Ομορφιά

Μαλλιά που μοιάζουν σαν να τα άγγιξε ο ήλιος; Με αυτόν τον συνδυασμό τεχνικών μπορείς να το πετύχεις

Κάθε σεζόν έχει τις δικές της τάσεις στα μαλλιά, όμως αν υπάρχει ένα χρώμα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι και το οποίο πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο, αυτό είναι εκείνο το ξανθό, που μοιάζει να έχει δημιουργηθεί σαν ένα ξάνοιγμα από το φως του ήλιου.

Το συγκεκριμένο χρώμα αποτελεί σύμφωνα με τους hairstylists μια αγαπημένη επιλογή των γυναικών που θέλουν να «φωτίσουν» με ήπιο τρόπο τα μαλλιά τους και να ανανεώσουν το look τους, χωρίς να χρειάζεται να υποκύψουν στο ξανθό της πλατίνας και χωρίς να κάνουν κάποια υπερβολική αλλαγή, που μπορεί να μην είναι τόσο κολακευτική.

Το μυστικό για να επιτευχθεί ένα sunkissed αποτέλεσμα που θα είναι πολύ πολύ φυσικό, κρύβεται στον τρόπο με τον οποίο θα φτάσει σε αυτό ένας hair colorist. Το χρώμα θα πρέπει να δημιουργηθεί με τον συνδυασμό δύο τεχνικών και συγκεκριμένα του balayage και των babylights.

Λίγο πριν από τις καλοκαιρινές μου διακοπές, μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω αυτό το combo, αφέθηκα στα χέρια των έμπειρων hair colorists του κομμωτηρίου Τhe KUT by Kikeris Unique Team στο Νέο Ψυχικό και το αποτέλεσμα είναι ό,τι είχα ονειρευτεί.

Γιατί συνδυάζονται αυτές οι δύο τεχνικές:

Το balayage είναι μια γαλλική λέξη που σημαίνει «σαρώνω» ή «ζωγραφίζω». Αυτή η τεχνική προσφέρει το πιο φυσικό τελείωμα ξανοίγματος στα μαλλιά, όπως αυτό του ήλιου όταν μένουμε ατέλειωτες ώρες στη θάλασσα. Δεν μοιάζει με τις κλασικές ανταύγειες, αφού η βαφή δεν ξεκινά από κάπου συγκεκριμένα (δηλαδή από την κορυφή του κεφαλιού) και  έχει απαλότερες, λιγότερο αισθητές αποχρώσεις. Οι κινήσεις που χρησιμοποιούν οι κομμωτές είναι ελεύθερες, δεν καθορίζονται από κάποιους συγκεκριμένους κανόνες, για να απαλλαχθούν από τις τυπικές βαφές στα μαλλιά.  Το balayage αναβαθμίζει το χρώμα των μαλλιών και αναδεικνύει περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, γιατί δεν δεσμεύεται με κάποια απόχρωση ή χρώμα μαλλιών.

MARIE CLAIRE GR

Τα babylights συνδυάζονται με την παραπάνω τεχνική. Είναι στρατηγικά ξανοίγματα, που χαρίζουν ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα στο look. Πρόκειται για τις πιο ντελικάτες, φυσικές ανταύγειες, διασκορπισμένες  γύρω από το κεφάλι, τις οποίες εμπνεύστηκε ο Joel Warren, ιδιοκτήτης πολύ γνωστού κομμωτηρίου του Λος Άντζελες. Στην ουσία μιλάμε για τις ξανθιές-σχεδόν λευκές- ανταύγειες που έχουν τα ξανθά μωρά λίγο μετά τη γέννησή τους, για το λόγο αυτό και ονομάστηκαν έτσι. Η συγκεκριμένη τεχνική των babylights έχει γίνει ανάρπαστη στο Hollywood, καθώς πολλές stars την έχουν προτιμήσει, ανάμεσα στις οποίες η Karlie Kloss και η Miranda Kerr. Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε  χρώμα μαλλιών, ενώ ταιριάζει περισσότερο σε μακριά μήκη. Τα babylights είναι ιδανικά για όσες γυναίκες επιλέγουν εντυπωσιακά χτενίσματα, όπως οι μπούκλες.

MARIE CLAIRE GR

The post Μαλλιά που μοιάζουν σαν να τα άγγιξε ο ήλιος; Με αυτόν τον συνδυασμό τεχνικών μπορείς να το πετύχεις appeared first on Marie Claire | Το καλύτερο γυναικείο περιοδικό.

***ΕΚΤΑΚΤΟ! Βρείτε... τη σελίδα Teo Kanistras Official και στο Facebook - Like ΕΔΩ!

Πηγή

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker