Το Major Arcana είναι μια τρἀπουλα με 22 φύλλα μέσα στο ΤΑΡΩ που θεωρείται ο πυρήνας και το θεμέλιο. Αυτές οι κάρτες ακολουθούν μια ιστορία που αφηγείται τα πνευματικά ταξίδια από το αθώο θαύμα του “Ανόητου” μέχρι την ενότητα και την εκπλήρωση του “Κόσμου”. Με άλλα λόγια, αυτές οι κάρτες λένε την ιστορία της πνευματικής εξέλιξης της ανθρωπότητας σε φώτιση και εξατομίκευση.

Και έτσι, καθώς παρακολουθούμε το ταξίδι του ανόητου, μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε κοινούς παραλληλισμούς μεταξύ των δικών μας σταδίων στη ζωή και εκείνων στις κάρτες, με κάθε κάρτα να διδάσκει ένα συγκεκριμένο μάθημα και μια ιδέα για διαλογισμό. Επειδή αποτελούν τη βάση του ΤΑΡΩ, ορισμένες αναγνώσεις μπορούν μερικές φορές να πραγματοποιηθούν μόνο με το Major Arcana!


Ρίξτε μόνοι σας τις κάρτες Ταρώ για μία απλή και γρήγορη πρόβλεψη στο ζήτημα που σας απασχολεί! Ο τρόπος πρόβλεψης με το άνοιγμα τεσσάρων μόνον καρτών Ταρώ είναι ένας απλός τρόπος ανοίγματος, που μπορεί με την βοήθεια της τύχης να σας “δείξει” την εξέλιξη ενός συγκεκριμένου θέματος που αντιμετωπίζετε.

  • Η πρώτη κάρτα Ταρώ περιγράφει την κατάσταση που βρίσκεστε αυτήν την στιγμή και το ζήτημα που αντιμετωπίζετε.
  • Η δεύτερη κάρτα Ταρώ δείχνει πώς είναι ήδη διαμορφωμένη η κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα της ερώτησής σας, δηλαδή στο πρόσωπο που ενδιαφέρεστε αν η ερώτησή σας αφορά τα αισθηματικά σας, ή στα προβλήματα ή στα γεγονότα που έχουν προκύψει, αν η ερώτησή σας αφορά επαγγελματικά ή οικονομικά θέματα.
  • Η τρίτη κάρτα Ταρώ παρουσιάζει την προδιάθεση και τις δυνατότητες που υπάρχουν για να επιτευχθεί το επιθυμητό σας αποτέλεσμα.
  • Η τέταρτη και τελευταία κάρτα Ταρώ φανερώνει την έκβαση, τις εξελίξεις και το τελικό αποτέλεσμα στην ερώτησή σας.
Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

Temperance: Στην κάρτα της Εγκράτειας, υπάρχει ένας άγγελος με φτερά, του οποίου το φύλο δεν είναι αμέσως εμφανές, κάτι που υποδηλώνει ότι υπάρχει ισορροπία μεταξύ των δύο φύλων. Το ένα πόδι του αγγέλου είναι μέσα στο νερό, για να αντιπροσωπεύει το υποσυνείδητο, ενώ το άλλο πόδι βρίσκεται σε ξηρά, μια αναπαράσταση του υλικού κόσμου. Πάνω στο ιμάτιό της, υπάρχει ένα τετράγωνο, που έχει εγγεγραμμένο ένα τρίγωνο, μια άλλη ηχώ της απτής γης σε ένωση με την αγία τριάδα. Κρατάει δύο φλιτζάνια με τρόπο ώστε να μπορεί να ανακατεύει τα νερά, που αντιπροσωπεύουν το σούπερ και το υποσυνείδητο μυαλό. Το νερό ρέει ανάμεσά τους, υποδηλώνοντας ένωση και άπειρο.

Τα πάντα σχετικά με αυτήν την κάρτα αντιπροσωπεύουν την ισορροπία, την τέλεια αρμονία που προέρχεται από την ένωση των δυαδοτήτων. Η συμβουλή της είναι να δοκιμάσετε τυχόν νέα νερά, πριν πηδήξετε στα βαθιά.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Σε στιγμές που υπάρχει άγχος ή μεγάλο στρες, καταφέρατε να παραμείνετε ήρεμοι καθ’ όλη τη διάρκεια. Είστε ένα άτομο που έχει κατακτήσει την τέχνη να μην αφήνετε τα πράγματα να σας φτάσουν, και αυτό σας επιτρέπει να επιτύχετε μεγάλη πρόοδο σε όλους τους τομείς που επιδιώκετε να εξερευνήσετε. Η κάρτα Ταρώ Εγκράτειας υποδηλώνει μέτρο και ισορροπία, σε συνδυασμό με πολλή υπομονή. Όπου εμφανίζεται αυτή η κάρτα, υπάρχει η πρόταση ότι πρέπει να αποφευχθεί η ακρότητα σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Η κάρτα Temperance υποδηλώνει ότι έχετε ξεκάθαρο όραμα και ξέρετε τι θέλετε να πετύχετε. Αυτό είναι μια ένδειξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό στο ταξίδι της ζωής. Αντικατοπτρίζει ότι έχετε βρει ειρήνη με αυτό που κάνετε και όλα εξελίσσονται όπως θα έπρεπε. Η κάρτα Εγκράτειας, σε σχέση με άλλους ανθρώπους, δείχνει ότι είστε σε θέση να προσαρμοστείτε και να εργαστείτε σε αρμονία με την κοινότητά σας, τους συναδέλφους σας και τους αγαπημένους σας. Η ηρεμία σας σε όλα τα θέματα τους δίνει άνεση και τους γαληνεύει.

Η εγκράτεια μπορεί επίσης να υποδεικνύει μια στιγμή για να αξιολογήσετε και να επανεξετάσετε τις προτεραιότητες που έχετε επιλέξει. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ισορροπία μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού σας εαυτού. Στο τέλος όλων, θα βρείτε μεγαλύτερο σκοπό και νόημα στις ενέργειές σας, γιατί το μήνυμά της είναι ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε πλήρως σε κανένα από τα δύο.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Η εγκράτεια στο αντίστροφο είναι μια αντανάκλαση κάτι που είναι εκτός ισορροπίας και μπορεί να προκαλεί άγχος και άγχος. Το πραγματικό νόημα της κάρτας Temperance μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί χρησιμοποιώντας τις άλλες κάρτες στο spread για να εντοπιστούν οι περιοχές όπου προκαλείται αυτή η ανισορροπία. Η εγκράτεια στην αναστροφή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προειδοποίηση. αν ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο μονοπάτι, θα οδηγούσε σε αναταράξεις και υπερβολές.

Η έλλειψη μακροπρόθεσμου σχεδίου ή οράματος μπορεί επίσης να είναι η έννοια της αντιστροφής της Εγκράτειας. Αυτό δημιουργεί έλλειψη σκοπού για εσάς, αφήνοντάς σας να νιώθετε μπερδεμένοι καθώς ψάχνετε εδώ και εκεί για αυτό που πρέπει να κάνετε. Πρέπει να σκεφτείτε και να σκεφτείτε προσεκτικά τι πρέπει να αλλάξει. Η εγκράτεια μας υπενθυμίζει ότι όλα τα πράγματα είναι καλά μόνο με μέτρο και ότι πρέπει να εξετάσουμε σε ποιες πτυχές της ζωής μας σπάμε την ισορροπία.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Hierophant: Η κάρτα απεικονίζει μια θρησκευτική φιγούρα που κάθεται σε ένα μάλλον επίσημο περιβάλλον χαρακτηριστικό για μια εκκλησία. Φοράει τρία περίτεχνα άμφια που έχουν σχεδιαστεί για να αντιπροσωπεύουν τους τρεις διαφορετικούς κόσμους. Το δεξί του χέρι είναι σωστά ανασηκωμένο σε μια πράξη ευλογίας, ένα σημάδι ευλογίας – είναι το ίδιο χέρι που σήκωσε ο Μάγος. Στο άλλο του χέρι φέρει έναν τριπλό σταυρό, που παραδοσιακά συνδέεται με τον πάπα. Κάθε μία από τις οριζόντιες ράβδους στον σταυρό πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα. Κάτω από αυτόν, δύο ακαδημαϊκοί κάθονται, που αντιπροσωπεύουν τη μεταφορά της ιερής γνώσης μέσα στα ιδρύματα. Μέσω αυτών των μαθητών, η κάρτα έρχεται επίσης να αντιπροσωπεύει την πορεία προς τη γνώση και την εκπαίδευση.

Αυτή η κάρτα είναι επίσης γνωστή ως ο Αρχιερέας σε ορισμένες τράπουλες – καθώς και ο Πάπας. Λειτουργεί ως το αρσενικό αντίστοιχο μιας άλλης κάρτας που είναι γνωστή ως η Αρχιέρεια. Αυτή η κάρτα κυβερνάται από τον Ταύρο.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Το να βλέπεις τον Ιεροφάντη σε μια ανάγνωση σημαίνει να αγκαλιάζεις το συμβατικό, γιατί υποδηλώνει ότι έχεις κάποια επιθυμία να ακολουθήσεις πραγματικά μια διαδικασία που έχει καθιερωθεί. Υποδηλώνει επίσης ότι θέλετε να παραμείνετε εντός ορισμένων συμβατικών ορίων αυτού που θα μπορούσε να θεωρηθεί ορθόδοξη προσέγγιση. Έτσι, αντί να είστε καινοτόμοι, θα προσαρμόζεστε σε ορισμένες πεποιθήσεις και συστήματα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και υπάρχουν.

Η κάρτα Ιεροφάντη υποδηλώνει ότι είναι καλύτερο για εσάς να ακολουθείτε κοινωνικές δομές που έχουν καθιερωθεί και έχουν τις δικές τους παραδόσεις. Μπορεί να εμπλακείτε σε ορισμένες τελετές, τελετουργίες ή άλλες θρησκευτικές παγίδες, για παράδειγμα. Όταν πρόκειται για αναγνώσεις ταρώ, αυτή η συγκεκριμένη κάρτα είναι συνήθως αντιπροσωπευτική των ιδρυμάτων καθώς και των βασικών τους αξιών. Αυτό είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι πρέπει να συμμορφωθείτε με το ήδη υπάρχον σύνολο κανόνων και καταστάσεων που έχουν ήδη διορθωθεί.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Όταν βλέπετε τον Ιεροφάντη αντίστροφα, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε ιδιαίτερα περιορισμένοι και ακόμη και περιορισμένοι από πάρα πολλές δομές και κανόνες. Ως αποτέλεσμα, έχετε χάσει αρκετό έλεγχο καθώς και ευελιξία στη ζωή σας. Έχετε μια ιδιαίτερα ισχυρή θέληση και επιθυμία να προχωρήσετε και να ανακτήσετε τον έλεγχο καθώς και να απελευθερωθείτε από τα δεσμά της σύμβασης. Μπαίνεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις ανορθόδοξες προσεγγίσεις ή να λειτουργήσεις με τρόπο που αψηφά τους κοινωνικούς δεσμούς και τα πρότυπα.

Η έννοια της αντιστροφής του Ιεροφάντη αφορά κυρίως την αμφισβήτηση ορισμένων παραδόσεων και τη διασφάλιση ότι ό,τι κι αν κάνετε είναι το σωστό για εσάς αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Chariot: Η κάρτα ταρώ του Άρματος απεικονίζει μια φιγούρα που κάθεται μέσα σε ένα όχημα που οδηγείται από δύο ασπρόμαυρες σφίγγες. Ολόκληρη η κάρτα έχει λίγη ουράνια επιρροή. η φιγούρα κάθεται κάτω από ένα μπλε κουβούκλιο που κοσμείται από λευκά αστέρια. Στους ώμους του, φέρει το ζώδιο της μισοφέγγαρου, που αντιπροσωπεύει την πνευματική επιρροή κάτω από την οποία καθοδηγείται. Στο κεφάλι του κάθεται ένα στέμμα, που σημαίνει ότι είναι φωτισμένος και ότι η θέλησή του είναι καθαρή. Στο στήθος του είναι ζωγραφισμένο ένα τετράγωνο, που δηλώνει το στοιχείο της γης, του υλικού κόσμου, που γειώνει τον ίδιο και τις πράξεις του.

Οι σφίγγες είναι χρωματισμένες σε μαύρο και άσπρο, σύμβολο αντίθετων δυνάμεων που ο αρματιστής πρέπει να μάθει να ελέγχει. Εδώ είναι ήρεμοι, αλλά συχνά μπαίνουν σε καυγάδες καθώς φαίνεται να θέλουν να κινηθούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Το καθήκον του είναι να καθοδηγήσει αυτές τις σφίγγες προς έναν προορισμό, έναν προορισμό που χαρακτηρίζεται από τις κοσμικές δυνάμεις που αντιπροσωπεύει.

Το Άρμα συνδέεται με το ζώδιο του Καρκίνου.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Η κάρτα ταρώ του Άρματος έχει να κάνει με το να ξεπερνάς τις προκλήσεις και να κερδίσεις τη νίκη διατηρώντας τον έλεγχο του περιβάλλοντός σου. Αυτός ο τέλειος έλεγχος και αυτοπεποίθηση επιτρέπει στον αρματιστή να βγει νικητής σε οποιαδήποτε κατάσταση. Η χρήση της δύναμης και της δύναμης της θέλησης είναι καθοριστικής σημασίας για να διασφαλίσετε ότι θα ξεπεράσετε τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο σας. Το μήνυμα του Άρματος έρχεται να σας κάνει πιο δυνατούς καθώς προσπαθείτε να πετύχετε τους στόχους σας.

Το βασικό μήνυμα που σας φέρνει είναι ότι πρέπει να διατηρήσετε την εστίαση, την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα μέσα από μια διαδικασία που θα είναι γεμάτη στροφές και παρακάμψεις. Εάν έχετε ένα σχέδιο ή ένα έργο για το οποίο δεν φαίνεται να είστε σίγουροι, το Άρμα δείχνει ότι πρέπει να ακολουθήσετε το σχέδιο με μια δομημένη και διατεταγμένη προσέγγιση. Η τόλμη σας θα εξασφαλίσει ότι θα πετύχετε όλα όσα πρέπει σε αυτόν τον στόχο.

Στην αναζήτηση του Άρματος για τον στόχο του, μπορεί να επιδείξει κάποια συμπεριφορά που δεν έχει ξαναδεί μέσα του – ο ανταγωνισμός και η επιθυμία να πετύχει ίσως αναδείξουν ένα πιο επιθετικό μέρος της προσωπικότητάς του. Η επιθετικότητα είναι ένα φυσικό μέρος της ανθρώπινης φύσης και το Άρμα σας υπενθυμίζει ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να σας βοηθήσει να αναλάβετε τον έλεγχο της κατάστασής σας, αλλά πρέπει επίσης να περιοριστεί ώστε να μην εμποδίζει την πορεία σας προς τα εμπρός.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Η εμφάνιση του αντίστροφου άρματος σε μια ανάγνωση μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε τόσο την επιθετικότητά σας όσο και την έλλειψη δύναμης της θέλησής σας. Μπορεί είτε να σημαίνει ότι σας λείπει η εστίαση, το κίνητρο ή η κατεύθυνση, είτε ότι παραμορφώνεστε από την εμμονή σας με τους στόχους σας. Στην πρώτη περίπτωση, αφήστε το Άρμα να είναι μια υπενθύμιση ότι μπορείτε να βγείτε νικητές, αρκεί να συγκεντρώσετε το θάρρος να το κάνετε. Στο τελευταίο, οι παρορμήσεις σας μπορεί να είναι ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να χαλιναγωγήσετε. Το να δείτε το Άρμα αντίστροφα μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι δεν μπορείτε να έχετε πάντα τον έλεγχο.

Η έννοια της αντιστροφής του Άρματος μπορεί επίσης να είναι ένδειξη έλλειψης ελέγχου και κατεύθυνσης στη ζωή σας. Είστε στο έλεος των αντίπαλων δυνάμεων και των εμποδίων, και δεν φαίνεται να συγκεντρώσετε τη δύναμη να αναλάβετε. Παίρνετε τα πάντα ξαπλωμένοι και η ζωή σέρνεται προς όποια κατεύθυνση θέλει. Θα πρέπει να χρησιμεύσει ως κλήση αφύπνισης και υπενθύμιση ότι θα χρειαστεί να σφίξετε μερικά χαλαρά άκρα και να αναλάβετε τη μοίρα σας.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Lovers: Στην κάρτα Lovers, ο άνδρας και η γυναίκα στην εικόνα προστατεύονται και ευλογούνται από έναν άγγελο από πάνω. Το ζευγάρι φαίνεται ασφαλές και ευτυχισμένο στο σπίτι του, που φαίνεται να είναι ο Κήπος της Εδέμ. Το οπωροφόρο δέντρο με το φίδι πίσω από τη γυναίκα είναι μια αναφορά σε εκείνη την ιστορία, η οποία λέει για την πτώση της ανθρωπότητας στον πειρασμό και στο βασίλειο της σάρκας και του αισθησιασμού. Ο άγγελος που απεικονίζεται εδώ είναι ο Ραφαήλ, ο άγγελος του αέρα – ο οποίος ανήκει στο ίδιο στοιχείο του ζωδίου που διέπει αυτήν την κάρτα: Δίδυμοι. Ο αέρας συνδέεται με τη διανοητική δραστηριότητα και ειδικότερα την επικοινωνία, η οποία είναι το θεμέλιο για υγιείς σχέσεις. Η ευλογία του φαίνεται να δίνει σε αυτή την κάρτα μια αίσθηση ισορροπίας και αρμονίας, τον συμβολισμό της ένωσης με μια μεγάλη και κοσμική έννοια μεταξύ δύο αντίθετων δυνάμεων.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Το πρωταρχικό νόημα μέσα στους Εραστές είναι η αρμονία, η ελκυστικότητα και η τελειότητα σε μια σχέση. Η εμπιστοσύνη και η ενότητα που έχουν οι ερωτευμένοι δίνει στον καθένα σιγουριά και δύναμη, ενδυναμώνοντας τον άλλον. Ο δεσμός που έχουν δημιουργήσει είναι πολύ ισχυρός και μπορεί να υποδηλώνει ότι οι δύο είναι ενωμένοι σε γάμο και άλλες στενές και στενές σχέσεις.

Ένα άλλο νόημα πίσω από την κάρτα εραστών είναι η έννοια της επιλογής – μια επιλογή ανάμεσα σε πράγματα που είναι αντίθετα και αλληλοαποκλείονται. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα δίλημμα που πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά και να πάρετε την καλύτερη απόφαση για την κατάστασή σας.

Ένα πιο προσωπικό νόημα Lovers που μπορεί να ισχύει για άτομα είναι η ανάπτυξη των δικών σας προσωπικών συστημάτων πεποιθήσεων, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι οι κοινωνικοί κανόνες. Αυτό το βλέπουμε ως εξέλιξη από τον Ιεροφάντη, ο οποίος έβγαζε διατάγματα και μετέφερε τις γνώσεις του μέσω ενός τυποποιημένου συστήματος. Αυτή είναι μια από τις φορές που καταλαβαίνεις τι θα υποστηρίξεις και ποια θα είναι πραγματικά η φιλοσοφία σου στη ζωή. Πρέπει να αρχίσετε να αποφασίζετε τι θεωρείτε σημαντικό και ασήμαντο στη ζωή σας. Θα πρέπει να είστε όσο πιο αληθινοί μπορείτε, έτσι θα είστε γνήσιοι και αυθεντικοί με τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σας.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Οι εραστές που αντιστρέφονται μπορούν να υποδείξουν τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές συγκρούσεις με τις οποίες αντιμετωπίζετε. Η δυσαρμονία μπορεί να κάνει την καθημερινή ζωή δύσκολη και θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στις σχέσεις σας. Θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε για τι τιμωρείτε τον εαυτό σας, ώστε να τα διορθώσετε ή να τα αφήσετε να φύγουν. Αυτή τη στιγμή, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε τις προσωπικές σας αξίες και το σύστημα πεποιθήσεων για να βεβαιωθείτε ότι ευθυγραμμίζονται με αυτό που θέλετε από τη ζωή σας.

Ένα διάλειμμα στην επικοινωνία θα μπορούσε να είναι μια άλλη πιθανή ερμηνεία. Τα θεμέλια για τις σχέσεις σας μπορεί να αποκοπούν, δημιουργώντας μια ανισορροπία ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η ενότητα που συνήθως υπάρχει μέσα στην κάρτα έχει γίνει λανθασμένη.

Το ανεστραμμένο Lovers μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι έχετε αποφύγει την ευθύνη για τις πράξεις σας. Θα μπορούσατε να είχατε πάρει μια απόφαση που βασιζόταν στην επιθυμία σας για άμεση ικανοποίηση, αλλά τώρα κατηγορείτε άλλους για τις συνέπειες που σας αγγίζουν. Επομένως, πρέπει να επανορθώσετε ή να αφήσετε το παρελθόν και να πάρετε καλύτερες αποφάσεις στο μέλλον.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The World: Η κάρτα World στην τράπουλα ταρώ έχει μια χορευτική φιγούρα στο κέντρο. Η χορευτική φιγούρα στην κάρτα έχει το ένα πόδι σταυρωμένο πάνω από το άλλο και κρατά ένα ραβδί στα δύο χέρια. Συμβολίζει την ισορροπία και την εξέλιξη στην κίνηση. Η ολοκλήρωση και η ενότητα που αντιπροσωπεύει δεν είναι μια στατική, αλλά διαρκώς μεταβαλλόμενη, δυναμική και αιώνια.

Το πράσινο στεφάνι από λουλούδια που περιβάλλει την κεντρική φιγούρα είναι σύμβολο επιτυχίας, ενώ οι κόκκινες κορδέλες που τυλίγονται γύρω του θυμίζουν άπειρο. Υπάρχουν τέσσερις φιγούρες σε κάθε γωνία της κάρτας – και είναι οι ίδιες που βρίσκονται στον Τροχό της Τύχης. Οι τέσσερις φιγούρες αντιπροσωπεύουν τον Σκορπιό, τον Λέοντα, τον Υδροχόο και τον Ταύρο – αντιπροσωπευτικά των τεσσάρων γωνιών του σύμπαντος, των τεσσάρων στοιχείων και των τεσσάρων ευαγγελικών. Μαζί, συμβολίζουν την αρμονία μεταξύ όλων των ενεργειών τους.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Το να συναντάς τον Κόσμο στις κάρτες σου σημαίνει να συναντάς μια μεγάλη ενότητα και ολότητα. Συμβολίζει τη στιγμή που ο εσωτερικός και ο εξωτερικός κόσμος – εαυτός και άλλος – γίνονται μια ενιαία οντότητα. Σε ορισμένες παραδόσεις, αυτή η κατάσταση περιγράφεται ως διαφωτισμός ή νιρβάνα. Υπάρχει μια αναγνώριση ότι ο ατομικός εαυτός είναι βαθιά συνδεδεμένος με όλα τα άλλα πράγματα και ότι όλοι χορεύουμε και ταλαντευόμαστε κατά μήκος της ροής της ζωής σε έναν ρυθμό. Όχι μόνο ακούς αυτόν τον ρυθμό, αλλά συμμετέχεις σε αυτόν – ακολουθώντας τις βουτιές και τις ανόδους, τις χαρές και τις λύπες.

Η έννοια της Παγκόσμιας κάρτας είναι η εκπλήρωση, το επίτευγμα και η ολοκλήρωση. Αυτό δείχνει ότι όλες οι προσπάθειες που έχετε καταβάλει έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Αντικατοπτρίζει ότι έχετε ολοκληρώσει ένα σημαντικό ορόσημο στη ζωή σας και έχετε δημιουργήσει την ανθεκτικότητα να αντέχετε τις προκλήσεις. Ο Κόσμος μπορεί να υποδεικνύει την ολοκλήρωση ενός μακροπρόθεσμου έργου, μελέτης ή οποιουδήποτε άλλου σημαντικού γεγονότος στη ζωή σας. Μπορεί επίσης να σημαίνει τη γέννηση ενός παιδιού, γάμο, αποφοίτηση ή οποιοδήποτε άλλο πράγμα που έχετε καταφέρει.

Η κάρτα World δείχνει ότι έχετε την επιθυμία να ανταποδώσετε στην κοινότητα με διάφορους τρόπους. Έχετε μια δέσμευση να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος γιατί καταλαβαίνετε ότι όλα είναι συνδεδεμένα.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Πλησιάζετε σε κάτι που σηματοδοτεί το τέλος ενός ταξιδιού ή μιας εποχής. Μπορεί να έχετε πολλά επιτεύγματα που έχουν χαράξει το μονοπάτι σας, αλλά υπάρχει ένα περίεργο κενό που σας γεμίζει όταν το κοιτάτε προς τα πίσω, σαν να έχετε όλα τα κομμάτια αλλά δεν ενώνονται. Τι ΛΕΙΠΕΙ? Νιώθετε συνδεδεμένοι με αυτό που κάνετε; Νιώθετε συνδεδεμένοι με τους άλλους; Τι σας αποξενώνει από το να νιώθετε πλήρης; Από το να νιώθεις ολόκληρος;

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Hanged Man: Σε αυτή την κάρτα, απεικονίζει έναν άνδρα που είναι κρεμασμένος ανάποδα και κρέμεται από το πόδι του από το δέντρο του ζωντανού κόσμου. Αυτό το δέντρο είναι ριζωμένο βαθιά στον κάτω κόσμο και είναι γνωστό ότι υποστηρίζει τους ουρανούς. Πιστεύεται ότι ο κρεμασμένος άνδρας είναι στην πραγματικότητα τοποθετημένος εκεί με δική του ελεύθερη βούληση. Το πιστεύουμε αυτό λόγω της γαλήνιας έκφρασης που είναι στο πρόσωπό του. Το δεξί του πόδι είναι δεμένο στα κλαδιά, αλλά το αριστερό του πόδι παραμένει εντελώς ελεύθερο. Ταυτόχρονα, κρατά τα χέρια του πίσω από την πλάτη του με τρόπο που σχηματίζει ένα ανεστραμμένο τρίγωνο. Το να φοράει κόκκινο παντελόνι αντιπροσωπεύει το φυσικό σώμα και το πάθος του ανθρώπου, ενώ το μπλε που φοράει στο πουκάμισό του αντιπροσωπεύει ήρεμα συναισθήματα, έναν χρωματικό συνδυασμό που παρατηρείται συνήθως στους αγίους. Η διάνοιά του συμβολίζεται από το κίτρινο χρώμα των παπουτσιών, των μαλλιών και του φωτοστέφανου του.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Ο κρεμασμένος καταλαβαίνει ότι η θέση του είναι μια θυσία που έπρεπε να κάνει για να προχωρήσει μπροστά – είτε ως μετάνοια για αδικήματα του παρελθόντος είτε ως ένα υπολογισμένο βήμα προς τα πίσω για να υπολογίσει εκ νέου την πορεία του προς τα εμπρός. Αυτός ο χρόνος που θα περάσει εδώ δεν θα πάει χαμένος, το κάνει ως μέρος της πορείας του προς τα εμπρός. Η ανάποδη κατάστασή του μπορεί επίσης να συμβολίζει το συναίσθημα εκείνων που βαδίζουν σε ένα πνευματικό μονοπάτι, γιατί βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά. Όπου υπάρχουν άλλοι που δεν καταλαβαίνουν την ανάγκη να θυσιαστούν, το βλέπεις αλλιώς. Αυτή είναι μια φυσική πορεία δράσης για εσάς καθώς περπατάτε μόνοι σας το μονοπάτι.

Η κάρτα Hanged Man αντανακλά μια ιδιαίτερη ανάγκη για αναστολή ορισμένων ενεργειών. Ως αποτέλεσμα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει μια ορισμένη περίοδο αναποφασιστικότητας. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες ενέργειες ή αποφάσεις που πρέπει να εφαρμοστούν σωστά είναι πιθανό να αναβληθούν ακόμη και αν υπάρχει επείγουσα ανάγκη δράσης τη συγκεκριμένη στιγμή. Στην πραγματικότητα, θα ήταν τελικά το καλύτερο εάν είστε σε θέση να σταματήσετε ορισμένες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσετε ότι έχετε περισσότερο χρόνο για να σκεφτείτε τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, αυτό θα είναι τελικά το καλύτερο.

Αυτή είναι μια κάρτα που προορίζεται κυρίως για αναμονή και αναστολή. Αυτό υποδηλώνει ότι αυτό μπορεί να είναι το πράγμα που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε ή να περιμένετε την κατάλληλη ευκαιρία. Λάβετε υπόψη ότι η ανάληψη δράσης δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποχή από αυτό μπορεί να σας αποφέρει εξίσου πολλά, αν όχι περισσότερα οφέλη.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Το αντίστροφο νόημα της κάρτας Hanged Man αντιπροσωπεύει μια πολύ συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας αισθάνεστε σαν να θυσιάζετε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα χωρίς να λαμβάνετε τίποτα σε αντάλλαγμα. Ίσως να είχατε νιώσει σαν ορισμένα πράγματα να βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ακινησίας χωρίς κάποια συγκεκριμένη επίλυση ή κίνηση. Είναι σαν να βάζετε όλη την προσπάθεια και την προσοχή σας σε κάτι, αλλά τίποτα δεν αποδεικνύεται όπως θα έπρεπε.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Sun: Η κάρτα Sun παρουσιάζει ένα αίσθημα αισιοδοξίας και πληρότητας. Αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει την αυγή που ακολουθεί τις πιο σκοτεινές νύχτες. Ο Ήλιος είναι η πηγή όλης της ζωής στον πλανήτη μας και αντιπροσωπεύει την ίδια τη ζωτική ενέργεια. Υπάρχει ένα παιδί που απεικονίζεται στην κάρτα, που παίζει χαρούμενα στο πρώτο πλάνο. Σύμβολο της αθωότητάς μας, αντιπροσωπεύει την ευτυχία που εμφανίζεται όταν είστε σε ευθυγράμμιση με τον αληθινό σας εαυτό. Το παιδί είναι γυμνό, δηλαδή δεν έχει απολύτως τίποτα να κρύψει. Η κάρτα απεικονίζει επίσης την παιδική αθωότητα και την απόλυτη αγνότητα. Αυτό τονίζεται ιδιαίτερα μέσω του λευκού αλόγου πάνω στο οποίο ιππεύει το παιδί. Το άλογο εδώ είναι επίσης σύμβολο δύναμης και αρχοντιάς.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Η κάρτα Ήλιου αντιπροσωπεύει την επιτυχία, την αφθονία και τη λάμψη. Όπως ο ίδιος ο ήλιος, δίνει δύναμη και ζωντάνια σε όλους όσους έχουν την τύχη να νιώσουν τις ακτίνες του. Υπάρχει πολλή χαρά και ευτυχία που έρχεται σε σας.

Λόγω της προσωπικής σας ολοκλήρωσης, παρέχετε και στους άλλους έμπνευση και χαρά. Οι άνθρωποι έλκονται από εσάς επειδή είναι σε θέση να δουν τη ζεστή και όμορφη ενέργεια που φέρνετε στη ζωή τους. Είστε επίσης σε μια θέση στην οποία είστε σε θέση να μοιραστείτε τις ιδιότητές σας καθώς και τα επιτεύγματά σας με άλλους ανθρώπους. Εκπέμπετε αγάπη και στοργή προς αυτούς που νοιάζεστε περισσότερο.

Η κάρτα δείχνει ότι έχετε μια σημαντική αίσθηση της άξιας εμπιστοσύνης αυτή τη στιγμή. Η ζωή αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα καλή και ο ήλιος λάμπει στο δρόμο σας καθώς επιτυγχάνετε τους στόχους που έχετε θέσει. Ο Ήλιος είναι ένα από τα χαρτιά στα ταρώ που δεν παρέχουν παρά καλά συναισθήματα και πληρότητα.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Στην αντίστροφη θέση, ο Ήλιος δείχνει ότι μπορεί να έχετε σημαντικές δυσκολίες να βρείτε θετικές πτυχές σε ορισμένες καταστάσεις. Τα σύννεφα μπορεί να εμποδίζουν τη ζεστασιά και το φως που χρειάζεστε για να προχωρήσετε. Αυτό μπορεί να σας εμποδίζει να αισθάνεστε σίγουροι και ισχυροί. Μπορεί να αντιμετωπίσετε ορισμένες αναποδιές που βλάπτουν την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό σας.

Από την άλλη πλευρά, ο Ήλιος που αντιστρέφεται μπορεί να είναι ενδεικτικό ότι είστε μη ρεαλιστές. Μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε μια υπερβολικά αισιόδοξη αντίληψη για ορισμένες καταστάσεις. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για να διασφαλίσετε ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο και ότι οι επιτυχίες σας συνεχίζονται όπως κάνουν.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Star: Η κάρτα Star δείχνει μια γυναίκα να γονατίζει στην άκρη μιας μικρής λίμνης. Κρατάει δύο δοχεία με νερό. Ένα δοχείο ρίχνει το νερό στην ξηρά, σαν να το θρέφει και να εξασφαλίζει τη γονιμότητά του. Η καταπράσινη γη γύρω της φαίνεται να λέει ότι λειτουργεί. Το ένα πόδι βρίσκεται μέσα στο νερό που δείχνει τις πνευματικές ικανότητες και την εσωτερική δύναμη της γυναίκας. Το άλλο πόδι στο έδαφος δείχνει τις πρακτικές της ικανότητες και δυνάμεις. Πίσω της, υπάρχει ένα μεγάλο κεντρικό αστέρι που περιβάλλεται από επτά μικρά αστέρια που αντιπροσωπεύουν τα τσάκρα. Υπάρχει πουλί που στέκεται σε ένα κλαδί δέντρου που αντιπροσωπεύει την ιερή ίβιδα της σκέψης. Ο αστρολογικός ανταποκριτής του Star είναι ο Υδροχόος.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Το αστέρι φέρνει ελπίδα, ανανεωμένη δύναμη και δύναμη για να συνεχίσετε τη ζωή. Δείχνει πόσο ευλογημένοι είστε από το σύμπαν όπως αποδεικνύεται από τα διάφορα πράγματα γύρω σας. Μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανές αυτή τη στιγμή, γιατί αυτή η κάρτα ακολουθεί το τραύμα της κάρτας του Πύργου. Θυμηθείτε ότι κρατάτε μέσα σας όλα όσα χρειάζεστε για την εκπλήρωσή σας – το μόνο πράγμα που χρειάζεστε είναι κουράγιο. Για αυτό, έχετε όλους τους λόγους να χαίρεστε. Το να δεις αυτή την κάρτα είναι ένα μήνυμα να έχεις πίστη, γιατί το σύμπαν θα σε ευλογήσει και θα φέρει μπροστά ό,τι χρειάζεσαι.

Για να λάβετε το αστέρι στο διάβασμά σας σημαίνει ότι έχετε περάσει και έχετε περάσει από μια τρομερή πρόκληση ζωής. Έχετε καταφέρει να το περάσετε χωρίς να χάσετε την ελπίδα σας. Ενώ υποφέρατε, ίσως δεν είχατε επίγνωση της δικής σας δύναμης, αλλά τώρα ίσως αναγνωρίζετε ότι η απώλεια σας βοήθησε να ανακαλύψετε τη δική σας ανθεκτικότητα και εσωτερική δύναμη. Μόνο τώρα μπορείτε πραγματικά να εκτιμήσετε όλα όσα έχετε.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Όταν η κάρτα Star αντιστρέφεται, σημαίνει ότι νιώθετε ότι όλα έχουν στραφεί εναντίον σας. Οι προκλήσεις που κανονικά θα έβλεπες ως συναρπαστικές φαίνονται να σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν μπορείς να τις ξεπεράσεις. Έχεις χάσει την πίστη σου σε κάτι, είτε μέσα σου είτε σε κάτι που συνήθως θεωρείς αγαπητό.

Χωρίς ελπίδα, χωρίς πίστη, δεν μπορούμε να βρούμε το κίνητρο να προχωρήσουμε μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Πού στη ζωή σας αισθάνεστε απελπισμένοι; Με ποιους τρόπους νιώθετε ήδη ηττημένοι; Και πώς αυτό επηρεάζει τις ενέργειές σας; Το αστέρι που αντιστρέφεται μας ζητά να καλλιεργήσουμε την αίσθηση της ελπίδας και της θετικής μας ενέργειας για να βοηθήσουμε να προωθήσουμε τις πράξεις μας με χαρά αντί για φόβο.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

Strength: Σε αυτή την κάρτα ταρώ, θα δείτε μια γυναίκα που κρατά ήρεμα τα σαγόνια ενός πλήρως μεγαλωμένου λιονταριού. Παρά το γεγονός ότι το λιοντάρι φαίνεται απειλητικό και δυνατό, η γυναίκα φαίνεται να κυριαρχεί πάνω του. Αυτό που σαγηνεύει είναι το πόσο χαριτωμένα ελέγχει το λιοντάρι. Είναι ήρεμη και συγκεντρωμένη, κάτι που είναι αντιπροσωπευτικό για τον έλεγχο και την πειθαρχία ειδικά σε περιόδους μεγάλων αντιξοοτήτων.

Το ότι κρατάει και τα σαγόνια ενός λιονταριού δείχνει επίσης ότι έχει θάρρος. Ο έλεγχος του λιονταριού χωρίς να είναι πολύ τραχύς δείχνει αγάπη και συμπόνια. Το μπλε φόντο πάνω από τα βουνά δείχνει τη σταθερότητα και το είδος της ηρεμίας που συνοδεύει το να είσαι σταθερός.

Το λιοντάρι είναι σύμβολο θάρρους, πάθους και επιθυμίας που αποτελούν σε μεγάλο βαθμό μέρος των ανθρώπινων συναισθημάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση. Αλλά αν αυτά τα συναισθήματα δεν τεθούν υπό έλεγχο, μπορεί να οδηγήσει στην τελική καταστροφή μας.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Όταν παίρνετε την κάρτα Δύναμης με όρθιο τρόπο κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης ταρώ, τότε αυτό δείχνει ότι έχετε εσωτερική δύναμη και σθένος σε στιγμές κινδύνου και αγωνίας. Δείχνει ότι έχετε την ικανότητα να παραμένετε ήρεμοι και δυνατοί ακόμα και όταν η ζωή σας περνάει από τεράστιο αγώνα. Δείχνει επίσης ότι είστε συμπονετικό άτομο και έχετε πάντα χρόνο για άλλους ανθρώπους ακόμα κι αν είναι με δικά σας έξοδα.

Η απόκτηση της κάρτας δύναμης σημαίνει ότι είστε ένα πολύ υπομονετικό άτομο που είναι πιθανό να πετύχει οτιδήποτε θέλει. Η ανθεκτικότητά σας θα σας βοηθήσει πολύ και η αφοβία σας σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχετε προβλήματα με το να πείτε τη γνώμη σας. Αυτή η κάρτα υποδεικνύει επίσης ότι αυτού του είδους η συμπόνια θα ανταμείβεται πάντα με την ύπαρξη πολλής σταθερότητας στη ζωή σας είτε αυτή τη στιγμή στο εγγύς μέλλον.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Μια ανάποδη κάρτα δύναμης μπορεί να σημαίνει ότι πρόκειται (ή πρόκειται να) βιώσετε έναν έντονο θυμό ή φόβο στη ζωή σας. Φαίνεται να σας λείπει η εσωτερική δύναμη που συνήθως αντιπροσωπεύει αυτή η κάρτα, που σημαίνει ότι μπορεί να νιώθετε φόβο και έλλειψη πεποίθησης και εμπιστοσύνης στις δικές σας ικανότητες. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ξεχάσει τα πάντα για τα πάθη σας και το είδος της χαράς, της ευτυχίας και της ολοκλήρωσης που προέκυψε όταν κάνετε αυτό που αγαπάτε.

Μια αντίστροφη κάρτα δύναμης σε μια ανάγνωση μπορεί επίσης να σημαίνει ότι κάποιος βιώνει κατάθλιψη για διάφορους λόγους και εξαιτίας αυτού, αποστραγγίζει όλη την ευτυχία από τη ζωή του.

Κάποιος μπορεί να καταλήξει να αποσυρθεί από την κοινωνία λόγω της δυστυχίας ή της κατάθλιψης, καθώς μπορεί να αισθάνεται ότι οι άνθρωποι είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο λυπημένοι. Μπορεί επίσης να είναι σημάδι ζήλιας, ειδικά όταν όλοι δείχνουν να είναι χαρούμενοι ή να διαπρέπει σε κάθε πτυχή της ζωής, ενώ εσύ είσαι στάσιμος. Αυτή η κάρτα δείχνει ότι πρέπει να μάθετε να αποκτάτε αυτοπεποίθηση για να αξιοποιήσετε ξανά την εσωτερική σας δύναμη.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Devil: Αυτή η κάρτα δείχνει τον Διάβολο να παριστάνεται στην πιο γνωστή μορφή του σατύρου, αλλιώς γνωστή ως Baphomet. Μαζί με το ότι είναι μισός τράγος και μισός άνθρωπος, ο διάβολος έχει φτερά νυχτερίδας και ένα ανεστραμμένο πεντάγραμμο στο μέτωπό του. Στέκεται σε ένα βάθρο, στο οποίο είναι αλυσοδεμένοι ένας γυμνός άνδρας και μια γυναίκα, σαν να δείχνει ότι έχει κυριαρχία πάνω τους.

Και ο άντρας και η γυναίκα έχουν κέρατα, σαν να δείξουν ότι όσο περισσότερο χρόνο περνούν με τον Διάβολο, τόσο λιγότερο άνθρωποι γίνονται. Οι αλυσίδες κάνουν να φαίνεται σαν να τους έχει αιχμαλωτίσει ο διάβολος. Ο άντρας έχει μια φλόγα στην ουρά του, ενώ μια γυναίκα έχει ένα μπολ με σταφύλια στην ουρά της, που συμβολίζει τον εθισμό τους στη δύναμη και τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, αντίστοιχα.

Κοιτάζοντας προσεκτικά, τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα δεν φαίνονται χαρούμενοι. Τους αφαιρέθηκε η ατομική τους δύναμη, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους και ντροπιασμένους στη γύμνια τους.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Η λήψη της κάρτας του διαβόλου στο διάβασμά σας δείχνει ότι έχετε αισθήματα παγίδευσης, κενού και έλλειψης πληρότητας στη ζωή σας. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι είστε σκλάβοι του υλισμού και της χλιδής και ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, απλά δεν φαίνεται να αποτινάξετε την αίσθηση ότι θέλετε να επιδοθείτε σε μια πολυτελή ζωή.

Μπορεί να γνωρίζετε ότι αυτού του είδους ο τρόπος ζωής σας οδηγεί στην τρύπα του κουνελιού, αλλά έχετε αυτό το συναίσθημα ότι δεν έχετε κανέναν έλεγχο στις πράξεις ή τις ορμές σας.

Ο εθισμός σε ουσίες ή υλικές απολαύσεις μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για τα αισθήματα αδυναμίας και εγκλωβισμού σας. Σε καταστάσεις όπως αυτές, μπορεί να αισθάνεστε σαν να είστε σκλάβος, ανίκανος να ελέγξετε τις παρορμήσεις ή τη δύναμη της θέλησής σας να κατευθυνθείτε προς κάτι άλλο εκτός από την ικανοποίηση αυτών των επιθυμιών.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Η ανάποδη έννοια της κάρτας του Διαβόλου μπορεί να είναι η στιγμή που ένα άτομο αποκτά αυτογνωσία και σπάει όλες τις αλυσίδες που συνδέονται με τον εθισμό και τις κακές συνήθειες. Μπορεί να είναι επειδή έχουν βαρεθεί να τρέχουν σε κύκλους και χρειάζονται αλλαγή.

Αλλά ένα πράγμα είναι συνήθως ξεκάθαρο – το να σπάσεις αυτές τις αλυσίδες, ειδικά αυτές του εθισμού, δεν είναι ποτέ εύκολο. Επομένως, πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές που αρχικά μπορεί να φαίνονται οδυνηρές για να κάνει τις προσαρμογές που θα αποδώσουν στο τέλος, καθώς θα μπορέσει να βρει ξανά τον πραγματικό εαυτό του.

Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται αυτοαξιολόγηση και το άτομο πρέπει να αφιερώσει λίγο χρόνο και να απαριθμήσει όλα τα πράγματα από τα οποία πρέπει να απαλλαγεί. Και αφού γίνει αυτό, και τότε θα ήταν καιρός να ξεκινήσουν το δύσκολο ταξίδι της αυτοβελτίωσης.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

Judgement: Αυτή η κάρτα απεικονίζει αυτό που θα φανταζόταν κανείς ότι θα ήταν η τελευταία κρίση, με τις διάφορες μορφές που παίρνει σε πολλές μυθολογίες. Η εικόνα στην κάρτα της Κρίσης δείχνει γυναίκες, άνδρες και παιδιά που σηκώνονται από τον τάφο για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της σάλπιγγας του Γκάμπριελ. Τα απλωμένα χέρια τους συμβολίζουν ότι είναι έτοιμοι να κριθούν από το σύμπαν. Πρόκειται να συναντήσουν τον δημιουργό τους, οι πράξεις τους ζυγίζονται και να μάθουν πού θα περάσουν το υπόλοιπο της αιωνιότητας: στον παράδεισο ή στην κόλαση. Το τεράστιο παλιρροϊκό κύμα στο παρασκήνιο σημαίνει ότι η κρίση είναι αναπόφευκτη και ότι αυτή η κρίση θα είναι οριστική.


Η κρίση κυβερνάται από τον Πλούτωνα, ο οποίος είναι ο κυβερνήτης του κάτω κόσμου. Υπάρχουν απόηχοι αυτής της κάρτας στο Θάνατο, γιατί και οι δύο μας υπενθυμίζουν ότι όλα τελειώνουν και ότι μια νέα αρχή έρχεται.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Η παραδοσιακή έννοια της κρίσης εστιάζει στη στιγμή που στοχαζόμαστε και αξιολογούμε τον εαυτό μας και τις πράξεις μας. Είναι μέσω του αυτοστοχασμού που μπορούμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη και αντικειμενική κατανόηση για το πού βρισκόμαστε τώρα και τι πρέπει να κάνουμε για να αναπτυχθούμε ως άνθρωποι. Η κάρτα της κρίσης που εμφανίζεται σε μια ανάγνωση σημαίνει ότι πλησιάζετε σε αυτό το σημαντικό σημείο της ζωής σας όπου πρέπει να αρχίσετε να αξιολογείτε τον εαυτό σας.

Για να δείτε αυτήν την κάρτα μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι βρίσκεστε σε μια περίοδο αφύπνισης, που προκαλείται από την πράξη του αυτοστοχασμού. Τώρα έχετε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα για το τι πρέπει να αλλάξετε και πώς πρέπει να είστε αληθινοί οι ίδιοι και οι ανάγκες σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει να κάνετε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας ή να κάνετε τεράστιες αλλαγές που δεν επηρεάζουν μόνο εσάς αλλά και τους κοντινούς σας ανθρώπους.

Η κάρτα της κρίσης μας υπενθυμίζει ότι όλοι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με επιλογές που θα έχουν εκπληκτικό αποτέλεσμα για ολόκληρη τη ζωή σας. Η κάρτα φέρνει στο μυαλό στιγμές όπου οι ενέργειες που έχετε κάνει έχουν αλλάξει οριστικά την πορεία σας. Μπορεί να υπήρξε μια στιγμή που δεν υπάρχει καμία ματιά πίσω. Οι συνέπειες αυτών των ενεργειών τελικά θα σας καλύψουν και αυτή η κάρτα φαίνεται να δείχνει ότι αυτή είναι η ώρα. Ίσως χρειαστεί να αφήσετε το παρελθόν, ώστε να προχωρήσετε με τα σχέδιά σας για μια νέα ζωή.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Η αντίστροφη κάρτα κρίσης μπορεί να σημαίνει ότι αμφιβάλλετε και κρίνετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά. Αυτό μπορεί να σας κάνει να χάσετε ευκαιρίες που σας περίμεναν. Η χαμένη ορμή σε κάνει να υστερείς στα σχέδιά σου, κάτι που μπορεί να δυσκολέψει την πρόοδο. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε προσεκτικοί, αλλά θα πρέπει να προχωράτε με περηφάνια και αυτοπεποίθηση.

Μια άλλη ανάγνωση της κάρτας αντιστροφής της κρίσης μπορεί να είναι μια ώθηση για να αφιερώσετε χρόνο από την πολυάσχολη ρουτίνα σας για να αναλογιστείτε τη ζωή σας μέχρι αυτό το σημείο και όσα έχετε μάθει μέχρι τώρα. Πιθανότατα δεν δίνετε στον εαυτό σας χρόνο ή χώρο για να σκεφτεί πλήρως το θέμα και να μάθει τα μαθήματα που χρειάζεστε για να μπορέσετε να προχωρήσετε με επίγνωση. Θα μπορούσατε επίσης να είστε πολύ επικριτικοί με τις προηγούμενες ενέργειές σας, επομένως δεν δίνετε στον εαυτό σας τη συγχώρεση για να προχωρήσετε. Τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν είναι εργαλεία μάθησης, επομένως μας βοηθούν να προχωρήσουμε στη ζωή. Η υπερβολική εστίαση σε αυτά τα λάθη μπορεί να μας κάνει να σκοντάψουμε και να πέσουμε.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Tower: Η κάρτα Tower απεικονίζει ένα ψηλό κωδωνοστάσιο φωλιασμένο στην κορυφή του βουνού. Ένας κεραυνός χτυπά τον πύργο και τον πυρπολεί. Οι φλόγες ξεσπούν στα παράθυρα και οι άνθρωποι πηδούν από τα παράθυρα ως πράξη απόγνωσης. Ίσως σηματοδοτούν τις ίδιες φιγούρες που βλέπουμε νωρίτερα αλυσοδεμένες στην κάρτα του Διαβόλου. Θέλουν να ξεφύγουν από την αναταραχή και την καταστροφή μέσα τους. Ο Πύργος είναι σύμβολο της φιλοδοξίας που κατασκευάζεται σε ελαττωματικές εγκαταστάσεις. Η καταστροφή του πύργου πρέπει να συμβεί για να ξεκαθαρίσουμε τους παλιούς τρόπους και να καλωσορίσουμε κάτι νέο. Οι αποκαλύψεις του μπορεί να έρθουν σε μια αναλαμπή αλήθειας ή έμπνευσης.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Ο Πύργος αντιπροσωπεύει την αλλαγή με την πιο ριζική και σημαντική έννοια. Αυτός είναι ο λόγος που η ίδια η κάρτα φαίνεται οπτικά τόσο ενοχλητική. Αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πραγματικά τρομακτικό ή δυσοίωνο. Γιατί στην καρδιά αυτής της κάρτας, το μήνυμά της είναι η θεμελιώδης, πρωτοποριακή αλλαγή.

Το είδος του γεγονότος που σημειώνει η κάρτα του Πύργου δεν χρειάζεται να είναι κάτι τρομερό, όπως μια καταστροφή ή μια μεγάλη απώλεια. Η ίδια η αλλαγή είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής που κάποιος πρέπει να αγκαλιάσει. Αλλά μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει φόβο, γιατί σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις αλήθειες που γνωρίζαμε πριν από αυτό το γεγονός. Οι παλιοί τρόποι δεν είναι πλέον χρήσιμοι και πρέπει να βρείτε ένα άλλο σύνολο πεποιθήσεων, αξιών και διαδικασιών για να αντικαταστήσετε.

Να είστε θετικοί, είναι καιρός να αντικαταστήσετε τα παλιά θεμέλια του παρελθόντος με κάτι που είναι πιο γνήσιο και θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Όσον αφορά τη δουλειά, υπάρχει αναπόφευκτο επιχείρημα που θα συμβεί. Πρέπει να έχετε τον έλεγχο και να κρατάτε την ψυχραιμία σας υπό έλεγχο. Αποφύγετε να πείτε κάτι που μπορεί να βλάψει άλλους ανθρώπους. Όσον αφορά την ερωτική σας ζωή, η ρομαντική σας σχέση μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της. Πάρτε αυτό ως προειδοποίηση – εάν πραγματικά εκτιμάτε τη σχέση σας, τότε είναι καιρός να αναλάβετε τον έλεγχο των ζημιών ή να ανοίξετε μια επικοινωνία για να ξεκαθαρίσετε τις παρεξηγήσεις. Στα οικονομικά σας, η έννοια του πύργου αναφέρεται στην ανάγκη να είστε σίγουροι για τις συναλλαγές σας.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Όταν αντιστρέφετε την κάρτα Tower, μπορείτε να αισθανθείτε κάποια κρίση να διαφαίνεται στον ορίζοντα και αγωνίζεστε όσο μπορείτε για να προσπαθήσετε να αποφύγετε την εκδήλωσή της. Αυτό που δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι αυτές οι καταστροφές μπορεί να είναι ωφέλιμες για να διαλύσουν την εξάρτησή σας σε κάτι που είναι ψευδές. Ο πύργος είναι χτισμένος σε ελαττωματικά θεμέλια και πρέπει να πέσει. Αν και η καταστροφή θα είναι επώδυνη, η ταπεινοφροσύνη που προκύπτει από αυτήν μπορεί να μας φέρει ειρήνη.

Αυτό στο οποίο βασιστήκατε δεν θα είναι πλέον εκεί για εσάς. Μην το εκλάβετε αυτό ως μια δραστική και καταθλιπτική αλλαγή, είναι καιρός να γίνετε πιο αυτοδύναμοι.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

Death: Εδώ, βλέπουμε τον Θάνατο να καβαλάει ένα όμορφο λευκό άλογο κρατώντας ψηλά μια μαύρη σημαία με λευκό σχέδιο. Απεικονίζεται ως ζωντανός σκελετός, με τα οστά να είναι το μόνο μέρος του ανθρώπινου σώματος που υπάρχει μετά τον θάνατο. Φορά πανοπλία, η οποία του δίνει το αήττητο – σηματοδοτώντας ότι κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει τον Θάνατο. Το λευκό άλογο που ιππεύει αντιπροσωπεύει την αγνότητα, καθώς ο Θάνατος εξαγνίζει τους πάντες. Κάτω από αυτόν, όλες οι τάξεις ανθρώπων βρίσκονται στο χώμα – ένας βασιλιάς και ένας φτωχός, με σκοπό να μας υπενθυμίσει ότι ο θάνατος δεν κάνει διάκριση μεταξύ τάξης, φυλής, φύλου.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Ο θάνατος είναι ένα από τα πιο τρομακτικά χαρτιά σε μια τράπουλα Ταρώ και είναι πολύ παρεξηγημένο. Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να αναφέρουν αυτήν την κάρτα επειδή έχει τόση δύναμη. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι παίρνουν το όνομα της κάρτας κυριολεκτικά. Ωστόσο, το πραγματικό νόημα μέσα στην κάρτα του θανάτου είναι ένα από τα πιο θετικά σε ολόκληρη την τράπουλα.

Η κάρτα θανάτου σηματοδοτεί ότι μια σημαντική φάση στη ζωή σας τελειώνει και μια νέα πρόκειται να ξεκινήσει. Απλά πρέπει να κλείσετε μια πόρτα, ώστε να ανοίξει η νέα. Το παρελθόν πρέπει να τοποθετηθεί πίσω σας, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε την ενέργειά σας σε αυτό που είναι μπροστά σας.

Μια άλλη έννοια είναι ότι πρόκειται να περάσετε από μια σημαντική αλλαγή, μετάβαση ή μεταμόρφωση. Η παλιά εκδοχή σας πρέπει να «πεθάνει» για να επιτρέψει τη δημιουργία του νέου σας. Αυτή μπορεί να είναι μια τρομακτική στιγμή για εσάς γιατί μπορεί να μην είστε σίγουροι για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Ακόμα κι αν φοβάστε, θα πρέπει να καλωσορίσετε την αλλαγή γιατί ανοίγετε την πόρτα σε νέα γεγονότα της ζωής.

Ο θάνατος μπορεί επίσης να σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τυχόν ανθυγιεινές προσκολλήσεις που έχετε στη ζωή σας. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής, επομένως το να μάθουμε να συνεχίζουμε να προχωράμε είναι ένα από τα μαθήματα που μας διδάσκει ο θάνατος.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Η έννοια της αντιστροφής του θανάτου εξακολουθεί να αφορά την αλλαγή, αλλά ότι την αντιστεκόσασταν. Μπορεί να ανησυχείτε μήπως αφήσετε το παρελθόν ή να μην είστε σίγουροι για τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε για να προχωρήσετε. Η αντίσταση στην αλλαγή και η διατήρηση του παρελθόντος μπορεί να περιορίσει το μέλλον σας, κάτι που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε κενό. Θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αξιολογήσετε τους τρόπους με τους οποίους προσεγγίζετε τις αλλαγές στη ζωή σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε σταματήσει τις αλλαγές που χρειάζεστε λόγω φόβου για το άγνωστο. Ενώ μπορείτε ακόμα να φοβάστε, θα πρέπει να εμπιστευτείτε ότι κάνετε τα σωστά βήματα και να προχωρήσετε. Η ζωή προχωρά, οπότε το να παλεύεις με το πέρασμα του χρόνου θα σε αφήσει μόνο με τύψεις. Ο θάνατος δεν χρειάζεται να είναι μια κάρτα λύπης, ειδικά αν προσέξετε την προειδοποίησή του.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Fool: Ο ανόητος απεικονίζει έναν νεαρό να περπατά χαρούμενος στον κόσμο. Κάνει τα πρώτα του βήματα, και είναι πληθωρικός, χαρούμενος, ενθουσιασμένος. Δεν κουβαλάει τίποτα μαζί του εκτός από ένα μικρό τσουβάλι, χωρίς να ενδιαφέρεται για τους πιθανούς κινδύνους που βρίσκονται στο πέρασμά του. Πράγματι, σύντομα θα συναντήσει τον πρώτο από αυτούς τους πιθανούς κινδύνους, γιατί αν κάνει ένα βήμα παραπάνω, θα γκρεμιστεί πάνω από τον γκρεμό που φτάνει. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να τον απασχολεί – δεν είμαστε σίγουροι αν είναι απλώς αφελής ή απλά αγνοεί. Ο σκύλος στα τακούνια του γαβγίζει προειδοποιώντας και αν δεν συνειδητοποιήσει σύντομα το περιβάλλον του, μπορεί να μην δει ποτέ όλες τις περιπέτειες που ονειρεύεται να συναντήσει.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Η κάρτα Fool έχει τον αριθμό 0, που θεωρείται ότι είναι ένας αριθμός άπειρων δυνατοτήτων. Θεωρήστε τον ένα λευκό χαρτί, γιατί ο ανόητος δεν έχει ακόμη αναπτύξει μια ξεκάθαρη προσωπικότητα. Είναι το σύμβολο της αθωότητας – το ταξίδι του που θα έρθει θα διαμορφώσει ακόμα τον χαρακτήρα του.

Το να δεις το The Fool γενικά σημαίνει μια αρχή ενός νέου ταξιδιού, όπου θα γεμίσεις αισιοδοξία και ελευθερία από τους συνηθισμένους περιορισμούς στη ζωή. Όταν τον συναντάμε, προσεγγίζει την κάθε μέρα σαν περιπέτεια, με έναν σχεδόν παιδικό τρόπο. Πιστεύει ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν στη ζωή και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες που βρίσκονται εκεί έξω, στον κόσμο, που περιμένουν να εξερευνηθούν και να αναπτυχθούν. Κάνει μια απλή ζωή, χωρίς να ανησυχεί και δεν φαίνεται προβληματισμένος από το γεγονός ότι δεν μπορεί να πει τι θα συναντήσει μπροστά του.

Το να τον συναντήσετε σε μια ανάγνωση μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως μια κλήση στο ριψοκίνδυνο μέρος του χαρακτήρα σας. Εμπνέει θάρρος, γιατί καταλαβαίνει ότι κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να ανοίξεις νέους τομείς στη ζωή σου και μαζί με αυτό έρχεται ένα μείγμα προσμονής, απορίας, δέους και περιέργειας. Ο ανόητος είναι εκεί για να δείξει ότι δεν μπορείς ποτέ να πεις πραγματικά τι υπάρχει μπροστά και μπορείς να το χαιρετήσεις μόνο με χαρά.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Όταν προσγειωθείτε στον αντίστροφο ανόητο κατά την ανάγνωση, μπορείτε γενικά να βρείτε τα πιο αρνητικά χαρακτηριστικά του να εμφανίζονται. Μπορεί να σημαίνει ότι κυριολεκτικά συμπεριφέρεστε σαν ανόητος αγνοώντας τις επιπτώσεις των πράξεών σας. Όπως ο νεαρός που απεικονίζεται στην κάρτα, δεν βλέπεις πόσο επικίνδυνη θέση βρίσκεσαι.

Μια αντίστροφη κάρτα ανόητου μπορεί να δείξει ότι ζείτε τη στιγμή και δεν σχεδιάζετε για το μέλλον. Η αντίστροφη έννοια του ανόητου χρησιμεύει ως προειδοποίηση ότι θα πρέπει να είστε περισσότερο ενήμεροι για να μην σας εκμεταλλευτούν. Όπως ο σκύλος στην έκδοση Rider Waite, αυτή η κάρτα είναι εδώ για να σας ειδοποιεί για οτιδήποτε μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Hermit: Ο Ερημίτης απεικονίζει έναν γέρο να στέκεται μόνος στην κορυφή του βουνού, ενώ στο ένα του χέρι κρατά ένα φανάρι και στο άλλο ένα ραβδί. Το βουνό υποδηλώνει επίτευγμα, ανάπτυξη και επιτυχία. Η κάρτα ταρώ ερημίτη αναφέρεται στο επίπεδο πνευματικής γνώσης που πέτυχε και ότι είναι έτοιμος να μεταδώσει αυτή τη γνώση σε όλους. Υπάρχει επίσης μια βαθιά δέσμευση για τον στόχο του και μια σταθερή επίγνωση του μονοπατιού που ακολουθεί. Μέσα στο φανάρι, θα παρατηρήσετε ένα αστέρι με 6 πόντους που είναι επίσης γνωστό ως η Σφραγίδα του Σολομώντα. Αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει τη σοφία. Το προσωπικό που κατέχει απεικονίζει εξουσία και δύναμη.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Ο Ερημίτης είναι ένας αναζητητής της γνώσης που προέρχεται από μέσα. Ένας μοναχικός περιπλανώμενος στο μονοπάτι της νύχτας, αναζητά αυτό που μπορεί να κερδίσει μόνο με μεγάλες περιόδους μοναξιάς – την εσωτερική φωνή. Για να το ακούσει, πρέπει να αποσυνδεθεί από τα πλήθη των οποίων οι φωνές και οι επιθυμίες απειλούν να ξεπεράσουν τις δικές του. Περπατά μέσα στη σκοτεινή νύχτα του ασυνείδητου του, με οδηγό μόνο το χαμηλό φως του βόρειου άστρου, με προορισμό το σπίτι του, τον εαυτό του.

Αυτή τη στιγμή σκέφτεστε ότι πρέπει να μείνετε μόνοι. Μην φοβάστε ποτέ να εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να σκεφτείτε, καθώς θα μπορούσε να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας από όλη την ακαταστασία που έρχεται με την καθημερινή ζωή. Ο Ερημίτης μπορεί επίσης να αναφερθεί στην προσπάθειά σας να αναλάβετε δράση που είναι αυθεντική και ευθυγραμμισμένη με τον αληθινό σας εαυτό. Ίσως ψάχνετε την εσωτερική σας ψυχή για καθοδήγηση σχετικά με το τι είναι σωστό και που θα είναι τα επόμενα βήματά σας.

Η εμφάνιση του ερημίτη σε μια ανάγνωση μπορεί επίσης να υποδηλώνει την εμφάνιση κάποιου που θα έρθει στη ζωή σας που θα είναι ο μέντοράς σας.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Όταν αντιστρέφετε, ίσως βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου θα θέλατε να είστε μόνοι. δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα η απομόνωσή σας να γίνει επιβλαβής τόσο για εσάς όσο και για τους άλλους. Αν και ο Ερημίτης ξεκινά με ευγενείς προθέσεις για να αναζητήσει την εσωτερική του αλήθεια, η πορεία του προς τα μέσα μπορεί επίσης να γεμίσει με μεγάλο κίνδυνο. Το να πηγαίνεις προς τα μέσα μπορεί να οδηγήσει στην τρέλα και στην άβυσσο, γιατί το ασυνείδητο είναι γεμάτο με εικόνες που μπορεί να μην έχει καταλάβει ακόμα, που καραδοκούν και περιμένουν να σε παρασύρουν ποτέ μέσα σου. Όπως ένας άνθρωπος που χάνεται στα δικά του όνειρα, ο ερημίτης μπορεί να βρεθεί κολλημένος σε έναν δικό του κόσμο, μόνος, παγιδευμένος, εξωπραγματικός. Πρέπει να μάθετε να εξισορροπείτε την ανάγκη σας για αλήθεια με τη σύνδεση με τον συνάνθρωπό σας.

Όσον αφορά τη δουλειά, η έννοια της αντιστροφής ερημίτη αναφέρεται στην ετοιμότητά σας να φτάσετε στο βάθος σε κάτι που σας προβληματίζει εδώ και αρκετό καιρό. Πρέπει να γίνει αναζήτηση και θα είναι δική σας ευθύνη να κάνετε την ερώτηση που θα επιτρέψει στους άλλους να κατανοήσουν τις περιστάσεις.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Emperor: Στην κάρτα ταρώ του Αυτοκράτορα, μια στωική φιγούρα ηγεμόνα μπορεί να δει κανείς στον θρόνο του, ο οποίος είναι στολισμένος με κεφάλια τεσσάρων κριών, που αντιπροσωπεύουν το αστρολογικό του ζώδιο – τον Κριό. Στο ένα χέρι, φέρει ένα σκήπτρο, που αντιπροσωπεύει τη βασιλεία του και το δικαίωμά του να κυβερνά, και στο άλλο μια σφαίρα, σύμβολο του βασιλείου που παρακολουθεί. Η μακριά γενειάδα του αυτοκράτορα αντιπροσωπεύει την τεράστια εμπειρία του. με τον καιρό έμαθε πολλά για το τι χρειάζεται για να κυβερνήσει, να εγκαθιδρύσει την εξουσία, την εξουσία και την πλήρη τάξη προς όφελος του λαού του.

Πίσω του, τα άγονα βουνά δείχνουν την αποφασιστικότητά του, τη φιλοδοξία του για μεγαλύτερα ύψη και την ηγετική του ικανότητα. Αντιπαραθέστε αυτό με το συμπλήρωμά του, την Αυτοκράτειρα, της οποίας τα ρέοντα χωράφια είναι γεμάτα με γαλουχική καλοσύνη. Αντίθετα, ο Αυτοκράτορας κυβερνά με σκληρότητα, δύναμη και δύναμη.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Όλα έχουν να κάνουν με τον έλεγχο όταν πρόκειται για τον Αυτοκράτορα, γιατί αυτή η κάρτα σημαίνει εξουσία, ρύθμιση, οργάνωση και πατρότητα. Ο Αυτοκράτορας αντιπροσωπεύει έναν στρατηγικό στοχαστή που εκθέτει σχέδια που πρέπει να δει. Είναι σύμβολο της αρσενικής αρχής – η πατρική φιγούρα στη ζωή που δίνει δομή, δημιουργεί κανόνες και συστήματα και μεταδίδει γνώση. Όπου η επιθυμία της αυτοκράτειρας για το βασίλειό της είναι να δημιουργήσει ευτυχία, ο αυτοκράτορας επιθυμεί να καλλιεργήσει την τιμή και την πειθαρχία. Οδηγεί με σταθερό χέρι, ακολουθώντας πάνω από όλα το κάλεσμα του στέμματος. Αν και είναι ηγεμόνας, καταλαβαίνει ότι το να βασιλεύεις σημαίνει επίσης να υπηρετείς – έτσι ενεργεί λογικά και σύμφωνα με ό,τι είναι για το μεγαλύτερο καλό του βασιλείου.

Το να τον δεις σε μια ανάγνωση δίνει μια ευκαιρία να αναπτυχθείς όσον αφορά τους στόχους που έχεις θέσει για τον εαυτό σου. Παρουσιάζει ένα επιτυχημένο μέλλον, αρκεί να επιδιώκετε τους στόχους σας παρόμοια με τη μόδα που κάνει ο Αυτοκράτορας, μεθοδικά και στρατηγικά.

Όταν τον βλέπεις σε ανάγνωση, μια πιθανή ερμηνεία είναι ότι θα μπορούσες να σε βάλουν επικεφαλής για κάτι σημαντικό. Θα μπορούσε να είναι μια θέση στη δουλειά ή σε οποιοδήποτε είδος οργανισμού ή θεσμού που χρειάζεται απεγνωσμένα τάξη και καθαρό αποφασιστικό μυαλό. Μπορεί να κληθείτε να ενεργήσετε στη θέση του Αυτοκράτορα, χρησιμοποιώντας τη σοφία του για να φέρετε σαφήνεια στο έργο.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Το ανάποδο αυτοκράτορα είναι σημάδι κατάχρησης εξουσίας. Στην κοινωνική σας ζωή, μπορεί να εκδηλωθεί με την υπέρβαση εξουσίας από μια πατρική φιγούρα ή έναν κτητικό σύντροφο. Στις αναγνώσεις καριέρας, θα μπορούσε να προέρχεται από έναν ανώτερο. Παρουσιάζει έναν άντρα που θέλει να έχει τον έλεγχο των πράξεών σου και σε κάνει να νιώθεις ανίσχυρος. Μπορεί επίσης να είναι ότι παίζετε το ρόλο ενός αδύναμου κυβερνήτη, σχεδιάζοντας ένα σχέδιο για να αποφύγετε τις εργασίες που συνεπάγονται την ανάληψη ευθύνης. Ίσως φιλοδοξείτε για μια καριέρα που είναι πιο ευέλικτη από μια που διέπεται από αυστηρούς κανόνες.

Η έλλειψη αυτοελέγχου και η αδυναμία χειρισμού καταστάσεων μπορεί να αντιπροσωπεύεται από τον Αυτοκράτορα σε προσωπικό επίπεδο. Όταν αντιστρέφεται, οι δομές, οι κανόνες και τα συστήματα που δημιουργεί δεν λειτουργούν πλέον. Η επιθυμία του να εμπνεύσει ανώτερες αρχές στο βασίλειό του έχει μετατραπεί σε σκληρότητα, τυραννία και ακαμψία. Επιδιώκει να κυριαρχήσει, ξεχνώντας το κάλεσμά του από το στέμμα να κάνει ό,τι καλύτερο για τον λαό του, φοβούμενος μόνο για την απώλεια του ελέγχου του και δημιουργώντας έτσι βάσανα.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The High Priestess: Πιθανότατα έχετε συναντήσει την Αρχιέρεια στο παρελθόν, αλλά σε άλλες μορφές – μπορεί να τη δει κανείς στα αρχέτυπα της Περσεφόνης, της Άρτεμης, της Ίσιδας και πολλών άλλων. Όταν τη συναντήσετε, θα τη δείτε να κάθεται σε μια κυβική πέτρα ανάμεσα στους δύο πυλώνες στο Ναό του Σολομώντα, τον Ιαχίν και τον Βοόζ. Ο Jachin (δεξιά) αναφέρεται γενικά ως ο Πυλώνας της Εγκατάστασης και ο Βοόζ (αριστερά) είναι ο Στύλος της Δύναμης. Οι πυλώνες απεικονίζουν επίσης τη δυαδικότητα της φύσης. αρσενικό και θηλυκό, καλό και κακό, αρνητικό και θετικό.

Η θέση της Αρχιέρειας μεταξύ των δύο υποδηλώνει ότι είναι δική της ευθύνη να χρησιμεύσει ως μεσολαβητής ανάμεσα στα βάθη της πραγματικότητας. Είναι ο τρίτος πυλώνας – το μονοπάτι ανάμεσα. Πιστεύει ότι και οι δύο πυλώνες είναι ίσοι και ότι υπάρχει γνώση που πρέπει να μάθει και στους δύο κόσμους. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι φοράει το στέμμα της Ίσιδας που μπορεί να σημαίνει ότι πιστεύει στη μαγεία. Η αρχιέρεια που φορά τον ηλιακό σταυρό υποδηλώνει ότι είναι συνδεδεμένη με την εποχή της γης και την ίδια τη γη. Το μισοφέγγαρο στα πόδια της φαίνεται επίσης σε πολλές απεικονίσεις της Παναγίας, και σημαίνει ότι έχει πλήρη αντίληψη του συναισθήματός της και τα ρόδια αναφέρονται στη φιλοδοξία της ιέρειας.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Η έννοια της Αρχιέρειας σχετίζεται με την εσωτερική γνώση. Η εμφάνισή της σε μια ανάγνωση μπορεί να σημαίνει ότι είναι καιρός να ακούσετε τη διαίσθησή σας αντί να δώσετε προτεραιότητα στη διάνοια και το συνειδητό μυαλό σας. Όταν εμφανίζεται η Αρχιέρεια, μπορεί να απεικονίσει ένα αρχέτυπο γνωστό ως θεϊκό θηλυκό – το μυστηριώδες θηλυκό που καταλαβαίνει και κρατά τις απαντήσεις στα βαθιά άγνωστα. θρησκεία, εαυτός, φύση. Αντιπροσωπεύει κάποιον που είναι διαισθητικός και αρχίζει να ανοίγεται σε αυτήν ή την πνευματικότητά του. Ενδείκνυται διαλογισμός, προσευχή και νέα πνευματική εργασία.

Η ίδια η κάρτα δείχνει μια νυχτερινή σκηνή, που σημαίνει ότι ο κόσμος στον οποίο προστατεύει και προστατεύει είναι ένας κόσμος που στην αρχή μπορεί να φαίνεται τρομακτικός, αλλά έχει τη δυνατότητα να μας οδηγήσει στην ανάπτυξη του εαυτού μας. Όταν εμφανίζεται σε μια ανάγνωση, σας καλεί να ακούσετε το μήνυμά της και να την ακολουθήσετε στα δικά σας βάθη. Υπάρχει αναζήτηση μέσα σου για τις απαντήσεις που αναζητάς. Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχετε είναι μέσα, όχι έξω.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Όταν πρόκειται για την Αντίστροφη Ιέρεια, μπορεί να σημαίνει ότι δυσκολεύεστε να ακούσετε τη διαίσθησή σας. Είναι καιρός να διαλογιστείτε και να δοκιμάσετε μια νέα προσέγγιση, γιατί αυτή τη στιγμή, η ορθολογική προσέγγιση δεν θα λειτουργήσει. Κάτι σας λέει να ακολουθήσετε το ένστικτό σας, αλλά μπορεί να αγνοείτε την κλήση. Υπάρχει πολλή σύγχυση γύρω σας και οι ενέργειές σας μπορεί να είναι αντίθετες με αυτό που ξέρετε ότι είναι σωστό. Δεν πρέπει ποτέ να φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις στον εαυτό σας που μπορεί να σας φωτίσουν ένα νέο μονοπάτι προς τα εμπρός, ένα πιο αυθεντικό για τον εσωτερικό σας εαυτό και τις ατομικές σας αξίες.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

Justice: Η κάρτα ταρώ Δικαιοσύνης είναι σύμβολο αλήθειας, δικαιοσύνης και νόμου. Καθώς κάθεται στην καρέκλα της, η ζυγαριά στο αριστερό της χέρι αντιπροσωπεύει πώς η διαίσθηση πρέπει να εξισορροπεί τη λογική. Συμβολίζει την αμεροληψία με το δίκοπο μαχαίρι στο δεξί της χέρι. Η διαύγεια στη σκέψη που απαιτείται για την απονομή δικαιοσύνης συμβολίζεται από το τετράγωνο στο στέμμα που φοράει. Πίσω της, υπάρχει ένας πορφυρός μανδύας και όρθιοι γκρίζοι στύλοι. Κάτω από τον κόκκινο μανδύα της, που συγκρατείται με ένα κούμπωμα, δείχνει την άκρη ενός λευκού παπουτσιού. Αυτή είναι μια πνευματική υπενθύμιση ότι αυτό που παραδίδει είναι τα αποτελέσματα των πράξεών τους.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Οι αποφάσεις που παίρνετε τώρα έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σε όλα τα πράγματα, τόσο για εσάς όσο και για τους άλλους. Πάντα θα έρθει μια στιγμή που θα κριθείτε. Η κάρτα ταρώ Δικαιοσύνης που εμφανίζεται σε μια ανάγνωση σηματοδοτεί ότι η κρίση θα γίνει δίκαια και αναλόγως. Οι αποφάσεις που έχετε πάρει στο παρελθόν θα σταθμιστούν προσεκτικά με δικαιοσύνη. Τα συναισθήματά σας γύρω από αυτήν την κάρτα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την κατάστασή σας.

Αν σας έχουν αδικήσει, η εμφάνιση αυτής της κάρτας μπορεί να σας ανακουφίσει. Από την άλλη πλευρά, εάν οι πράξεις σας προκάλεσαν πόνο σε άλλους, αυτή η κάρτα χρησιμεύει ως προειδοποίηση. Η εμφάνισή της αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για εσάς να αλλάξετε τις ενέργειές σας τώρα για ένα καλύτερο μέλλον. Όταν μια ανάγνωση κάρτας ταρώ δείχνει το σχήμα της δικαιοσύνης, είναι καιρός να λογοδοτήσετε για τις πράξεις σας.

Μια άλλη έννοια της κάρτας Δικαιοσύνης είναι η αλήθεια. Η αλήθεια πρέπει να συμβεί, και αυτό δεν μπορεί να βρεθεί από τα στόματα και τα κουτσομπολιά άλλων. Αντίθετα, βασίζεται σε γεγονότα. Μάθετε την αλήθεια για τους άλλους και τον εαυτό σας, μιλήστε και μάθετε την αλήθεια πριν κρίνετε. Κατά τη διάρκεια μιας ανάγνωσης, όταν βλέπετε την κάρτα Justice Tarot, πρέπει να είστε δίκαιοι σε όλες τις πράξεις σας. Ακολουθώντας τη σωστή διαδικασία για να μάθετε την αλήθεια, θα καταλάβετε ποια είναι τα καθήκοντά σας.

Μια άλλη έννοια της κάρτας Ταρώ Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια μιας ανάγνωσης είναι να συμβολίζει ότι χρειάζεται προσοχή. Θα μπορούσε να αφορά τη ζωή, την καριέρα σας ή απλώς μια σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρετε. Εάν δεν ήσασταν σίγουροι για κάτι, είναι καιρός να βρείτε μια λύση μια για πάντα.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Μια αντίστροφη κάρτα ταρώ Δικαιοσύνης θα μπορούσε να υποδεικνύει διάφορα πράγματα. Ένα νόημα της αντιστροφής της Δικαιοσύνης είναι να δείξετε ότι ζείτε στην άρνηση. Δεν είστε διατεθειμένοι να δεχτείτε τις συνέπειες των πράξεών σας ή άλλων. Τρέχετε από τις ενοχές σας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για ενέργειες που ανήκουν στο παρελθόν. Το μέλλον σας εξαρτάται από τις ενέργειές σας σήμερα – και από το τι θα κάνετε για να ανατρέψετε ξανά τη ζυγαριά σε ισορροπία. Πώς μπορείτε να αναπληρώσετε τα λάθη σας; Η ανάληψη δράσης σας δίνει την ευκαιρία να αλλάξετε και να σταματήσετε να κρίνετε τον εαυτό σας. Σε νομικά ζητήματα, αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια άδικη έκβαση μιας υπόθεσης που δεν θα αποδεχτείτε.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Moon: Όταν συναντάμε τη Σελήνη, βλέπουμε ένα μονοπάτι που οδηγεί στην απόσταση. Και στις δύο πλευρές του μονοπατιού στέκονται ένας λύκος και ένας σκύλος, που αντιπροσωπεύουν τη ζωώδη φύση μας – ο ένας είναι πολιτισμένος και ο άλλος άγριος και άγριος. Υπάρχει μια καραβίδα που σέρνεται έξω από τη λίμνη από την οποία προέρχεται το μονοπάτι. Στο βάθος, μπορούμε να δούμε δύο πύργους να πλαισιώνουν το κεντρικό μονοπάτι, για άλλη μια φορά παραπέμποντας στα διπλά που φαίνονται σε αυτή την κάρτα. Όλα σε αυτήν την κάρτα φαίνεται να απηχούν το άλλο, σαν να υπαινίσσονται δύο πιθανότητες. Όταν περπατάμε στο μονοπάτι, περπατάμε τη λεπτή γραμμή μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου, μεταξύ της εξημερωμένης πλευράς του πολιτισμού του σκύλου και των δυνάμεων της φύσης που αντιπροσωπεύονται από τον λύκο.

Οι πύργοι στα αντίπαλα άκρα αντιπροσωπεύουν τις δυνάμεις του καλού και του κακού και η ομοιότητά τους στην εμφάνιση μπορεί να παραπέμπει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στη διάκρισή τους.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Από τη μία πλευρά, η κάρτα της Σελήνης μπορεί να συμβολίζει ότι η φαντασία σας παίρνει το καλύτερο από εσάς. Στο σκοτάδι της νύχτας, παίρνετε ένα μονοπάτι για το οποίο δεν είστε σίγουροι, γιατί μπορεί να υπάρχει κίνδυνος να παραμονεύει στα βάθη του. Είσαι η καραβίδα που ξεκινάει το μονοπάτι στην κάρτα. Το φως του φεγγαριού μπορεί να σας φέρει διαύγεια και κατανόηση και θα πρέπει να επιτρέψετε στη διαίσθησή σας να σας καθοδηγήσει σε αυτό το σκοτάδι.

Πρέπει να γνωρίζετε τις καταστάσεις που προκαλούν φόβο και άγχος στο μυαλό σας, είτε είναι τώρα είτε στο μέλλον. Σας προειδοποιεί να μην επιτρέψετε στις εσωτερικές αναταραχές και την αυταπάτη να σας πάρουν το καλύτερο. Αυτές οι βαθιές αναμνήσεις και οι φόβοι πρέπει να αφεθούν και οι αρνητικές ενέργειες πρέπει να απελευθερωθούν και να μετατραπούν σε κάτι εποικοδομητικό.

Μια άλλη ανάγνωση της κάρτας της Σελήνης είναι η ύπαρξη ψευδαίσθησης. Κάποια κρυμμένη αλήθεια πρέπει να ανακαλυφθεί, γιατί αυτό που βλέπετε τώρα μπορεί να είναι απλώς ένα τέχνασμα του φωτός. Πρέπει να ψάξετε για τις κρυμμένες δυνάμεις που πρέπει να ξεδιπλωθούν.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Μια αντιστροφή της Σελήνης σε μια ανάγνωση μπορεί μερικές φορές να υποδηλώνει ότι οι πιο σκοτεινές και αρνητικές πτυχές της σελήνης υπάρχουν στη ζωή σας. Θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει σύγχυση και δυστυχία – θέλετε να σημειώσετε πρόοδο, αλλά δεν είστε σίγουροι τι είναι το σωστό να κάνετε. Πρέπει να αντιμετωπίσετε το άγχος και τους φόβους σας ξεπερνώντας τους, γιατί είναι σαν σκιές στο σκοτάδι. Είναι καιρός να πιστέψετε στον εαυτό σας και να προχωρήσετε.

Η έννοια της αντιστροφής της σελήνης δείχνει ότι βρίσκεστε σε μια διαισθητική περίοδο ή ότι έχετε πολεμήσει πρόσφατα τη σύγχυση, το άγχος και την αυταπάτη. Μπορεί να παρερμηνεύετε το πώς νιώθατε, ωστόσο αρχίζετε να βελτιώνεστε σε αυτό.

Ένα άλλο νόημα της αντίστροφης σελήνης είναι ότι οι δυνάμεις της νύχτας που σας προκαλούν σύγχυση αρχίζουν να διαλύονται. Έχετε αρχίσει να διαχειρίζεστε τους φόβους και το άγχος σας. Όποιες αρνητικές ενέργειες και αν αντιμετωπίσατε, σιγά σιγά εξαφανίζονται. Παρουσιάζει μια απελευθερωτική εμπειρία καθώς ανακαλύπτετε τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Empress: Η αυτοκράτειρα απεικονίζει μια γυναίκα να κάθεται σε ένα θρόνο. Από την άφθονη φύση που την περιβάλλει, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτή η γυναίκα αντιπροσωπεύει το αρχέτυπο της Μητέρας της Γης, μια θεά της γονιμότητας. Ο κόσμος της κυβερνάται από την Αφροδίτη που σημαίνει ότι υπάρχει πλήρης αγάπη, αρμονία, γονιμότητα και πολυτέλεια με τη χάρη αυτής της θεάς. Η ίδια η γυναίκα έχει ξανθά μαλλιά στεφανωμένα με αστέρια, σηματοδοτώντας τη θεϊκή της σύνδεση με το μυστικιστικό βασίλειο. Είναι ντυμένη με μια ρόμπα με σχέδιο ροδιού που αντιπροσωπεύει τη γονιμότητα και κάθεται σε μαξιλάρια κεντημένα με ένα ζώδιο της Αφροδίτης. Περιβάλλεται από ένα μαγευτικό καταπράσινο δάσος με ένα ποτάμι να το διασχίζει. Η Αυτοκράτειρα φέρνει αφθονία και ευλογίες στις αναγνώσεις όσων συναντά.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Η Αυτοκράτειρα μας δείχνει πόσο βαθιά είμαστε ενσωματωμένοι στη θηλυκότητά μας. Η θηλυκότητα θα μπορούσε να συσχετιστεί με τη γονιμότητα, την έκφραση, τη δημιουργικότητα και την ανατροφή μεταξύ πολλών άλλων πτυχών. Σας καλεί λοιπόν να συνδεθείτε με την ομορφιά και να φέρετε την ευτυχία στη ζωή σας. Κατανοήστε τον εαυτό σας και έρθετε σε επαφή με τον αισθησιασμό σας, ώστε να προσελκύσετε τις συνθήκες της ζωής για να φέρετε ευτυχία και χαρά. Είναι ένα σήμα που να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Η αυτοκράτειρα είναι επίσης μια ισχυρή ένδειξη εγκυμοσύνης και μητρότητας. Μπορείτε να αναζητήσετε άλλες κάρτες για να επιβεβαιώσετε εάν αυτή είναι πραγματικά εγκυμοσύνη, ή μάλλον απλώς μια ένδειξη μητρικής, περιποιητικής και φροντίδας. Η κάρτα Empress θα μπορούσε επίσης να σημαίνει τη γέννηση μιας νέας ιδέας, επιχείρησης ή έργου στη ζωή σας. Λόγω της καλής τύχης που περιβάλλει αυτήν την κάρτα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τέτοιες καταστάσεις και έργα θα τελειώσουν με επιτυχία στη ζωή σας. Ανακαλύψτε και φέρτε στο προσκήνιο εκείνες τις ιδέες που σας έχουν κολλήσει και βεβαιωθείτε ότι αφιερώνεστε στην εκπλήρωσή τους. Αυτή η κάρτα είναι ένα σημάδι ότι θα είναι επιτυχημένοι και θα φροντιστούν καλά. Η Αυτοκράτειρα, ως το αρχέτυπο της μητέρας γης, σας ενθαρρύνει επίσης να περάσετε χρόνο αλληλεπιδρώντας με τη φύση, τη μητέρα όλων μας.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Η έννοια της αγάπης ταρώ της Αυτοκράτειρας πηγάζει από το στοιχείο της γης. Το άτομο που αντιπροσωπεύεται από αυτή την κάρτα μπορεί να αγαπά, να φροντίζει και να νοιάζεται, όπως και η οικονομική ασφάλεια ή να εκτιμά όμορφα, παρηγορητικά πράγματα. Μερικές φορές, η Αυτοκράτειρα μπορεί να δείξει ότι η αγάπη και η δουλειά συνδυάζονται, είτε με έναν συνάδελφο, είτε ίσως με ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα.

Όταν πρόκειται για σχέσεις, αυτή η κάρτα προαναγγέλλει επίσης μια σταθερή, σοβαρή και αφοσιωμένη σχέση. Επειδή η κάρτα αντιπροσωπεύει επίσης τη μητρότητα, μερικές φορές μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει γάμο ή εγκυμοσύνη, ή τουλάχιστον μια νέα οικογένεια, με οποιαδήποτε μορφή αυτό σημαίνει για εσάς.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Wheel: Ο Τροχός της Τύχης είναι ένα από τα πιο άκρως συμβολικά χαρτιά στην τράπουλα, γεμάτη με σημάδια που το καθένα έχει τη δική του σημασία. Στο κέντρο της κάρτας, βρίσκεται ένας τεράστιος τροχός, καλυμμένος με εσωτερικά σύμβολα. Υπάρχουν διάφορα πλάσματα που περιβάλλουν τον τροχό. ο άγγελος, ο αετός, ο ταύρος και το λιοντάρι. Σχετίζονται με τέσσερα σταθερά ζώδια του ζωδιακού κύκλου – Λέων, Ταύρος, Σκορπιός και Υδροχόος. Αυτά τα τέσσερα ζώα είναι επίσης εκπρόσωποι των τεσσάρων ευαγγελιστών στις χριστιανικές παραδόσεις, και αυτός είναι ίσως ο λόγος που είναι όλα στολισμένα με φτερά.

Τα βιβλία που κατέχει κάθε ένα από τα πλάσματα αντιπροσωπεύουν την Τορά που επικοινωνεί σοφία και αυτοκατανόηση. Το φίδι υποδηλώνει την πράξη της κατάβασης στον υλικό κόσμο. Στον ίδιο τον τροχό, καβαλάει μια σφίγγα που κάθεται στην κορυφή, και αυτό που φαίνεται να είναι είτε διάβολος, είτε ο ίδιος ο Anubis που αναδύεται στο κάτω μέρος. Αυτές οι δύο αιγυπτιακές μορφές είναι αντιπροσωπευτικές τόσο της σοφίας των θεών και των βασιλιάδων (στην περίπτωση της σφίγγας) όσο και του κάτω κόσμου (Anubis). Περιστρέφονται για πάντα, σε έναν κύκλο, και υποδηλώνει ότι καθώς το ένα ανεβαίνει, το άλλο κατεβαίνει.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Ο Τροχός της Τύχης γυρίζει συνεχώς, φαινομενικά για να επικοινωνήσει ότι η ζωή αποτελείται από καλές και κακές στιγμές και ότι ο κύκλος είναι αυτός που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Είναι κάτι που υποτάσσεται και στους βασιλιάδες και στους εργάτες και που κανείς στη γη δεν μπορεί να αποφύγει αυτό που είναι μοιραίο. Όταν έχεις καλές στιγμές στη ζωή σου, φρόντισε να απολαμβάνεις στο έπακρο, γιατί αυτό που έρχεται πρέπει πάντα να μειώνεται. Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα – όταν βρίσκεστε σε κακή κατάσταση, τα πράγματα τελικά θα γίνουν ξανά καλύτερα.

Μεγαλύτερες δυνάμεις που βρίσκονται εκτός του ανθρώπινου ελέγχου λειτουργούν εδώ. Οι ίδιες δυνάμεις που διέπουν την αλλαγή των εποχών ή την ανατολή και τη δύση του ηλίου είναι επίσης ο κύριος της τύχης και της μοίρας των ατόμων. Το πού προσγειώνεται είναι τόσο τυχαίο όσο και η τύχη – μπορεί να βρεθείτε είτε στην κορυφή είτε στο κάτω μέρος, αλλά να θυμάστε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα μπορεί να μην διαρκέσει πολύ, γιατί ο τροχός πάντα γυρίζει.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Όταν ο τροχός αντιστραφεί, σημαίνει ότι η τύχη δεν ήταν με το μέρος σας και οι ατυχίες σας ακολουθούσαν. Όταν σχετίζεται με αυτήν την κάρτα, πρέπει να καταλάβετε ότι αυτά οφείλονται σε εξωτερικές επιρροές που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Όπως ο τροχός, η τύχη και η μοίρα μας είναι πάντα σε κίνηση, και μερικές φορές βρισκόμαστε στον πάτο. Να είστε βέβαιοι ότι ο τροχός θα γυρίσει ξανά, και σύντομα θα είστε πάλι καλά.

Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε, ωστόσο, είναι να κολλήσετε στην ψευδαίσθηση του ελέγχου. Ίσως σε αυτή τη στροφή του τροχού, το μάθημα είναι να μάθεις να αφήνεσαι και να απελευθερώνεσαι. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να συγκινηθούν μόνο με την ανθρώπινη θέληση και δράση. Όταν δεν το αφήνουμε, μπορεί να φέρει μόνο περισσότερο πόνο, γιατί μπορεί να κατηγορήσετε τον εαυτό σας για ενέργειες που δεν θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει την κατάσταση. Όταν μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε, μαθαίνουμε και να συγχωρούμε τον εαυτό μας. Μαθαίνουμε να προχωράμε και να προχωράμε – και τελικά, μαθαίνουμε ότι αυτό το αίσθημα αποδοχής μπορεί να σπρώξει τον τροχό ξανά προς τα εμπρός και να τον οδηγήσει σε έναν νέο κύκλο.

Major Arcana Tarot
Major Arcana Tarot

The Magician: Ο Μάγος είναι μια κάρτα ταρώ που είναι γεμάτη συμβολισμούς. Η κεντρική φιγούρα απεικονίζει κάποιον με το ένα χέρι στραμμένο προς τον ουρανό, ενώ το άλλο χέρι δείχνει προς το έδαφος, σαν να λέει «όπως πάνω, έτσι και κάτω». Αυτή είναι μια αρκετά περίπλοκη φράση, αλλά η σύνοψή της είναι ότι η γη αντανακλά τον ουρανό, ο εξωτερικός κόσμος αντανακλά μέσα, ο μικρόκοσμος αντανακλά τον μακρόκοσμο, η γη αντανακλά τον Θεό. Μπορεί επίσης να ερμηνευτεί εδώ ότι ο μάγος συμβολίζει την ικανότητα να ενεργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ του κόσμου πάνω και του σύγχρονου, ανθρώπινου κόσμου.

Στο τραπέζι του, ο μάγος κρατά επίσης όλα τα κοστούμια του ταρώ. Αυτό συμβολίζει τα τέσσερα στοιχεία που συνδέονται από αυτόν τον μάγο – τα τέσσερα στοιχεία είναι η γη, το νερό, ο αέρας και η φωτιά. Το σημάδι του άπειρου στο κεφάλι του υποδηλώνει τις άπειρες δυνατότητες δημιουργίας με τη θέληση.

Η όρθια κάρτα σημαίνει:

Ο Μάγος είναι η αναπαράσταση της καθαρής δύναμης της θέλησης. Με τη δύναμη των στοιχείων και των κοστουμιών, παίρνει τη δυνατότητα που είναι έμφυτη στον ανόητο και τη διαμορφώνει με τη δύναμη της επιθυμίας. Είναι η συνδετική δύναμη μεταξύ του ουρανού και της γης, γιατί καταλαβαίνει το νόημα πίσω από τις λέξεις «όπως πάνω έτσι κάτω» – ότι το μυαλό και ο κόσμος είναι μόνο αντανακλάσεις ο ένας του άλλου. Θυμηθείτε ότι είστε ισχυροί, δημιουργήστε τον εσωτερικό σας κόσμο και ο εξωτερικός θα ακολουθήσει.

Όταν λαμβάνετε τον Μάγο στο διάβασμά σας, μπορεί να σημαίνει ότι είναι καιρός να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας χωρίς δισταγμό. Μπορεί να είναι στη νέα σας δουλειά, ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, μια νέα αγάπη ή κάτι άλλο. Δείχνει ότι η ώρα να αναλάβετε δράση είναι τώρα και οποιαδήποτε σημάδια συγκράτησης θα σήμαιναν ότι χάνετε την ευκαιρία να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Θα πρέπει να γίνουν ορισμένες επιλογές και αυτές μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στο μέλλον. Αξιοποιήστε λίγη από τη δύναμη του Μάγου για να φτιάξετε τον κόσμο που επιθυμείτε περισσότερο.

Η ανάποδη κάρτα σημαίνει:

Όταν λαμβάνετε το Magician αντίστροφα, μπορεί να σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε κάποιες αλλαγές. Ενώ η δεξιά πλευρά προς τα πάνω, ο Μάγος αντιπροσωπεύει την αληθινή δύναμη, ο ανεστραμμένος Μάγος είναι κύριος της ψευδαίσθησης. Η μαγεία που κάνει είναι μια μαγεία της εξαπάτησης και της απάτης. Μπορεί να παρασυρθείτε από την επίδειξη των τεχνών του, αλλά πίσω από αυτό μπορεί να υπάρχει μια πρόθεση χειραγώγησης για εγωιστικό κέρδος. Η λήψη αυτής της κάρτας μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος που προσποιείται ότι έχει τα καλύτερα συμφέροντά σας όταν ισχύει το αντίθετο.

Σκεφτείτε εάν αυτό το αντίστροφο του μάγου βρίσκεται στον κύκλο σας ή ίσως μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει την τρέχουσα κατάσταση των συναισθημάτων σας. Μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να αποκτήσετε εμμονή με τη δύναμη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες, απερίσκεπτες αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην τελική πτώση σας.

Ανακάτεμα
Γυρίστε όλες τις κάρτες

 

Back to top button