ΤεχνολογίαTeo Kanistras

Twitter: Ο Έλον Μασκ άνοιξε πόλεμο με τους εργαζόμενους – Οι δηλώσεις που προκάλεσαν οργή

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι πρώτες δημόσιες παρεμβάσεις του Έλον Μασκ, μετά την ιστορική συμφωνία εξαγοράς του Twitter. Εσωτερικες επικοινωνίες από υπαλλήλους του κολοσσού που διέρρευσαν αποκαλύπτουν ότι νιώθουν απόγνωση και θυμό

Τσουνάμι αντιδράσεων προκάλεσαν τα «τιτιβίσματα» του Έλον Μασκ όπου επικρίνει τους υπαλλήλους του Twitter, παρά την υπόσχεση του επιχειρηματία να μην «υποτιμήσει» την εταιρεία ή τους εκπροσώπους της, ενώ ολοκληρώνεται η συμφωνία για την απόκτηση της πλατφόρμας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου συμφώνησε να περιορίσει τα tweets του ως μέρος μιας συμφωνίας 95 σελίδων που καλύπτει την ιστορική εξαγορά που κατατέθηκε την Τρίτη. Μια ημέρα ωστόσο μετά την υπογραφή της συμφωνίας, η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της ρυθμιστικής αρχής κινητών αξιών των ΗΠΑ, ο Μασκ απάντησε σε tweets δύο πολιτικών σχολιαστών που επέκριναν το προσωπικό του Twitter.

Ο Μασκ απάντησε το βράδυ της Τρίτης σε μια ανάρτηση στο Twitter από τον παρουσιαστή του podcast Σααγκάρ Εντζέτι που επισήμανε ένα άρθρο που ισχυριζόταν ότι η επικεφαλής νομικός του Twitter, Βιτζάια Γκάντε, είχε γίνει «συναισθηματιική» κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης για να συζητηθεί η συμφωνία.

Στην ανάρτηση, ο Eντζέτι αναφέρθηκε στη Γκάντε ως την «κορυφαία συνήγορο λογοκρισίας» του Twitter, σε μια αναφορά στην απόφαση της εταιρείας το 2020 να εμποδίσει την κοινοποίηση μιας ιστορίας της New York Post για τον γιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ.

SUSPENDING THE TWITTER ACCOUNT OF A MAJOR NEWS ORGANIZATION FOR PUBLISHING A TRUTHFUL STORY WAS OBVIOUSLY INCREDIBLY INAPPROPRIATE

— ELON MUSK (@ELONMUSK) APRIL 26, 2022

Ο Μασκ απάντησε: «Η αναστολή του λογαριασμού Twitter ενός μεγάλου ειδησεογραφικού οργανισμού για τη δημοσίευση μιας αληθινής ιστορίας ήταν προφανώς απίστευτα ακατάλληλη». Η παρέμβασή του προκάλεσε αρνητικά tweet από χρήστες σχετικά με την δικηγόρο, με πολλούς να την αποκαλούν «απαίσιο άτομο» κι άλλους σε πολλές αναρτήσεις να ζητούν να χάσει τη δουλειά της.

Ο Μασκ απάντησε επίσης σε ένα δυνητικά δυσφημιστικό tweet από τον δεξιό σχολιαστή Μάικ Σέρνοβιτς σχετικά με τον αναπληρωτή γενικό σύμβουλο του Twitter, Τζιμ Μπέικερ, το οποίο αναφερόταν στη δουλειά του Μπέικερ σε προηγούμενο ρόλο στο FBI. Απαντώντας, ο Μασκ έγραψε: «Ακούγεται πολύ κακό…»

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Ντικ Κοστόλο, απάντησε στα σχόλια του Μασκ στο Twitter την Τετάρτη, εγκαλώντας τον διευθύνοντα σύμβουλο για «παρενόχληση και απειλές». «Ο εκφοβισμός δεν είναι ηγεσία» .. Τι συμβαίνει; Κάνετε στέλεχος στην εταιρεία που μόλις αγοράσατε στόχο παρενόχλησης και απειλών;»

WHAT’S GOING ON? YOU’RE MAKING AN EXECUTIVE AT THE COMPANY YOU JUST BOUGHT THE TARGET OF HARASSMENT AND THREATS.

— DICK COSTOLO (@DICKC) APRIL 27, 2022

έγραψε στο Twitter. Στη συνέχεια, ο Mασκ του απάντησε στο Twitter «Τι συζητάμε; Απλώς λέω ότι το Twitter πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερο».

Η συμφωνία συγχώνευσης του Twitter με τον Μασκ ορίζει ότι ο Μασκ μπορεί να κάνει tweet σχετικά με τη συμφωνία όσο αυτή εκκρεμεί «εφόσον τέτοια Tweets δεν υποτιμούν την εταιρεία ή οποιονδήποτε από τους εκπροσώπους της». Δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι το Twitter, το οποίο υπέγραψε τη συμφωνία με τον Μασκ αφού αποφάσισε ότι η προσφορά του ήταν ελκυστική, θα επιδίωκε να ακυρώσει την πώληση λόγω της πρόσφατης κριτικής του.

Οι εκπρόσωποι του Μασκ και του Twitter δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό. Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον Gadde για σχόλιο.

«Bράζουν» οι εργαζόμενοι του Τwitter
Οι εσωτερικές επικοινωνίες που διέρρευσαν από υπαλλήλους του Twitter αποκαλύπτουν ότι οι εργαζόμενοι κατακλύζονται από απόγνωση και θυμό εδώ και καιρό για την προσπάθεια του Έλον Μασκ να αποκτήσει το Twitter.

Η συμφωνία ολοκληρώνει ένα έπος ενός μήνα που ξεκίνησε με τον Μασκ να δημοσιεύει πρώτος στο Twitter δημοσκοπήσεις και τις σκέψεις του για την παρακμή της ελευθερίας του λόγου στο Twitter. Στην πλατφόρμα επιχειρηματικής επικοινωνίας Slack, ορισμένοι υπάλληλοι του Twitter στράφηκαν εναντίον του νέου ιδιοκτήτη, όπως αποκαλύπτουν μηνύματα που διέρρευσαν.

«Με τρελαίνει να παρακολουθώ τον Έλον Μασκ να μιλάει για την ελευθερία του λόγου», έγραψε ένας μηχανικός αξιοπιστίας ιστότοπου. «Όλοι περνάμε από τα πέντε στάδια της θλίψης σε κύκλους και τα νεύρα όλων είναι σπασμένα», έγραψε ένας ανώτερος μηχανικός λογισμικού του προσωπικού.

Ένας ανώτερος μηχανικός βίντεο ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί, “Δεν είναι το μέρος για να το πω ίσως, αλλά δεν θα εργαστώ για αυτήν την εταιρεία μετά την εξαγορά.”

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: newsbomb.gr

Back to top button