Συνταγές

Vegan μπριάμ: Ελληνικό παραδοσιακό μπριάμ για boost βιταμινών

Η απλότητα είναι η τελειότητα! Αυτή η καταπληκτική παραδοσιακή συνταγή μπριάμ είναι το λαμπρότερο παράδειγμα για το πώς η ελληνική κουζίνα παίρνει τα πιο απλά συστατικά και χωρίς καμία προσπάθεια τα μετατρέπει σε ένα πιάτο που μπορείτε να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Είναι μία εξαιρετική επιλογή πιάτου για όσους ασπάζονται τον βιγκανισμό ή νηστεύουν λόγω των ημερών.

Vegan μπριάμ: Ελληνικό παραδοσιακό μπριάμ για boost βιταμινών

Δημιουργήστε το απόλυτο ελληνικό παραδοσιακό πιάτο

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε 3-4 κονσέρβες ντομάτας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες.
  • 1/2 κιλό πατάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1/2 κιλό μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 3/4 ενός φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Vegan μπριάμ: Ελληνικό παραδοσιακό μπριάμ για boost βιταμινών

Οδηγίες παρασκευής:

  • Για να προετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή μπριάμ, ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα λαχανικά σας. Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες. Πλύντε καλά τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και κόψτε σε φέτες 1 εκατοστού. Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε τα λαχανικά σε κομμάτια. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και κόψτε σε λεπτές φέτες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πράσινες πιπεριές
  • Για να ψήσετε το μπριάμ χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο ταψί, περίπου 30* 35 εκατοστά, έτσι ώστε τα λαχανικά να μην στρώνονται πολύ βαθιά στο εσωτερικό του ταψιού.
  • Στρώστε τον πάτο του ταψιού με κομμένες ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετήστε από πάνω τα κομμένα λαχανικά και αλατοπιπερώστε καλά. Πασπαλίστε με το κρεμμύδι και το σκόρδο και από πάνω με τις υπόλοιπες ντομάτες. Αλατοπιπερώστε καλά, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίστε με ελαιόλαδο.
  • Σκεπάζετε το μπριάμ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C (πάνω και κάτω αντιστάσεις) για 1 ½ με 2 ώρες. Ξεσκεπάστε το μπριάμ στα μισά του χρόνου μαγειρέματος και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Σερβίρετε αυτό το παραδοσιακό πιάτο μπριάμ με αλμυρή φέτα και πολύ ψωμί.

Απολαύστε!

Ακολουθήστε την ιστοσελίδα teokanistras.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: healthweb.gr

Back to top button