΄

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 kg πατάτες βιολογικής καλλιέργειας
  • 90 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA Π.Ο.Π. Καλαμάτα
  • Χοντρό αλάτι
  • Πιπέρι φρέσκο
  • 1 κ/γ καπνιστή πάπρικα

Προετοιμασία

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στην αντίσταση πάνω κάτω στους 220°C /450 F
    • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. περίπου
  • Τις βάζουμε σε μπολ με νερό και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και τις στρώνουμε σε ταψί. Τις περιχύνουμε με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο GAEA Καλαμάτα
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά στον προθερμασμένο μας φούρνο.
  • Τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
  • Στην συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο μας στους 200°C και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Σερβίρουμε

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: cosmopoliti.com

Back to top button