ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το τεστ που θα σου αποκαλύψει τον μεγαλύτερο φόβο σου

Σε αυτό το τεστ θα μάθεις ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι σου φόβοι παρόλο που μπορεί να προσπαθείς να τους φυλάς στο εσωτερικό, «κρυφό» σου δωμάτιο.

Όταν τους καταπιέζεις, αυτοί επιστρέφουν σε πιο έντονη μορφή γι’ αυτό καλό είναι να τους εκφράσεις και να τους αφήσεις να βγουν προς τα έξω.

Το μόνο που έχεις να κάνεις για να μάθεις τι φοβάσαι περισσότερο (όσο κι αν το αρνείσαι), είναι να κοιτάξεις την παρακάτω εικόνα και να μας πεις τι βλέπεις πρώτο!

Αν πρώτα είδες:
Το τεστ που θα σου αποκαλύψει τον μεγαλύτερο φόβο σου

Ένα δέντρο
Αν πρώτα είδες ένα δέντρο, περισσότερο από όλα, φοβάσαι την αποτυχία. Έχεις αρκετές ανασφάλειες και τείνεις να αμφισβητείς συχνά τις ικανότητές σου. Αποφεύγεις τα ρίσκα και είσαι αρκετά επιφυλακτικό άτομο, κάτι το οποίο σε απομακρύνει από τους στόχους σου. Νιώθεις πάντα ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι από σένα και τείνεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου μαζί τους. Αναβάλλεις διαρκώς πράγματα επειδή δεν θες να απογοητευτείς σε περίπτωση αποτυχίας.

Φύλλα να πέφτουν
Αν είδες πρώτα να πέφτουν φύλλα από το δέντρο, φοβάσαι το άγνωστο. Σε τρομάζει τόσο πολύ να δοκιμάσεις κάτι καινούριο με αποτέλεσμα να το αποφεύγεις. Αγχώνεσαι για το τι μπορεί να σου επιφυλάσσει το μέλλον και αποφεύγεις να θέτεις μακροπρόθεσμους στόχους. Χρησιμοποιείς γενικά μηχανισμούς άμυνας που σε προστατεύουν από εκπλήξεις.

Μπαλόνια
Αν πρώτα είδες τα μπαλόνια, φοβάσαι τα ύψη. Αποφεύγεις το αεροπλάνο αλλά ακόμη και το να κοιτάς κάτω από το μπαλκόνι σου ή από το παράθυρο. Όταν εκτίθεσαι σε ύψη, παθαίνεις συχνά κρίσεις πανικού και νιώθεις να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σου.

Ένα βιβλίο
Αν είδες ένα βιβλίο πρώτα, φοβάσαι ότι θα σε κρίνουν για θέματα γνώσεων. Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, αποφεύγεις να μαθαίνεις νέα πράγματα γιατί νιώθεις άβολα. Θες να δείχνεις ότι τα ξέρεις όλα και κάθε φορά που μαθαίνεις κάτι νέο από τους άλλους, νιώθεις ελλιπής και ανεπαρκής.

Ένα κορίτσι
Αν πρώτα είδες ένα κορίτσι, φοβάσαι την απόρριψη. Διστάζεις να έρθεις σε επαφή με τους γύρω σου και κρατάς τις αποστάσεις σου επειδή νιώθεις ότι οι άλλοι δεν θα σε αποδεχτούν για αυτό που είσαι.

Φως
Αν είδες πρώτα το φως, φοβάσαι το σκοτάδι. Όταν εκτίθεσαι σε αυτό, σε πιάνει πανικός γιατί φοβάσαι ότι μπορεί να σου συμβεί κάτι κακό.

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: govastileto.gr