Συνταγές

Συνταγή για Τηγανητές Μπουκιές Mac & Cheese με Πέντε Τυριά

Ένα πολύ γευστικό, απερίγραπτα τραγανό και υπερ-τυρένιο βολικό σνακ

Ποσότητα: 35 μπουκίτσες
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά (συν 24 ώρες)
Συνολικός χρόνος: Μία ώρα

Συστατικά

  • Τρεις κουταλιές της σούπας αλάτι
  • Δύο κουταλιές του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 450 γραμμάρια μικρό κοφτό μακαρονάκι
  • Δύο κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
  • Μία κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 170 γραμμάρια τριμμένο έντονο τυρί τσένταρ
  • 170 γραμμάρια τριμμένο απαλό τυρί τσένταρ
  • 125 γραμμάρια τριμμενο τυρί μοτσαρέλα χαμηλής υγρασίας
  • 125 γραμμάρια τριμμένο λευκό, ημίσκληρο τυρί
  • 125 γραμμάρια τριμμένο καπνιστό τυρί γκούντα, με τη φλούδα
  • Δυόμιση φλιτζάνια/300 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
  • Εννέα μεγάλα αβγά, χτυπημένα

Οδηγίες
1. Βάλτε ένα μεγάλο δοχείο με νερό να πάρει βράση. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι και μία κουταλιά του γλυκού από τη σκόνη σκόρδου, διαλύοντάς τη μέσα. Έπειτα προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν al dente, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίξτε, κρατώντας δύο φλιτζάνια/250 ml νερού.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα ζυμαρικά με το αλάτι και τη σκόνη σκόρδου που έχουν απομείνει, και την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι. Όσο τα ζυμαρικά είναι ακόμα ζεστά, αρχίστε να ανακατεύετε μέσα τα τυριά τσένταρ, συν τη μοτσαρέλα και το ημίσκληρο τυρί. Προσθέστε το φλιτζάνι με το νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσατε, λίγο-λίγο τη φορά, για να βοηθήσετε τα τυριά να αναμειχθούν και να λιώσουν. Όταν το τυρί έχει ενσωματωθεί καλά, απλώστε σε ένα ταψί (περίπου 23 εκατοστά επί 33 εκατοστά) και πασπαλίστε με την γκούντα. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 24 ώρες.

3. Την επόμενη μέρα τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά και τα αβγά σε δύο ξεχωριστά, ρηχά πιάτα. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι παγωτού (ή δύο κουταλιές της σούπας/45 γραμμάρια) για να βγάλετε τα ζυμαρικά και να τα τυλίξετε γερά σε μια μπάλα. Βάλτε την να κυλήσει μέσα στα αβγά. Έπειτα, στην τριμμένη φρυγανιά. Αν οι μπουκιές δεν μοιάζουν αρκετά στεγνές, βάλτε τις να κυλήσουν μέσα στα αβγά και την τριμμένη φρυγανιά άλλη μια φορά.

4. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε μια μεγάλη γάστρα ώσπου το θερμόμετρο να φτάσει τους 170-180 βαθμούς Κελσίου. Δουλεύοντας με φουρνιές, τηγανίστε τις μπουκιές μέχρι να πάρουν χρυσό καφετί χρώμα και το τυρί να αρχίζει μόλις να ξεπετάγεται, για τρία με πέντε λεπτά. Καθώς τα ζυμαρικά είναι ήδη μαγειρεμένα, τα τηγανίζετε απλώς αρκετά ώστε να λιώσει το τυρί μέσα τους.

Σερβίρετε αμέσως!

Πηγή: vice.com

Back to top button